Ma mogu ja buraz preskočiti sve do ručka, samo me zna uglavnom stresti glavobolja, jednostavno, navika, kafa redovan doručak. Ali kažem, ne dobijam kilograme niti ganjam dijetu.
Malo da osvježimo mrtvu temu, 4.5kg impact wheya 115 eura na myproteinde. U BiH je na žalost, 2kg 200+ KM od nedavno. Optimum Nutrition je smanjio veliko i malo pakovanje gramažom a digao cijenu, stvarno pokazuju i dalje svoj bezobrazluk. Vidim da nije niko pisao za iHerb pa da imate i ovaj info. Više nije moguće naručivati Omega-3 proizvode životinjskog porijekla sa iHerb-a. Priča je da zabrana postoji još od 2017. godine, ali da se tek sada počela striktno primjenjivati. Godinama smo bez problema naručivali te proizvode, a sada ih odjednom više nema u ponudi za BiH.
Za 2kg pisljivog wheya koji su svakako većinom blendovi sa jos tonom umjetnih govana dati 200km je izvan pameti. Kupi govidine za 200km svaki put ispeci 100gr umjesto tog sranja. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja tušim gymbeam zadnjih godinu i po, iso whey 88% 2,5 kg sam znao plaćati 90 km, sad već nema za te pare nego 110 KM ali i dalje top cijena za 88% whey.
Danas je praktično nemoguće potpuno izbjeći hemiju u hrani. Sve što kupuješ u prodavnici prolazi kroz neku vrstu obrade, konzervacije, pakovanja ili uzgoja uz upotrebu različitih sredstava. Jedino kada bi imao vlastitu farmu i sam proizvodio hranu od početka do kraja mogao bi imati potpunu kontrolu nad onim što jedeš. Životinje se hrane komercijalnom hranom, koriste se veterinarski preparati, a meso prolazi kroz obradu i stoji bog zna koliko u transportu, odleđeno. Dakle, nije pitanje postoji li hemija, nego u kojoj količini i da li je proizvod koliko toliko siguran za konzumaciju. Zato nema puno smisla izdvajati whey kao neko posebno "umjetno sranje", dok se istovremeno zanemaruje činjenica da je gotovo sva moderna hrana na neki način prerađena. Na kraju dana najvažniji su kvalitet proizvoda, ukupna ishrana i umjerenost, a ne jedna etiketa na pakovanju. Ja sam platio 4.5 kg wheya 115 eura, što je oko 230 KM. To pakovanje ima otprilike 150 doza po 30 g. Kad podijeliš, jedna doza izađe oko 1.53 KM. Koristim ga da dopunim prehranu kada znam da ću malo kasnije jesti (prije posla, poslije treninga), a ne da živim od njega. Za tih 1.53 KM dobiješ 20tak g proteina bez pripreme, bez pečenja, bez čišćenja kuhinje i bez bacanja vremena. Probaj danas kupiti 100 g kvalitetnog mesa za 1.53 KM pa javi kako je prošlo. Danas ne možeš kupiti ni kiflu i jogurt za te pare, Naravno, prava hrana je i uvijek će biti temelj kvalitetne ishrane. Whey ne treba posmatrati kao zamjenu za obrok, niti mu je to svrha. Njegova uloga je da na brz i praktičan način pomogne da uneseš dovoljno proteina kada si u stisci sa vremenom. Kada se kupi na dobroj akciji, često ispadne jedan od najpovoljnijih izvora proteina gledano po gramu proteina, čak i u poređenju s mnogim vrstama mesa koje su danas dostupne na našem tržištu. @zoi već neko vrijeme hoću da probam gymbean, kakvi su im okusi? To je ovaj pretpostavljam? https://gymbeam.de/anabolic-whey-gymbeam.html
to je ovaj 2.5 kg WHEY PROTEIN IZOLAT ISOLAT 88% PURE ISO GYMBEAM 2.5kg (110 KM) https://olx.ba/artikal/55426424 link je sa olx jer nema vise na gymbeam.ba stranici, vjerovatno zbog ove zabrane uvoza proizvoda životinjskog porijekla. Taj anabolic im je najlosiji, to ti je 50% proteina. Nakon njega ide true whey sa 75% i on ima ekstra ukus, kao mlijeko u prahu. Ja sam ga znao samog istresti u usta jer sam i kao dijete volio mlijeko u prahu Dok ovaj iso whey ima 88% proteina, najbolji je za to ali zbog toga ima slabiji ukus jer ima manje ostale hemije. Makar se lahko muti. Ja samo taj tušim, nekad čokoladu nekad vaniliju, druge ukuse nisam probavao. Jednom sam kupio neki gold nutrition triple chocolate, samo jednu mjericu probao, na jedvite jade progutao i ostatak prodao ispod cijene koliko mi je bio loš ukus.