Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. Picoooka

Picoooka Komšija

U OSD od monitora ima opcija HDR 1000,a prodaje se kao HDR400 sto kazes.

2. dmr

dmr Veteran foruma

Koliko ja znam tih 1000 mogu prikazati na odredjenom procentu bijele na ekranu :D Ako je cijeli ekran svijetao onda padne na 400-600, fakticki dodje ko dinamicki brightness u HDRu. U SDRu je vec staticki brightness.

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Ovaj je bas smijesan HDR monitor :D ubjedljivo najgori HDR monitor.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Na koliko procenata je ovaj graph?

Znam a televizori u 100% idu na 100 do 200 nits, ali to je rijetkost da se desi. Na 10% mogu 1000 i više ovi noviji modeli. To je u suštini ono što i treba, da specular highlights budu izraženi, kao npr svjetla na autu, lampi i slično. Ne može se na tv strpiti full screen na 1000 a kamo li na monitoru, oslijepio bi :D

5. Picoooka

Picoooka Komšija

6. Reznor

Reznor Overclocker

AOC pravi trash monitore, sve upscalaju softverski, i onda počnu belaji, tipa stave 144 Hz refresh rate, a panel jedva može da izdrži 120Hz (one slike sa reddita). Ko što kažeš cijena govori sve.

7. nivla

nivla Komšija

jedini monitori kod kojih mi se magla navuce kad moram raditi za istim su aoc, dobije se stvarno dosta za placenu cijenu, sveukupno lose

Picoooka and Reznor like this.
  8. dmr

dmr Veteran foruma

Onda je trebo onog LGa od mene kupiti, sad se ne salim :D, Fakat odlican monitor za one pare :D

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Onaj LG je imao problem sa garancijom jer onaj ko ti je prodao nije mi ispostovao tri reklamacije birkvaktile :D kao ma hajde sto imaju monitor,tastatura i mis ocigledne probleme guli dok ne crkne o_O to mu je bio odgovor na moj zahtjev za reklamacijom prije nekih 8-9 god.

Mozda sa tobom ima fer odnos,ali prema meni se pokazao veoma lose pa sam na monitoru i periferiji zijanio oko 900km jer sam prodao prijatelju totalno ispod cijene sve u paketu.

Last edited: Jan 15, 2025
  10. dmr

dmr Veteran foruma

Aha ako si imo problem onda ok. Ja s njim imam pozitivna iskustva. Neki dan sam dobio novi ssd nakon reklamacije, sa ipona :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Imao sam i ja i cak mi je zamjenio grafu za bolju bez doplate prije 11-12 god.,ali sa ovim me bas unistio :( najgore je ispalo za monitor koji sam platio 1100,a prodao ga prijatelju za 400km nakon par mjeseci od kupovine.