I ja isto cekao Ragnarok, GOW iz 2018 je bio super, a ovaj novi me nesto razocarao i nikako mi nije legao, da sam ga prestao igrati, bolji Wukong puno puta za mene licno...
Radi Frostpunk 2 na Linuxu bez problema, doduše samo isprobah, ne kontam kako one tile-ove poredati na prvoj misiji Meanwhile, GTA Online serveri su trenutno down https://www.sportskeeda.com/gta/new...ected-possible-ddos-attacks-september-21-2024
I ja sam se na pocetku zezao oko toga. Moras prvo sa frostbrakerom ocistiti polja (6-7 polja odjednom) pa onda na njima gradis.
Ja pretpostavljam da je Ragnarok mnogo slican, recikliran, ali obzirom da nemam velika ocekivanja, necu bit razocaran. Ali cu pricekat malo dok zavrsim RDR2. Ovakve igre vrijedi vise puta igrat (vec presao jednom RDR2 na Xbox One X).
AC Shadows odgođen za 14.2. 2025, ali najveće pozitivno iznenađenje je to što dolazi day one na Steamu.
Jer je Ubisoft u zadnje vrijeme izbjegavao Steam, gurali svoj store. Razočarenje jer sam mu se nadao ovu jesen. Hajde nadati se da će biti bolja igra.
Ubisoft u zadnjim godinama izbacuje samo zesci prosjek. Nekako plitke igre im budu. Nista sto bi ni blizu vrijedilo 70$. Sve su to igre koje cekas da padnu na 20-30, a i onda se kontas da mozda uzmes. Star Wars: Outlaws Avatar: Frontiers of Pandora Skull & Bones (AAAA igra bdw) AC: Mirage Rainbow Six Siege: Extraction Riders Republic The Crew Motorfest
svaku igru čekam da padne na 20 do 30 USD i opet se mislim da li da je kupim. Na launch jedino ima smisla kupiti sezonske igre tipa FIFA, NBA, Call of Duty i slično.
Ne vjerujem da ce Ubisoft dočekati 2026u jedino ako ih Kanadska ili Francuska vlada ne izvuku iz govana, ili možda MS ih kupi samo radi IP i u procesu ih kasnije razmontira totalno i postanu support studio.
Fulat ce praznike, a onda ce im Ghost uzeti dio kolaca. I ovako im je vrijednost pada godinama, tesko da ce se izvuci.
Ne može ih Microsoft kupiti do 2033 ili tako nešto, zbog dogovora sa britanskom CMA prilikom kupovine ABK, imaće bi to već sad bilo u pregovorima s obzirom koliko im je pala tržišna vrijednost.
Skull & Bones im je mogla biti cash cow. To je prvo trebao biti AC Black Flag DLC, da bi se onda odlucili da naprave standalone igru, ali umjesto samo da kopiraju AC BF gameplay sa brodovima, da ga malo jos ispoliraju i unaprijede, oni se odluce za ovo smece sto je danas dostupno. Jos sva tu zavrzlama sa Singapurskom vladom koja je finansirala projekat pa ih je htjela tuziti jer su mislili otkazati igru.
Pa zato sam i napisao, vidim AC igre non stop na velikim snizenjima, kontam niko to više ne igra. Njihove open world igre su bas ispuhale. Primc je jedino bio dobar a vidim ni on se bas nije prodao. Sent from my SM-S911B using Tapatalk