Kupovina volana

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Triforce, Mar 16, 2013.

1. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa mozes...Ako imas firmu :D
    Jest da je malo belaj opravdati, ali moze se kod nas sve

2. mirseth

mirseth Aktivista

I ja trazim.. jel i ti za GT7 ?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

3. Aldiin

Aldiin Overclocker

Da malo osvježim temu, nakon dosta mijenjanja setupa konačno sam završio na SIMAGIC-u i mogu reći da sam baš zadovoljan.

Sve je krenulo od FVF-a, pa G29 koji mi je tad bio top i stvarno odličan za ulazak u sim racing, ali realno veoma brzo postane nedovoljan. Poslije toga T300RS, volan je bio vrhunski, force feedback detaljan i smooth, ali me pregrijavanje ubijalo. Čim malo duže voziš ili jače stisneš FFB, osjeti se kako popušta, pa je na kraju završio povrat preko garancije. Onda uzmem MOZA R5. Iskreno, sasvim solidan entry DD wheelbase, ali meni jednostavno preslab. FFB jeste čist i brz, ali fali mu snage i onog osjećaja težine i detalja kroz volan kad ozbiljnije voziš. Razmišljao sam dosta i o VRS DFP15 jer je sama baza zvijer, ali njihov ekosistem mi nije baš legao. Htio sam nešto fleksibilnije i jednostavnije za slagati dugoročno. FANATEC nikad nisam ni gledao ozbiljno. Previše sam se naslušao problema oko supporta, kvarova i čekanja dijelova. Barem od ekipe sa kojom vozim.

Na kraju se odlučim za SIMAGIC Alpha EVO 12Nm + P1000 RS

Oduševljen. Čini mi se da base ima dovoljno snage da nikad ne djeluje kao da radi na limitu, a FF je baš prirodan. Mislim da je 12Nm baš neki sweetspot, 15Nm bi bilo idealno zbog clipinga. Mogu reći da je sreća što sam u formi, jer ovih 12Nm na prvu, pokida ruke. Treba biti oprezan, ovaj range je znao raji polomiti prste. . Osjete se sitnice preko auta, grip, kerbovi, weight transfer, ali bez onog umjetnog ili prenaglašenog osjećaja. P1000 RS pedale su isto brutalne. Kočnica daje baš dobar osjećaj i mnogo je lakše biti konzistentan iz kruga u krug.

Za sad sam baš prezadovoljan setupom. Prvi put imam osjećaj da ne razmišljam šta je sljedeći upgrade.

Ekstrauterina and Qler like this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Nadam se da se sav ovaj tehnicki žargon prenosi na stazu tj vremena po krugu.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Reventon likes this.
  5. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Opa, ozbiljan setup. Jesi li i rig kakav zbavio?

Slazem se za snagu, kod mene je Logitech sa 11Nm i nemam bas osjecaj da mi fali ista 99% vremena.

6. Aldiin

Aldiin Overclocker

Jesam, GTRacer 2.0, ugrabio na finoj akciji.

Koji logitech je to kod tebe?

Ekstrauterina likes this.
  7. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Mislim da ga sluzbeno zovu “Pro Racing Wheel” ili tako nesto, direct drive sa 11Nm snage.

Thrustmaster T-LCM pedale koristim, za cijenu su odlicne.

Rig mi fali, ali ne vozim nimalo cesto pa ne mogu sebi jos opravdati to.

8. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Evo koji ti je sljedeći upgrade:

MOZA HMA150 Motion Actuator