Kupovina volana

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Triforce, Mar 16, 2013.

1. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Izletila mi neka kombinacija za novi volan. Kontam se, tam vam, kad kaze zena hajde ba nisi sebi nista dugo kupio. Nije mi trebala dva put reci :D

Helem, uzeh Logitech G Pro Direct Drive volan i Thrustmaster TLCM pedale. Ogromna razlika u odnosu na prethodni T300. Trueforce mi se ne svidja bas, ali sve ostalo je perfektno.

Jedini problem je sto nemam rig, tako da koristim neku stolicu na rasklapanje jer se uredska samo otkotrlja nazad kad pritisnem kocnicu...

Kupih WRC 24 na akciji i onak, ok je. Odigrao 4-5 sati i vratio se na Richard Burns Rally RSF.

Patton2410, selvin, dmr and 1 other person like this.
  2. Qler

Qler Veteran foruma

Ja nikako da ga vise kupim. A fakat i ja i sin imamo zelju :)

3. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Bilo sta od Logitecha je super za prvi volan. Jos ako ubodes G25 ili G27 sa mjenjacem, sreci nikad kraja :D

4. dmr

dmr Veteran foruma

Koliko si platio taj direct drive sa pedalama i gdje? Kakav je osjecaj, je li pravo brz? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

5. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Dao svoj T300 i 1300km za set. Prijatelja nagovorio da se trampimo jer on to slabo koristi.

Top je osjecaj. Mnogo vise detalja prolazi kroz volan, skroz je smooth i brze reaguje. Mnogo je i lakse driftati sa njim jer se moze brze okretati.

Neki dan odvozio utrku na Kyalami od 25 sa jakim force feedbackom, preznojio se :D

Nisam siguran je li mi veci upgrade voaln ili loadcell kocnica. Sa loadcell sam mnogo konzistentniji (citaj: konzistentno spor) u odnosu na stare pedale sa potenciometrom.

6. Hercegovacc

Hercegovacc Novi član

Sta preporucujete za prvi volan, razmisljao sam o logitech g29 sa shifterom. Ima li potrebe ici na noviji g920 ili g923. Sta su glavni +/- kod g29, ima li ko iskustva sa g29.

Prvenstveno kupujem radi american i euro truck simulatora a igram takodjer i dosta auta , assetto corsa, project cars, forza motorsport serijal

7. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Sta god nadjes najjeftinije od Logitecha. Tehnologija njihovih entry level volana se nije znacajno promijenila vec 20 godina.

Ove novije sa Trueforce nemoj uzimati, dosta su skuplji, a taj trueforce ne vrijedi razlike.

Thrustmaster T300 ima jos bolji feedback, ali za jaci racing ima problema sa pregrijavanjem.

Hercegovacc likes this.
  8. Hercegovacc

Hercegovacc Novi član

Mislim da je g29 najbolji izbor, e sad ne bih polovan uzimao, ali gledam novi sa shifterom nema ispod 700, 650 KM

9. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

10. dmr

dmr Veteran foruma

Ima li ovaj direct drive kod nas negdje u trgovinama ili na olxu?

11. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Nisam ga nigdje vidio kod nas.

Vidio sam pokoji Fanatec DD i ima neki profil sto prodaje Moza volane, ali su cijene cesto zabiberene.

12. Ragnarok

Ragnarok Komšija

BH Telecom ima G29 volan u ponudi za kupovinu na rate po ugovoru. Zanimljivo, moglo bi se nabaviti.

13. dmr

dmr Veteran foruma

Posto

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

odes na bhtelecom i vidis :D

dino73n likes this.
  15. dmr

dmr Veteran foruma

648KM?

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Meni izleti 760KM, vjerojatno zavisi od paketa.

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bez i sa pdvom

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

I to im je glupo, kao da mozes kupiti bez pdv-a.

19. Ragnarok

Ragnarok Komšija

To je ta cijena. Sve u svemu, moglo bi se kupiti cak i na 12 mjeseci (54 KM mjesecno).

20. selvin

selvin Moderator

Ne zavisi od paketa cijena za ovu robu. Na ovo nema popusta nikad, samo mozes uzeti na rate.