Koji mobilni provider koristite i zasto?

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by pac, Aug 4, 2011.

 1. Esprit

  Esprit Aktivista

  Jesi li potrosio tih 100 MB i surfao smanjenom brzinom, moze li se ista sa tih 64Kb? Znam da YouTube ne moze ali kako ide sa otvaranjem portala, moze li se ostvariti audio poziv preko Skype-a ili Vibera?

  Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
   
 2. selvin

  selvin Moderator

  Zar nije preko 100MB naplata?
   
 3. selvin

  selvin Moderator

  Ma uredu za te mInternet pakete ili kako se vec zovu, ali Ado spominje da ono sto mu dodje uz "200% vise" akciju, tj. 100MB ako si mini15 na 2 godine, da mu je to max brzina, a dalje se ne naplacuje. Mislim samo da ti je to gratis, a prekoracenje prema vazecem cjenovniku. Mozda ga ja nisam skontao.

  EDIT: Ejs sad, ispade da odgovaram sam sebi, neko je napisao nesto i izbrisao :D Ali hajde, da ne brisem sad ovo, eto pojasnjenje mog pitanja.
   
 4. AdoSA

  AdoSA Komšija

  uz ugovor od 2 godine potpises i za mSurf od 50MB koji kosta dodatnih 2.5KM, a ustvari dobijes paket od 100KM i prekoracenje se ne placa vec smanje brzinu. 64Kb/s je sasvim solidna brzina za surf i ostale nezahtjevne aplikacije... :)

  Sent from my GT-I9100G
   
 5. selvin

  selvin Moderator

 6. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Dobijes, ali prekoracenje placas :D
   
 7. selvin

  selvin Moderator

  Znam, zato sam i mislio da koristis to :D A sad kad imas jos i tu mSurf preplatu, je li onda imas 200MB pa tek onda smanjenje ili opet ostaje 100MB?
   
 8. kAcA

  kAcA Aktivista

  AhmeT-e ako se odlucis za taj paket javi kako i sta treba :)
  Ja trosim isto otprilike 10-15KM i kontao sam uzeti mStudent na godinu.
  Ne volim se vezat ugovorom ali to govorim vec par godina a i dalje sam na Ultri :D
   
 9. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Ne. Uzeo sam MSurf 50 pa sam dobio kao da imam 100. To je odvojeni paket od onih 100MB sto ti oni daju kada placas prekoracenje
   
 10. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Sutra cu otici pa se raspitati, mislim da su produzili akciju jos 15 dana, tako da ima fore jos mjesec cirka od danas.

  Sad mi daje skontat samo jos mobitel :) Bio sam se ponado juce za ovaj Xperia S, vidim ima na 2 godine uz mojuTv, al nesto sam pobrko i konto da mogu preko i Full, a ono samo Premi :(
   
 11. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Ljudi moram da se izvinem na pogresnim informacijama... oni iz BH Telekoma na tri razlicita saltera pricaju tri razlicite stvari. Prema zadnjim informacijama na ugovor od 2god. dobijes 50% popusta, tako da na paket od 15KM imas teoretski da potrosis oko 22KM. mSurf paketi nisu obuhvaceni ovim te se paket od 50MB ne povecava ni malo... Fakat su me danas izludili

  Sent from my GT-I9100G
   
 12. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Nisi dobro to. 50% popusta je na racun koji dobijes bez PDVa, stim da daj popust ne moze prelaziti ukupnu vrijednost pretplate koja je za taj paket.

  Znaci, par situacija:
  1. Ako imas paket od 15km, i nabio si 20km racuna, ako uzmemo da se potrefilo da je svaka stavka sa racuna podlegla popustu, doci ce ti racun 10km, jer ce ti umanjiti racun za 50%, i onda dodati PDV naravno na 10.
  2. Isti paket, potrosio si 35km, i opet sve stavke podlijezu popustu, ali ovaj put 50% od 35 je vise od 15, kolika ti je vrijednost paketa, tako da ce ti popust biti 15km, sto je 20km+PDV na racunu.

  Ovo je ako si na 2 godine, i popust je 50%, a na godinu je ovo isto samo sa 25%.

  Malo su oni zakomplikovali jer su nazvali akciju 200% pa onda to ode na 50% pa ti dok sve to uganjas sve se pobrka :D U sustini, ako potpises na 2 godine, i potrosis tacno duplo nego sto je vrijednost pretplate, doci ce ti racun kolika je vrijednost pretplate (plus PDV), sve preko toga ide po starim cijenama. Ako ne potrosis duplo od pretplate, onda ti se samo prepolovi to, pa opet plus PDV. Naravno, ovo sve podrazumijeva da sve stavke na racunu podlijezu tom popustu, jer ima stvari koje nisu smanjene, npr ako imas neki mobitel ili nesto tako, sto ce biti kao i uvijek, a na one ostale stvari koje su navedene na linku, cijena je upola manja.

  Malo smo o ovom raspravljali gore, valjda je sad barem malko jasnije :)
   
 13. selvin

  selvin Moderator

  Sumnjam da u prvom slucaju mozes ici ispod 15, tj. ispod vrijednosi pretplate. A ni za ovo drugo nisam siguran, javim sljedeci mjesec kad mi dodje racun, ipak je to bh telecom :D
   
 14. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Ima i to :D
   
 15. kAcA

  kAcA Aktivista

  Sto se tice popusta ovako se obracunava:
  - Ako je paket 15, a potrosi se 30KM, popust se obracunava na vrijednost paketa - znaci 15KM a ne na 30KM i doda se PDV