Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. dmr

dmr Veteran foruma

Hvala drug :D

2. bojler

bojler Aktivista

Jel valjaju Xiaomi Gaming monitori? Jesu li bolji od LG i kakvo je stanje kvalitete danas sa LG monitorima?

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Ako mislis na onaj Xiaomi Mini Led kupila su moja dvojica prijatelja i prezadovoljni su jer za tu lovu dobiti monitor sa 1152 dimming zone i HDR1000 je odlicno,a jedina mana je samo 12 mjeseci garancije kod nas dok u USA i EU daju od 24 do 36 mjeseci kako koja radnja.

bojler likes this.
  4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

I Tale ima Xiaomi monitor, best buy naravno :D

5. dmr

dmr Veteran foruma

Sto se tice finisha na monitoru, ovo sto se vode razne debate da li glossy da li mat. Imao mat woled, sada imam glossy qd oled. Ono sto treba reci da su oba mat kada gledas direkt na panel a tek kada gledas pod uglom postaju glossy i jedan i drugi, woled malo manje a qd oled malo vise. Tako da i nema neke pretjerane razlike osim ako gledas pod vecim uglom na monitor. Drugim rijecima, sta god da se uzme isto je.

6. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Za 190 KM predobar, evo derem BF4 i 5 te COD na njemu :)

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Losa kalibracija i veliki lag u HDR mode. Nekako ocekivano da ce bit glupih mana.

8. igor.g

igor.g Komšija

Čudno je da ne podržava update preko display porta ako vec nema usb. Bio bi extra monitor da se tih par bugova riješi kao i manual hdr switching.
    U 2025 kreće val 240Hz HDR Miniled modela u 2K i 4K. Boga pitaj kad ce nanoled/QDEL, za dvije godine možda.

Last edited: Dec 19, 2024
  9. Reznor

Reznor Overclocker

Last edited: Jan 4, 2025
  10. Picoooka

Picoooka Komšija

11. 7mediN

7mediN Novi član

12. Picoooka

Picoooka Komšija

13. Reznor

Reznor Overclocker

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Narucio sam Agon AG276QZD2 QD-OLED za 1100km pa vidjecemo :D potvrdio je asbis da garancija 100% pokriva uredjaj i burn in :)

Edit : otkazao sam narudzbu jer ovaj model ima ozbiljnih problema,a adekvatnog FW nema jos uvijek.

Last edited: Jan 15, 2025
    dmr likes this.
  15. dmr

dmr Veteran foruma

Sto ne kupi od mene LGa :D salim se. Hajde da se namiris na nesto dobro, po meni qd-oled daje puno bolju sliku od woleda, ili je ovaj Asus pravo dobro iskalibrisan :D

Picoooka likes this.
  16. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa qd-oled samo i dolazi u obzir i nista drugo,ali ovaj izgleda je po onoj staroj narodnoj koliko para toliko muzike :D

dmr likes this.
  17. dmr

dmr Veteran foruma

Negdje sam i napisao prije, ovaj Asus mi je prvi monitor poslije HPlp2475w da me bas odusevio kvalitetom prikaza. Vjerovatno je do toga sto oba imaju posirok color gamut, pokrivenost adobe RGB gamuta im je odicna :D

Picoooka likes this.
  18. Picoooka

Picoooka Komšija

Meni treba iskljucivo za gaminga i ovaj sam mislio uzeti jer je gsync certificiran,ali ispostavilo se da ima najgore VRR treperenje od svih oled monitora i da je pozeljno da gsync i generalno VRR se ugasi o_O what nonsense.
    I onda kljucni problem HDR koji je ispod deklarisanih 1000 nita i to podobro,a boje u HDR modu djeluju isprano kao na TN panelu :D

dmr likes this.
  19. zoi

zoi Veteran foruma

Pa ja koliko sam upratio mahom svi ovi oled monitori se prodaju kao hdr 400nits? Nisam nešto istraživao o njima pa moguće da griješim.

20. dmr

dmr Veteran foruma

Aha, totalno besmisleno ako ugasis vrr, a mogu potvrditi da ovaj pg32ucdm i nema uopste flickering, bar ja nisam primjetio :D LG je znao bljesnuti u meniju rocket leaguea, ali samo u meniju, kada fpsi puno variraju 60-240. A meni monitor treba i za gaminga i za sve ostalo, vrlo mi je bitno da je slika odlicna u SDR prikazu bilo cega :D