Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. mobsterc

mobsterc Overclocker

https://olx.ba/artikal/55966130
    Jeste fhd, ali 24

2. Qler

Qler Veteran foruma

Ma trebao je 1024x768 :) Al na 240HZ.

3. selvin

selvin Moderator

Joj znas koliko me onda bilo sram kad si rek'o da ga ne osjetis :(

A vise si ti platio svoju kosilicu ebg :)

A vezano za temu. Brate potrosis tolike pare na auto, a zao ti za sebe i za svoje oci dat koju stoju vise. I hajd to, tvoje su pare, volis auto vise nego sebe, ali jos mi ne rece sto nas zajebavas i trazis savjet? :)

4. selvin

selvin Moderator

5. dmr

dmr Veteran foruma

Hahaha :D

6. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa ja pitam za monitor do 200 KM i šta dobijem, da trebam dati 500 KM za monitor.
    Da ti kazem da ja za kućnim računarom provedem nekih 5-6 sati sedmično max.
    Ova konfa AMD Ryzen 5 2600 | Gigabyte B450M DS3H | AC Freezer | Crucial DDR4 16Gb | RX 580 8Gb | Be Quiet 650W | SSD Crucial CT250BX| Xiaomi A27i za uloženih 700 KM je top upgrade.
    Ne pada mi na pamet dati 1500-2500 KM da mi nešto smrdi po stanu godinama ni za što. A obzirom da sam imao onog Golfa 2, tj Sandy Bridge i7 2600 od 2011 godine tj 14 godina, red je bilo malo promjene.

Što se tiče očiju, imam poslovni laptop Asus TUF F17 (u početku nam u IT radio neki luđak gamer naručivao za posla gaming laptope :D) + secondary display Dell U2424H, na tome provodim 4-6h dnevno.
    A volim Vas malo trolati, i slušam Vas naravno kada mi se ponudi nešto što se uklapa u budžet.
    No hard feelings.

Last edited: Nov 5, 2024
  7. selvin

selvin Moderator

Pretjerujes opet, za monitor si dobio prijedlog 60KM skuplji a mnogo bolji, a za konfu mozda 200KM skuplja od one sto si htio. I da nije izletio forza sa dobrom ponudom uzeo bi ti neko smece sto si bio nakanio uzet prije nego si nas pitao.

Znam da provedes 5-6h za racunarom kod kuce. I to je upitno. Zato sam se i smijao kad si rekao da hoces da ti monitor manje trosi pa si uzeo 20w xiaomi. Kao da mining rig imas, a ne led sijalicu.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pixele vidim iz drugog kantona :D

Koristio i ja ovako neki obicni 27'' FHD monitor...napatio oci za zivota,za tih par mjeseci...ali jbga bili na poslu,nisam mogao birati :D
    Kada dodjem sa posla kuci na 24'',progledam bukvalno :D
    Ja sam inace uz Taleta na forumu,ali sada si usrao i sefa i stanicu,jer si za 60 KM imao osjetno bolji monitor a velicinu od 3 inca ne bi primjetio uopste.
    Meni je 24'' idealna velicina za sve namjene,kada se sjedi 50-70cm od monitora.

9. Bio_Sam_Zmijanac

Pa ja sam imao FHD 24' monitor druže zašto bi mijenjao:D. Da računar radi 24/7 ali se slabo koristi, više za torrente.

10. selvin

selvin Moderator

Zbog Hz si i mijenjao, sam si rekao. :)

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

A graficka koju ima moze dogurati do 100 FPSa jedino na low detaljima a i to ne u svakoj igri :D

12. Bio_Sam_Zmijanac

How yes no :D

13. Qler

Qler Veteran foruma

720p?

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Koja je to reza i koji detalji ?

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Who cares! BF4 igra stara 11god

zoi likes this.
  16. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam ispao iz fazon što se tiče igri, pa ne znam šta je aktuelno. Meni MK 11 ide ako se dobro sjećam na nešto ispod 100fps na 2k max... Moram monitor mijenjati :)

17. Haker

Haker Veteran foruma

Tale navikao da gleda pixele u pežou pa neće sad da se odvikava i gleda u bolje.

Sad jos malo i ta 580-ka će biti dovoljna da svaku igru u 120fps vrti

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa dobro ali on to igra i ako mu je hardware dobar za tu igru onda OK.
    Ali znam sigurno da onaj fps nema na FHD i visokim detaljima.

19. Bio_Sam_Zmijanac

FHD, High/Ultra combinacija, ostavio ono recommended.
    Čuj, ja sam imao budzet 700 KM da kupim računar i monitor (žena uzela traku za trčanje 700 KM, ja dobio budzet), uzeo sam gore ono, uz kojekakve prijedloge uzmi Ryzen 5 5600G i nekim monitorom bez grafike (ona integruša Vega) gdje bi me to najmanje milju izašlo jopet 5x sporije od ovoga. Golfa 2 kontam pokloniti nekome jer mi se to je prodaje.

Eh sada za 700 KM recite da sam pogriješio i nađite mi konfiguraciju sa 27 monitorom za 700 KM da tjera BF4 i 5 ovako da ovo odma bacim.

Druga stvar, ja ne igram toliko igre, samo COD, Dota, WOT, CS GO i BF-ovi rekreativno.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ako si ti zadovoljan i mi smo :D
    Samo ne mozes poreci da se pixeli vide na 27'' FHD. Niko ti nije savjetovao ovdje da uzmes nesto losije,nego bolje a to bolje malo vise i kosta. Ali eto ako tebi ne smetaju vidljivi pixeli na tom monitoru,onda ok.
    Ja sam imao slicnu konfu kao i ti i isto sam razmisljao prije godinu dana...da samo malo nesto pojacam i da osvjezim racunar ,jer nisam igrao igre ali cim se pocne malo istrazivati i cackati,hoce guzica vise i na kraju sam i ja otisao na budzet od 1000+ KM ali sam dobio dobru masinu,koju sam platio ispod cijene tada i zadovoljan sam. Poslije sam kupio jos nekih ventilatora,jer se pregrijavalo kuciste i evo sada sve fercera kao doxa.
    Dobar procesor,dobra graficka,puno rama,2 SSDa i 2 HDDa...maticna dobra...napajanje je ono na knap ali nije sada nesto da ga opterecujem previse...sa vremena na vrijeme 1-2 sata igre neke,ovo ostalo sta god da mi radis,ne mozes ga ni zagrijati a kamoli oznojiti :D