Mršanje/debljanje/bildanje

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NAILS, Dec 19, 2011.

1. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Sto ne znaci da nisu preukusni. Mada ja to razmutim skroz samo da se malo osjeti. Ne more se svega odrec. Treba i uzivat malo.

bojler likes this.
  2. selvin

selvin Moderator

Naravno da jesu, zbog secera. Nego je komentar bio jer si rekao kako si prestao jesti slatko a taj sok je cisti secer.

3. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Kolaci, cokolade, i tako to slatko, na to sam mislio. Znao sam veliku Milka cokoladu satrat u toku gledanja filma. Oreo cookie Milka, ufff.
    Popijem sok 2-3 puta sedmicno, kad mi prahne, ali generalno pijem samo vodu. A da me zgaravica ne handri, nebi ja nikad ukinuo ni to.

4. Qler

Qler Veteran foruma

ja radnim danima jedem oko 10-11 kad je pauza na poslu, a vikendom znam doruckovati u 14-15...

i opet 100kg :)

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Al se zato za rucak napucas da nadoknadis i dorucak :)
    Najgore sto si mozes uraditi je preskociti dorucak. Bolje preskoci veceru, ili nesto lagano za veceru, a doruckovati obavezno i to i ranije ako mozes, prije 10.
    Smanji kolicinu obroka, izbaci hljeb, pite i tjestenine i kile će same krenuti dole.

bojler likes this.
  6. ibran

ibran Aktivista

Ma đaba ljudi sve dijete, traju par mjeseci pa opet po starom.
    Sve zavisi kako je čiji metabolizam, neko jede za dvojicu a kile ne idu gore neko samo vodu pije i kile idu ko u šale.
    Kad se dođe u petu deceniju masa ide samo gore.

7. Reznor

Reznor Overclocker

Kako se ono kaže doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, večeraj kao prosjak, stvarno ima istine u tome :D

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ima i do metabolizma ali to da kile idu gore od vode, gluposti. Niko se nije udebljao od vode.

aNaToMiC ! likes this.
  9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Moze se udebljati od vode. Meni je se to desilo. Naravno ne direktno vec indirektno.

Kad sam otisao u Libiju raditi i kad sam prvi put osjetio africko ljeto poceo sam da pijem ogromne kolicine vode koje su mi razvalile zeludac i onda sam bio gladan nonstop i dalje se zna.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. AggressoR

AggressoR Aktivista

Nije problem dijeta, problem je sto se tijelo naviklo da ima odredjenu kolcinu masnoce, zaliha.
    Zato je uvijek lakse vratit kg ako si naglo smrsao.
    Ista stvar je udebljati se, ako si godinama imao 70kg i hoces na 80 to ce potrajati, navuces ti kilazu ali cim malo smanjih ishranu smrsat ces.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Joj sta sve ovdje čovjek neće pročitati. Kako znate sve o autima mobitelima, kompjuterima, kako rade a o svom sopstvenom tijelu truba

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Onaj kikiriki sa paprikom je zlo. To kad se krene jesti nema prestanka. Pa sam to izbacio do daljnjeg, ali zato sam se navukao na one brusketes od gljiva. Danas mi je zadnja kesa i to cu izbaciti.

Ja sam 187 visok, imam pretezno variram oko 80-82 kile. Malcice imam sala oko struka kojeg bih se volio rijesiti. Inace imam nekad period kad bas krenem ulaziti u pravu formu, ali onda me zna posao stisnuti i tu malo i aneksioznost se zna upaliti pa mi to pokvari ishranu, mora se uzeti brza hrana, a nekad se samo jednom u danu jede jer zna me nekad stres udariti pa izgubim osjecaj za glad skroz.

Evo nesto sto bi svi mogli napraviti kod kuce.

Reventon likes this.
  13. Mujka

Mujka Komšija

taj sok ili npr limunada puno su zdraviji od npr coca cole ili slicnih sokova nebitno dal bili gazirani ili ne ..
    evo jedno poređenje 2 limuna 2 velike kašike secera nek su po 20g = ukupno 40g secera na 1l soka (moze se i sa 1 kasikom napravit bude osvjezavajuce pravo)
    dok recimo koka kola od 20 fl oz (591 ml ) ima 65 grama secera...

14. selvin

selvin Moderator

U sok od zove na 5l vode ide 3 do 4kg secera. Tako da ne pricam dzaba. Racunaj do ujutro to sa svoje dvije kasike na litar :) Razblazi se on poslije, jer dobijes sirup, ali opet je to mnogo vise secera nego u coli. Nebitno je li zdraviji ili ne, nije eliksir mladosti kako ljudi misle samo zato jer je zova.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Limun i đumbir top kombinacija ne treba nikakav šećer. Đumbir nekako neutralise kiselost limuna.

16. Mujka

Mujka Komšija

kako tačno napraviš

17. Haker

Haker Veteran foruma

Iscijedim limun narendam malo đumbira pola litre vode i pijuckam dok pravim doručak.

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

U to se doda i list peršuna, skuhas kao caj. Dobro za ciscenje organizma, pisas ko lud hehe

19. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja evo zadnjih 10 godina imam 80-82 kg, varira ljeto zima, visina 183 cm, ne treniram ali geolog se zbog struke krećem po terenu.
    Jedem sve zivo i nemam dijetu. Nadam se da će tako i ostati.

20. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Jedina prednost ovoga je što kasni obilni obroci opterete probavu noću, pa se odrazi na kvaliteti sna.

Dokle god je unos iste vrste hrane, u istim količinama, i istim vremenskim razmacima od obroka do obroka- nema veze u koje doba dana ti je bio "feeding window", to ugl. neće uticati na kalorijski bilans.

Last edited: Aug 28, 2024