GRAĐANI BIH BEZ ZELENOG KARTONA MOGU U ZEMLJE EU I SRBIJU (paragraf.ba) "U zemljama koje nisu potpisnice sporazuma putovanje nije moguće bez zelenog kartona, kao što su Crna Gora, Makedonija, Albanija i Turska, rekao je Durmić."
Ja sam skoro registrovao auto pa mi radnica govori ako ces u CG ili Albaniju na more trebat ce ti zeleni/bijeli karton. A za HR i ostatak EH ne treba, na kraju nisam ga ni uzeo mada iduce god možda zbog CG i uzmem, ako ne potpišu sporazum. Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Pa CG nije potpisala sporazum vjerovatno zbug šugave političke situacije koju su imali u vrijeme potpisivanja sporazuma. Vjerovatno će se i oni pridružiti.
Kakva je sada situacija sa granicama. Može li se preći samo sa pcr testom ili moraš biti i vakcinisan? Za HR mi opet nije jasno. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Test uvijek moze ali moras imati razlog. Placen smjestaj ili neki poziv na poslovni sastanak i sl. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ljudi, diskusija oko vakcina i generalno medicine nije za ovog foruma, iz istog razloga je zatvorena i prosla Covid tema. Neka se niko ne ljuti, ali nije isto iznositi misljenje o grafickoj kartici pa onda o vakcinama i terapijama, cak i uz najbolje zelje, vlastitog iskustva i slicno. Postoje vrlo jasne i precizne preporuke strucnjaka, odnosno doktora po ovom pitanju, a kojima se za eventualna dodatna pitanja svakako treba prvo obratiti. Dodatni komentari na ovu temu ce biti izbrisani.
Starci mi sutra idu na more gledam starim pasos ističe 28.08. Jel pravilo za EU da mora važiti najmanje tri mjeseca? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja skoro bio dole a putnik mi imao pasos 20 dana pred istek i prosli bez problema. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ok, hvala ti, onda da krene. Kontam da idem i ja pa ako ga vrate vozi nazad. Sutra im rezervisano nema vremena ni za brzi. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma samo ga može neki peder od carinika zezati, ali pošto je sve organizovano vjerovatno neće imati problema. Malo je problem sa autom ako ubrzo istiće registracije.
Ko misli putovati na jadran u HR da skrenem paznju za internet. Trebutno najbolja opcija je Tmobile 10 dana FLAT za 10€ gdje u paketu dodju dvije kartice. Brzina otkida. Naravno gdje ima signala. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Na kiosku. TISAK Reklama ko kuca ne mozes promasit. Pise platis 1 dobijes 2. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Prije nepunih mjesec dana sam uzeo karticu, 20GB mjesec dana za 3€, naravno vrijedi samo u HR. Zaboravio sam koji je provider ali se isplati svakako kome trebaju osnovne stvari edit: A1 kartica, kupio na pumpi
Preko koje stranice najbolje traziti smjestaj u Hr? Do sada sam isao preko booking.com, ima li sta bolje/povoljnije da ide direktan kontakt sa vlasnikom?
Ja idem kod prijatelja u Supetar i znam da su direktno dosta povoljniji nego preko booking. Generalno, nije skup smjestaj, a Supetar jeftiniji od Sarajeva kafa 1,5eur, ima lidl, ima sve
Ja vecinom trazim preko bookinga zbog filtera i reviewa, a onda nadjem stranicu hotela ili bookiram direktno preko nje ili ih kontaktiram emailom za ponudu. A i za privatni smjestaj vjerovatno se moze naci neki website ili barem kontakt telefon preko google-a. Vecina je i za najmanji privatni smjestaj dala neko ime i oznacila pin na google maps i telefon.
Ja kontaktirao mailom direktno hotel i dobio bolju ponudu i termin koji mi odgovara u odnosu na turisticku agenciju.
Da Supetar je povoljan, bio sam prije par godina, al furka mi svake godie na drugo mjesto. Kontam Hvar ove