Izbor CPU Coolera

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by r4z0r, May 22, 2011.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nije taj hladnjak montiran kako treba. Ne moze procesor biti na 95C a radijator hladan. Pratis li rpm od pumpe?

2. p4ja

p4ja Komšija

trebo si ti to u biosu malo undervoltat samo, i nece prelazit 75c

3. bojler

bojler Aktivista

naručio sam freezer iii pro 360 pa ako bude isti problem onda ću štimat, svakako mi neki čudan zvuk izlazi iz ovog trenutnog hlađenja. Stiže sljedeći tjedan pa ću vidjeti.

Picoooka likes this.
  4. bojler

bojler Aktivista

Evo, stigao mi je Arctic Freezer III Pro 360 i stavio sam ga na svoj 14700K. Temperature u idleu su sada 25°C, a u stres testu su išle do 60°C. Zaista je tiho hlađenje. Moram priznati jednu svoju grešku sa starim hlađenjem, Freezer II 280 nije bio problematičan sam po sebi, već je se pasta bila slila na dno CPU-a, pa je kontakt bio loš. Eh, moja "tupa glavo"! Ali sve je u redu, stari hladnjak ću staviti na prodaju po povoljnoj cijeni, a ni ovaj novi nije bio nešto preskup. Ali i vi ste mi odmah govorili da provjerim pastu, ali ja bio ubjeđen da sam ga prevelikim prevozom u automobilu razvalio.

iPlay, Picoooka and zoi like this.
  5. mickey84

mickey84 Novi član

Samo jedna digresija @bojler:
    Pasta se nije mogla “sliti dole”. Moguce je da nije dobro nanesena, da cooler nije bio dobro montiran ili da se u gornjem dijelu desio pump out.
    Pa ako ti se desi opet, da znas.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

bojler likes this.
  6. bojler

bojler Aktivista

Moguće je i to mickey, ali evo ide freezer ii 280 nećaku taman on sklapa konfiguraciju, tako da je sve top.

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Inace se takvo nesto uvijek moze desit ako pritegnes jednu stranu puno vise nego drugu. Ic pomalo na sva 4 (ili koliko ih vec ima) sarafa.

I da si razmazao, bolje bi bilo.

Ronaldo_9 and bojler like this.
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Najnovije paste i jesu guste one,koje se sada razmazuju,kao termal grizzly.
    A najvjerovatnije je da si prilikom postavljanja i dotezanja jednu stranu stegnuo vise i tu ostao tanak sloj,pa izgleda kao da je iscurila.

bojler likes this.
  9. bojler

bojler Aktivista

Evo nećak je sastavio PC, a još mu stiže hladnjak koji sam mu poslao freezer ii 280 da mu hladi ryzen 7700

https://postimg.cc/18D346y2

Uredno dijete, gledaj kabal menedžmenta a 11 mu godina.