Krađa telefona

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by logitech, Jan 28, 2013.

1. logitech

logitech Novi član

Danas u Tuzli, u naselju Slatina je ukraden telefon Nokia N95 8GB u 12:30h. Na telefonu je bilo važnih poslovni 300-400 brojeva bez kojih ne mogu raditi posao. Pogledajte slike, pa ako iko zna o ovome čovjeku neka napiše... Gledajte u 720p.

Hvala unaprijed!

Snimak sam morao obrisati, evo slike:

EDIT:
    Dobio sam informaciju o lopovu;
    Ime i prezime: Enver Grbić
    Ulica: Donji Mosnik 65

Ako neko iz Tuzle zna išta o ovome čovjeku zamolio bi da mi javi. Policiji je odma javljeno :)

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Matori kleptoman za nepovjerovati..Cesto sam na Slatini ali lika ne znam..

3. bhd

bhd Veteran foruma

ni ja, ne mogu da vjerujem, jos ovo mi izgleda ko da je lutrija =?

4. logitech

logitech Novi član

Da, da, u Lutriji.

5. dmr

dmr Veteran foruma

Meni djeluje poznato il sam ja nesto pomijeso, kao da sam ga vidjao negdje na ulici da prodaje kokice ili nesto slicno.

6. logitech

logitech Novi član

Moguće, možeš li provjeriti?

7. Vedo

Vedo Moderator

Slicna situacija se desila jaranu. On otisao u MUP i prijavio policiji, ovi mu rekli da halali (nije imao ni snimak nit ista, u tramvaju mu neko ukrao).

Radilo se Nokia E seriji, ona sa qwerty tastaturom. On imao kuci kutiju & papire na kojem je valjda IMEI pisao. Zamolio drugaricu koja radi u BHT-u za pomoc, izdiktirao joj on IMEI i ona vidila koja je trenutno SIM kartica u telefonu (to valjda inace ti ne smiju dati, bez naloga MUPa/suda). On sa tim brojem od lopova otisao u policiju. Inspektor nazvao, rekao "MUP KS ovdje, inspektor taj i taj, vjerujemo da ste slucajno nasli taj mobitel, ako ne zelite krivicnu prijavu donesite ga do 16:00 u prostorije MUPa."

I vidi vraga, dodje shaner i vrati mobitel.

Ti imas i video snimak, posalji ga redakciji klix.ba i dr., velika je vjerovatnoca da ces ga naci (bila nedavno slicna situacija). Al je upitno jel lopov izbrisao sve brojeve..

8. dmr

dmr Veteran foruma

Ma ne mogu, nesto mi kao da sam ga ljetos vidjo na korzu uvece ali ne mogu biti siguran ni 50%.

9. logitech

logitech Novi član

Poslao sam svim redakcijama kojih sam se sjetio... :)

10. kvaju

kvaju Komšija

Prvi put vidim video snimku kradje, pljacke i slicno na kojem se stvarno sve dobro vidi. Inace drze one 1,3mpx kamere na kojima se boje tope, a sto je najgore firme koje imaju para..

Svakako policiji prijaviti, imei ako imas isto, jer se moze provjeriti ako budu dobre volje. Sretno.

11. logitech

logitech Novi član

Aha. IMEI ću potražiti u papirima, gledao sam, ali nisam našao, pa ću opet preći (možda ga nađem negdje). Imam ja puni snimak od 3 minute i 30 sekundi, od početka ulaza pa do kraja sve.

12. selvin

selvin Moderator

Stavi i taj snimak ako imas, mozda se vidi kad je okrenut prema kameri malo bolje. Share-ovalo nas je par na fb, pa valjda ga ko pozna.

13. logitech

logitech Novi član

Stavio sam u prvi post. Snimak sam morao obrisati :(

14. dmr

dmr Veteran foruma

sta morao si obrisati sa youtube-a? Pa stavi na neki fileshare server.

15. logitech

logitech Novi član

Tako mi javili iz firme. Mogu samo slike.

16. ibran

ibran Aktivista

Šanersku mu mamu,nađi ga i namlati da upamti dobroo.

17. logitech

logitech Novi član

To će ga i dočekati... Nije mi žao platiti gorivo od Sarajeva do Tuzle :)

18. apdejt

apdejt Overclocker

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  19. Sena

Sena Veteran foruma

Ovako je i meni neki đed mahno SGS u troli, sreca pa smo ja i jaran bili brzi i sa policijom ga uhvatili.

20. bhd

bhd Veteran foruma

cuj starkelje kradu ...samo nalupat

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2