Znaci danas je sve kura obicni Pa zato onda ja i gledam da kupim barem jeftinije,pa kada crkne,da ne zalim previse A sto se tice Neptuna,zvao sam ih danas,nemaju oni online prodaju i ne salju robu na adresu. Dakle to je samo za Sarajevo a ova akcija traje jos 3 dana,tako da je tesko da nafatam koga ko ce ici u Sarajevo u ova 3 dana. Ako imate koga,javite . U polovnoj robi su polovni kompleti 400 KM a ovo novo 650
https://www.ekupi.ba/bs/Kućanski-ap...e-ploče/Candy-ploča-CH64CCB-4U2/p/EK000485959 https://www.ekupi.ba/bs/Kućanski-ap...nice/Candy-pećnica-FIDCP-X625-L/p/EK000601405 Eto, valjda ces prezivjeti 16KM razlike, a i lijep je broj 666 Dobijes plocu koja je a+ klasa umjesto a, i pecnicu sa digitalom.
U kući bila stara kombinovana pećnica Iskra koja je još mogla, ali je jedva radila i bila sva prljava da se više nije mogla čistiti. Plin je išao od grijanja zemni, ali smo morali zatvoriti/blokirati, jer je leakao. Sad ovaj Hotpoint Ariston s indukcionim pločama, a i rerna je fenomenalna, moramo smanjivati temperaturu ispod 200C koliko je jaka. Također nikad više obična ringla. Lako se čisti, ima u dm spužvica (nipošto strugalica s metalnim dijelom) s hrapavim dijelom specijalno za to, i posebno sredstvo. Samo treba paziti da ne iskipi mlijeko ili šećer, jer se jako teško skida, a može i oštetiti ploču.
Ja od sveg sudja koje sam imao, samo mi delimano keramicka tava nije radila. One serpice rade uredno, svo sudje koje sam imao sve radi... danas bas moras svijecom traziti da ne radi. Plin je bolji, ali vala mos umrijeti dok se obicna zagrije. Ovako za sekundu voda prokuha, sve brze, sve za cas..
Da li neko slučajno ima ove moderne Ariston Velis bojlere sa display i Wi-Fi? Konkretno uzeli smo Wi-Fi Pro 50L u Pennyju na sniženju, jer smo komplet kupatilo i mali toalet renovirali. Stari bojler je uvijek isključivan na prekidač kad se koristi za kupanje, ali ovaj ima mod rada da se dogrijava po potrebi i ima dual tank sistem, te se može ugasiti na touch, a da se prekidač ne dira. Je li sigurno ga tako ostaviti? Pročitah naravno i uputstva, ali ne vidjeh neka sigurnosna upozorenja u vezi toga
Ako ste svakodnevno u kuci, moze raditi 24/7. Znam ih koji ne iskljucuju ni obicne bojlere nego sve prepuste termostatu. Iskljuci ga na prekidacu ako ides van kuce na duze vrijeme. Ja licno sve gasim na prekidacu, navika.
Na starom klasičnom sam uvijek gasio zlu ne trebalo, nikad ne znaš kad će propustiti pa doći u kontakt voda i struja. Ali ovaj ima taj power button da ide u standby, naravno kad nismo kući ide prekidač na off, ali dok smo tu grijemo vodu po cijeli dan, jer imamo dvije banje na sprat koje obje koriste isti bojler. EDIT: Majstor što je radio vodu kaže najbolje da ostane tako uključen, jer je tad najekonomičniji umjesto da se stalno isključuje na prekidač.
Sto se ekonomije tice,ja sam testirao paljenje po potrebi i mjesec dana konstantno da bude upaljen i bogami potrosnja kada je stalno upaljen je bila skoro trostruka. Ali ja ne koristim toliko...meni dovoljno sat dnevno da se ugrije i mogu se dvije osobe istusirati komotno. A ko se tri puta dnevno tusira,pa puta 2,3 osobe...mozd aje bolje da uvijek radi. Sve je stvar navika. Ali lako se moze izracunati koliko sati ce raditi ako ga upalis po potrebi a koliko ako se svako malo pali da dogrijava. A sto se tice sigurnosti Ariston bojlera,mislim da sa tim nece biti problema,to su najbolji bojleri na trzistu.
Pa ja ga palim preko noći i to.je to. Imace najveći potrosac u kući. Probao isto da je non stop upaljen i odmah dodje osjetno veci račun pa se vratio na preko noći jer i to je overkill, može komotno svako drugu noć ali navuka mi postalo prekidač upaliti kad krenem spavati Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam podesio pametni prekidač i radi samo kad je jeftina struja ili ga palim i gasim po potrebi. Ali uglavnom uvijek ima dovoljno tople vode. Ne bih mogao se naviknuti da ga palim par sati prije korištenja, ovako mi je mozak naštelovan da uvijek ima tople vode i to je to. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Meni radi uvijek, preko ljeta, a zimi pređem na plinski. Pošto mi je dimnjačni plinski bojler, Jel malo niži atmo pritisak, nema cuga i pali se Co zaštita. Zimi toga nema na sreću
I ja zimi grijem bojler preko grijanja,uvijek ima vruce vode u njemu. A ljeti se ugrije voda za 40 minuta.
Ja sam se zajebo, uzeo kombinovani bojler i prve godine vidio da ne može grijanje na pelet da dovoljno ugrije vodu, tako ga koristim samo na struju. A sad ionako se grijem na klime pa mi ostaje samo struja.... Kod mene je 80L, treba mu dugo da se ugrije, zato ga dogrijavam.... Planiram slijedeće godine renovirati kupatilo pa bih uzeo 50L,shvatio sam da mi ne pomaže što je ovaj veći, djeca kad uđu se kupat ne izlaze dok ide topla voda tako da će manji bar brže da se ugrije Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene plin ugrije,zakuca temperaturu i to ugrije zacas. Jedino se desi da voda ohladi ako se dugo ne koristi ,jer prirodnom cirkulacijom topla voda iz bojlera ide dalje kroz cijevi a ulazi hladna. Ali temperatura vode bude bas bas visoka,kljucala da ne kazem. Iako je na plinskom bojleru postavljena na 65 stepeni,imma osjecaj da je u bojleru toplija. I kod mene je 80l...mozes se bas dugo tusirati da ga ispraznis.
Imam i plinski stari gorenje tiki junkersov, zajedno u kupatilu sa električnim, ali koristimo samo za grijanje, mada mislim da ima razvedena instalacija i za vruću vodu, bila su dva ventila, jedan se zavrne drugi odvrne, no sad ne znam kako je to napravljeno, ne vidim više ventil na električnom niti ne znam jesu li cijevi i dalje spojene za vodu na isti način. EDIT: nema, današnji majstori...