Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. dmr

dmr Veteran foruma

Znaci nije glossy bas ko na telefonima, da se vidis u odrazu? :)

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma jok

Sent from my iPad using Tapatalk

3. dmr

dmr Veteran foruma

Gledam snizen ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM na ipon.hu, valjda zbog black friday. Zna li se do kad ova snizenja za crni petak traju na ovoj stranici? Sta mislite o ovom asusu, nigdje ne mogu naci koliko je minimalna visina, jer mislim da se nece moci spustiti dovoljno, koliko meni pase?

4. igor.g

igor.g Komšija

Pise da traje do 30.11.
    48.7cm je visina sa bazom u najnizem polozaju, visina samog monitora od 32" je ~40-41cm.

dmr likes this.
  5. Picoooka

Picoooka Komšija

6. dmr

dmr Veteran foruma

7. Picoooka

Picoooka Komšija

8. selvin

selvin Moderator

Dobro mu stoji ova "crna", tj. ljubicasta :D Ovo bas lose izgleda.

9. dmr

dmr Veteran foruma

Ma imam sad woled koji je totalno crn ali u svijetlim scenama se osjeti mat coating, ubije jasnocu, dzaba crna. Soba mi je slabo osvjetljena i mislim da ce crno bit crno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. Stevie_Ray

11. Stevie_Ray

Nije tako IRL ako nema nikakvih izvora svjetlosti u blizini. Meni to pase jer mi je lampa na drugom kraju sobe.

12. selvin

selvin Moderator

Znaci kao i glossy? I glossy nece imat toliko odsjaja ako nema izvora svjetlosti, a ovaj ce bit ljubicast. Ne zna se sta je gore. A to, ako nema izvora svjetlosti kako super izgleda mi nista ne znaci, kad se monitor koristi 90% vremena po danu ili sa upaljenim svjetlom. Koristit po mraku ne valja svakako. Svaki ce izgledat bolje po mraku kad je on izvor svjetlosti.

13. Stevie_Ray

Kad tako postavis, da. Stvar je jednostavna, za QD-OLED samo nemoj imat izvor svjetla iza monitora. Za full glossy, ne mogu nista rec jer nemam takav monitor, ali u teoriji bi bilo gore jer refleksije ovise i gdje si ti u odnosu na monitor i izvor svjetla, ili ostatak okoline.

14. dmr

dmr Veteran foruma

Ako ko bude zainteresovan za moj lg 27gr95qe-b neka se slobodno javi. Ima jos gotov godinu dana garancije, kupljen kod Peropa :)

15. dmr

dmr Veteran foruma

Ja nadjoh podatak 50cm minimalna visina od podloge. Bas je povisok za 32”

16. 7mediN

7mediN Novi član

prodajes trenutno ili ces u buducnosti?

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

18. dmr

dmr Veteran foruma

prodajem sad :)

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Posto je i moze'l jeftinije? :D

20. dmr

dmr Veteran foruma

A mislio sam da je taj tvoj AW glossy!? Ima li iko na forumu glossy monitor i kakva su iskustva? :)