Pa to i jeste slučaj za pojedine modele: https://videocardz.com/newz/graphics-cards-pricing-plummets-under-msrp-as-cryptocurrency-crashes
Pa fino sam napisao, od originalnog MSRP. Gdje to ima RTX3080 ispod 700 EUR? A obzirom da je kartica izasla krajem 2020, sad ne bi trebala biti vise od 500 EUR. Sent from my iPhone using Tapatalk
Razlika je samo sto je jedno realno a drugo nije. Kad je gorivo bilo zadnji put marka? Prije 20 godina? 30? Sent from my iPhone using Tapatalk
Oboje je nerealno jer bi u protivnom situacija na tržištu bila drugačija. Što ne mogu kupiti nov auto iz 2020. za 25% nižu cijenu od one koju je imao na predstavljanju?
Ne mogu cijene GPU biti u vakumu da im "logički" opada cijena dok je svijet zaratio i imas problem sa sirovinama. Ista prica kada se prodaje: Pik je nerealan, stavi realnu cijenu. Dobro, kako onda da prodam po realnoj a kupim po nerealnoj cijeni? U Kanadi su polovna auta stara koju godinu skuplja nego kada su bila nova. I to ih dileri otkupljuju. Problem opcenito sa elektronikom u auto-industriji da novija auta imanju nedostatak opreme nego starija. Ne mozes ocekivati da skuplji zivot magicno zaobidje GPU trziste. Cijene su vise nego odlicne. Zaboravi MSRP. To je bilo u drigom ziovotu.
Ma cijene kartica vec fino padaju, ne zalim se ja. Samo me nervira ta prica kako su sad kartice "jeftine" ili "povoljne". Nisu.