Itekako pretjeruju, patch za Oblivion je tezak svega nekoliko MB. 4x AA i 16x AF su za konzolu naucna fantastika ! A tek rezolucija na CRT TV-u, cak i ako imas HDTV igra se vrti na 1280*720 sto je opet manje nego kod dj vuxa ! Daleko od toga da ja ne volim konzole, osim jedne
Ne govori se ovdje samo o Oblivionu. Ima igara sa nekoliko stotina megabajta teskim patchevima. Mmm da. :roll: Bas kao dobar framerate za PC od 3K markica... Mala li je ta rezolucija na 40" i na 3m udaljenosti. :? Sreca pa ima i boljih TV-a koji nisu osudjeni na tu "sirotinju" od rezolucije... :roll:
Svaka igra dobije svoju zakrpu, to nije pretjerivanje. Najgore ista igra izađe za konzolu i ide bez problema.
Kada pričate o temi konzole vs PC nemojte zaboraviti da konzola ima isti hardver, i kada se igra radi za jednu konzolu isključivo to bude optimizovano do krajnjih granica. Zašto? Zato što se ne moraju brinuti o kompatibilnosti sa različitim hardverom. PC je čista suprotnost.
Ma glavni lola u selu. :lol: Treba meni prvo jedan "momacki" format, pa novi driveri pa onda valjda dodju stvari na mjesto bar djelimicno. I da se pokrpi taj prokleti Dirt, ovako mi zivce pojede ovo igranje bez zvuka. Inace zadnja odlicno optimizovana igra koju pamtim je Flat Out 2, ono je bio pojam optimizacije - radila je i sa integrisanom grafom na 1024x768 "k'o zmaj"...
Za igrače, konzola je definitivno. Pogotovo zbog omjera novac/igrivost, živci, rahatluk Jedno drugo vuče. Ako uzmete LCD 17" zaboravite igranje igara na nižim rezolucijama od preporučenih za LCD (npr. ispod 1280x1024), jer je sluka ružna, samim time treba vam jača grafička, CPU, memorija, pa još memorije.... Ja evo par dana razmišljam kako da produžim kablove za tast. i miš iz sobe sa računarom do sobe sa TV-om i da igram tu igre. Mogu igrati na niskim rezolucijama (800x600), uključiti više detalja a da sve bude igrivo. Pogotovo igre auto-utrke. Nisam igrač, i borim se da me igre ne obuzmu zato i nisam kupio konzolu, a inače ne bih ni sekunde oklijevao. Polovan P4, 1.8GHZ, 256MB... 180KM i PS2 (nova) 330KM. Sve zajedno 500KM, još ko nema TV može uzeti 74 cm TV, što bi sve ukupno bilo 700KM i eto zabave. Fazon je što su mnogi ovdje (u mislima i virtuelno) u nekakvom HD svijetu, a realno u VHS-u, pa pucam savjete kao da svi imamo nekakve aman-zeman plate pa da možemo kupovati "up-to-date" komponente i mega-uber grafike. Dajte malo milosti i razumjevanja . Igram BF2 na 7100 GS, High detalji, 2xFAA, 1024*768. Nisam ga prije (ozbiljno) igrao, a mislim da tamo negdje ima još ljudi sličnih meni (što se tiče neodigranih naslova) pa ne mora svako izdvajati popriličnu sumu novca da bi se poigrao. Imajte na umu cijena jedne grafe npr. Ati x1950 GT = Cijeni PS2 (trenutno). Uzmeš PS2 i možeš početi uživati, a šta je sa računarom?
sto se tice tog produzenja kablova za tast i mis... i mene je to malo mucilo i naletio sam i na produzne al su poskupi bili pa sam smislio kako da to radim... na ati tray toolsu mi defaultni profil ima tv izlaz ukljucen... pa ja samo uzmem CPU i odnesem ga u drugu sobu sa velikim tvom, i tastaturu i mis ukljucim... i kad se komp upali pojavi se slika na tvu... i onda flatouta 2 (mada je malo neprakticno radi pola sata igranja nosit prakticki citav komp al opet moze ponekad) probavo sam i fear i pes i nisam imo puno problema... mada nekako slika izgleda "mutna", ne previse al se ipak osjeti razlika u odnosu na monitor..
a dobro sad kod mene je neki serijski mis koji vapi da se zamijeni al evo sluzi me dobro zasad tako da bt ne upada u kombinaciju... a i ko sto rekoh gore rijetko se ja to "selim" na tv, posto se rijetko i igram...
3800+ je smetlje od procesora, da ne pricamo dalje evo vam interkativna CPU usporedba gdje C2D tipa 6600 daje i do 33fps-a vise od 3800+! http://www23.tomshardware.com/cpu_2007. ... &chart=425 Mislim da je receno jedno milion puta da je cijela gf8xxx serija procesora gladna, sto bolji proc-bolje kartica iskoristena. 8800GTS sa 320MB nema snage za igranje na vecim rezolucijama od 1280*1024 sa upaljenim AA i AF! Preporuka mnogih sa ovog foruma da se zaobidje cijela 8xxx serija nije urodila plodom tako da se sad mogi pitaju da li ce moci pokrenuti crysis sa 8800GTX karticama. Nek ste se naigrali obliviona na 1600*1200 na high postavkama! Mislim da sam rekao jedno xxx puta da se saceka na G90-G92 aka 98xx seriju, problem je prosurfat i skontat sta dolazi i hoce li sadasnja kupnja biti isplativa. Vrlo jednostavno ako gpu koji dolazi za 8 mjeseci od pojavlivanja trenutnog najjaceg i na papiru po prvi put je i do 3-4 puta jaci sa 512 bitnom sabirnicom, gigom rama milijardom procesora lud bi skonto i strpio se sa kupovinom. Forum postoji za savjetovanje a ne pametovanje, zao mi je buraz sto si kupio karticu sa 320mb rama platio je 6 glava, jos je upario sa 3800+ i drzi me za rijec neces moci imat gladak gameplay za sve nadolazece igre. Evo i GPU interaktivna usporedba pa vidi koliko jedan extra optimizovani PREY pojede danasnji HIGH-End na visokim rezolucijama. http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=302 Poredit konzole i pc nema logike. First person shooteri na konzolama ma sta god neko pricao izgledaju ocajno pricam u svoje ime, cak krajnje nezanimljivo. Isti te FPS igre zahtjevaju najjace graficke trenutno dostupne na trzistu, tako da oni teski zaljubljenici FPS-a ce uvjek biti okrenuti igranju na PC-u i keshiranju na high-end komponente. Onaj ko misli da je PS3 jeftin nek se sabere opet; za puno uzivanje trebat ce iskesirati nekih 4000 km (ps3, 40"1080p LCD, dodatni sixaxis, hdmi kabal, a o cjeni igara necu ni da pricam!). O toj neoptimizovanosti imam nesto za reci; da vidim to koja ce FPS igra za ps3 izaci da bude 1080p i da ima preko 60fps-a naucna fantastika o anialiasingu necu ni da pricam! Iskreno volio bih da kupim ps3 radi motostorma, ninja gaidena, laira i da ga sutam na 46" lcd-u ali Crysis, Gears of war, UT 3 su me je impresionirale vise i od jedne ps3 igre. I dok se cjene LCD tv-a ne spuste kao i same konzole, dok cijene igara za PS3 ne budu pale na neku pristojnu cjenu i dok ne izadje firmware za ps3 gdje cu moci da gledam preko njega sve formate ukljucujuci i Divx i Xvid ostajem pri PC-u jer mi se iskreno ne bacaju pare.