Klikoo.ba - objasnjenje

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Tesla, Mar 3, 2011.

1. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Evo i ja se reg. Imam 5 besplatnih licitacija pratim ovaj laptop nisam bidovao još neću da Vedi dižem cijenu :D
    Sad došlo do keca pretrno sam mislio sam ode za 9KM dobar lapaš hehe.

2. Vedo

Vedo Moderator

ovaj teddybear je kupio bar 500 licitacija, tip ne odustaje :D suzdrzavam se koliko mogu da ne kliknem, nek mu drugi 'skinu' kredite pa cu onda da navalim :p

3. donjapa

donjapa Overclocker

Haha ode laptop za 13 i nesto, zakasni jbga sad mi krivo :D

4. Vedo

Vedo Moderator

kako mi glupo tip maznu lapas, imao sam jos 90 kredita, nesta me raja zaprica i hop - gotova licitacija.. :evil:

5. Tesla

Tesla Aktivista

Pa trebao si postaviti klik slugu i ne bi fulio ( za to i sluzi ), ali vjerovatno si htio da imas kontrolu nad svojim licitacijama. Koliko sam vidio ovaj momak suzuki je vec osvojio jedan laptop prije ovoga respect.

Takodjer sam primjetio da je dosta aukcija otislo zahvaljujuci klik sligama, valjda zato sto je ( ako je ) ovo postavljeno na njihovom samom serveru ( skripta za klik slugu ) pa se smanjuje mogucnost da se desi ljudska greska. Samo nisam skontao mozemo li zatvoriti browser nakon sto aktiviramo klik slugu. I opet me interesuje kooliko je bidaša trenutno bilo aktivno, kako to da su svi odustali odjednom. Malo me to kopka ali eto sta je tu je.

6. JaLa

JaLa Komšija

Moze li neko reci, ovaj nacin placanja DalPay il sta vec. Jel to sta sigurno poput PayPal-a ili kopija :)
    Ima li jos neki nacina placanja, tipa pri preuzimanju robe ?
    @donjapa - Kako si ti platio ?

7. donjapa

donjapa Overclocker

S tim da je Subota na Nedelju nisam ni platio ali tamo pise da bi morao uplatnicom platiti pa skenirati. Sreca pa mati radi u banci i nece me biti sramota uplatiti za "10 feninga" :D Pogledati cu malo bolje da vidim ako mogu preko kartice, pa bi to odmah danas platio.

Druze, kada izgubis 20 - 50 KM na bidovima malo se ohladis i pustis nebi li neko drugi digao - i onda kad se neko navuce bidati uzdas se da ce on i nastaviti a kad on ispuca svoje i niko ne bidne tesko je reagovati u 1 sekundi... :D

8. donjapa

donjapa Overclocker

Vedo jel ides na mikrovalnu do kraja da ti je ostavim? :D

Ja cu pokusati ovaj paket od 20 licictacija da ugrabim, oni idu do 20tak feninga.

I evo danas sam uplatio 5.57 KM za osvojenu nagradu, 5.50 KM je posiljka i sve ide na jednu uplaticnu (srecom) - navodno bi trebao dobiti mail sa daljim instrukcijama.

Btw. Vedo evo ti jedna za profila:

9. Vedo

Vedo Moderator

Aha, kontam mami za 8. mart :smt003 :smt003

10. Vedo

Vedo Moderator

'ebo majku ovaj im sistem felerican skroz, doslo do 1 sekunde, kliknem kad hop - cestitamo "premier" :/

Ispucat cu ovo jos sto imam i to je to, radije kakvoj sirotinji udijelit sadake neg ovako bacat pare

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Drugi put mi se desava da na 2-3 sekunde prije kraja licitiram a ono izbaci aukcija zavrsena :roll:

12. hamo pipa

hamo pipa Komšija

To se famozni "ping" i sile zla udruzile protiv tebe :)

13. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Sumnjam vala, u igri 15 ljudi i odjednom da svi odustanu, i to na cijeni 0.17KM... Prije ce biti da im server nije najbolji.

14. donjapa

donjapa Overclocker

Evo pratim licitaciju na "paket S - 20 licitacija" i ne razumijem kako ovaj narod razmislja - tipicno kocarski ocigledno.

Npr. imaju 2-3 osobe koje su sigurno vise od 20 puta licitirale, cemu? I sada je u minusu i sada trosi i ostali kredit da bi se nekako "izvukla" - kao oni na slot masinama, srecom nisam to nikad igrao... :D

Cekam pravi trenutak da potrosim ovo malo sto imam, vedo, koliko ih imas i na sta ces ici da se ne napucavamo? :D

Mobitel?

15. Vedo

Vedo Moderator

Imam jos 12 komada, ici cu na mixer, ne treba mi mobitel :D

16. donjapa

donjapa Overclocker

Nemoj na mixer ziv bio, mislio sam ga ja uloviti dok se ostali jagme za mobitel... :D

I za postove iznad, mislim da brojac mora doci do -1 da bi se nekom dodijelio artikl jer on na jedinici zastane kad treba da prebaci na nulu - mozda zalaga mozda pruzi jos 1 priliku svima da razmisle :D

@Pelikan, mozda ne odustaju, mozda jednostavno nemaju kredita da trose ili ne zele vise na to...

17. Vedo

Vedo Moderator

Nije ba, smece sistem, za onu mikrovalnu, dosao timer na 1 (znaci tek se pojavio kec), kliknem - puf, cestitamo neki indijanac ga dobio. Al ko kani igrat, treba onda i probat iskoristit taj sistem ;)

18. donjapa

donjapa Overclocker

Ok samo da potvrdim da se definitivno moze dobiti nagrada. Bio sam kod tetke, pokazao joj igru odigrali i osvojili 20 dodatnih, nakon toga osvojili Philips Mp4 (120KM u vrijednosti).

19. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Evo iz zajebancije za 0,22KM dobih aukciju za Logitech ultra flat tastaturu, valjal to ista, isplati li mi se platit 5KM postarine? :smt003

Al mi ne daju da platim karticom kao za licitacije nego na banku, aj gnjavaže.

20. donjapa

donjapa Overclocker

Znaci ti si je ugrabio, dobar :) Ja bi isao na kameru ali se zanjeo u poslu pa se skroz izgubio u vremenu, ici cu sad na monitor, hoces ti? Ako ces ici da ne izbijamo jedan drugom, uzmi MSN pa me dodaj, tako ja i Vedo suradjujemo, samo sto on nista ne osvoji :D