Najstrašnija igra koju sam ikad igrao. Drugi dio izlazi sljedece godine. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam jos navucen. Mislio sam da ce mi interesovanje splasnuti, ali i dalje jedva cekam da je upalim i grajdam. Jucer sam iz co-op dungeona (veoma zabavan) dobio Toublek's Staff sa heavy chance. Vidim prodaje se u auction house za 1500-2000 lucenta (30-40$). Kontao sam ga tuhnuti ali cu ga zadrzati jer mi bas ide sa build. Uspjeo sam neke dvije stvarcice sto sam nagrajdao prodati za 200 i 400 lucent. Taman dovoljno da imam za iduci battle pass kad izadje. Ja nisam PvP ljubitelj u ovoj igri, jer je dosta taj segment pay to win. Dok u PvE mi svejedno ko je sta kupio jer ne utice na mene. Iako je PvP veoma dobar, jer ima bas dosta contenta za taj dio igre. Imaju world bosses koji budu otvoreni za PvP, gdje se okupi 4-5 najvecih guildova na serveru, i krkaju se izmedju ko ce tog bossa osvojiti. Ja dodjem nekad tu samo da gledam spektakl. Haha
To je ArenaNet skola iz Guild Wars 1, tamo je bilo PvP mečeva između dva i više guildova u jednoj vecoj zatvorenoj areni tako da su taj koncept prenijeli na open world. Dobra je igra za jedan F2P (i P2W) naslov. Kome nije stalo toliko do PvPa i može podnijeti da gubi u PvPu uživat će u ostalim aspektima koje igra nudi.
Nema ta igra veze sa ArenaNet i igra je klasicni korejski p2w. Studio vec otpusta radnike jer im ne ide najbolje hvala bogu.
Studio otpusta radnike ne radi igre, koja je veoma uspjesna, nego zbog losih poteza menagmenta oko nekih drugih stvari. Igra je sta vise hit, jer ima oko 300-400 hiljada concurrent igraca evo skoro i mjesec dana kasnije. Ja kao F2P/PvE igrac sam zadovoljan sa P2W aspektom jer sam do danas tuhno robe u vrijednosti od 2.000 lucent (40$). Danas tuhno trait za prsni oklop za hiljadarku. Ljudi prate build videa, i onda moraju imati bas svaki komad opreme koji je pokazan u videu, sa tacno istim karakteristikama. U mene build ide ovako: nesto padne, vidim svidja li mi se ili ne, i picim dalje. Haha
E sad su je ispeglali, nije savrseno (npr ultrawide), ali probao sam i odlicno radi. Prije toga bio testirao Cyberpunk sa "jacim" profilom koji ima stock power limit al blagi overclock, i kad pokrenuh Ragnarok GPU ode na 240+W, reko wtf Vratim se na undervoltani profil i odmah bolje, ali i za to GPU prejak, kad upalim 120fps cap, 4k ultra sa DLSS na Balanced i FrameGen On. GPU se i ne oznoji, oko 80% load bude, 120fps zakucano sa odlicnim frametimes. Znaci mogao bih igrat i sa unlockanim fps ali fakat nema potrebe. CPU usage veoma mali, izmedju 15 i 20%. Igra je odlicno optimizirana. Iznenadilo me da i Cyberpunk uzme samo oko 25% CPU. RDR2 je uzimao 30-35%, ali TLOU1 50%.
Nego prekjucer zavrsih RDR2. Prije toga zavrsio GoW 2018. Sad je dilema RDR1 i GoW Ragnarok. RDR1 taman izasao. Nesto me vise on vuce. I konacno postena igra na PC:
Vidio sam da ima takvih recenzija. Iskreno radije cu igrat ovo nego neko neoptimizirano smece, npr Judder Survivor. Doslo je vrijeme da je najvaznija DF ocjena, pa tek onda oni ostali sto rade tipicni "review" igre.
Probao sinoc RDR na PC. Ne znam, smijesno izgleda. Tacno nije fer vrtit ovo na PC. Nisu trebali cekat 14 godina da ovo urade.
Ne znam da li sam toliko ispao iz fola, ali veze nemam sta je DF ocjena, niti Judder Survivor. Sto se tice reviewova, ACG i Skill Up su mi se pokazali kao najozbiljniji. No i da fulim koju igru, toliki je backlog igara sto bih trebao odigrati da sad sav game development se zamrzne i nista ne izadje kroz 5-6 godina, ne bi mi zafalilo naslova.
DF je Digital Foundry (video koji sam okacio je njihov), a Judder Survivor je zapravo Jedi Survivor, AAA igra brutalno neoptimizirana, doslovno neigriva bez obzira na hardware. Sent from my iPhone using Tapatalk