Imali smo i dosad fantasticno ljeto. U prosjeku 25-30C vecinu vremena. Evo trenutno 24C, oblacno. Bilo je par dana po 31-32C i to je sve.
Cuj vruće, sunce prži. Koji su ljudi danas pekmeze postale ne možeš vjerovati. Barem je trčanje najjeftinije i najlakse za početi, izadjes vani i trčiš. Mada su ovi hipsteri i od toga napravili naučnu fantastiku, gledam trče gologuzi i opet na sebi imaju dvije milje opreme. Kako god trčanje i kardio vježbe su upravo za kardiovaskularni sistem, uopšte nisu najbolja opcija za mrsanje. Hrana no1, rssistivni trening sa težinama plus neki oblik kadija, najbolje pravo biciklo. Samo da popraviš ishranu i hodaš je dovoljno. Probaj jesti normalno i svaki dan 10-15k koraka, izdrži mjesec i vidi rezultate Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa ti nemoj biti hipster nego alpha male koji je u suštini budaletina teška koja ide da trči vani dok su temperature 42° C + Ako se već ide u teretanu, i ima traka, zašto ne spojiti ugodno s korisnim i u klimatiziranom i normalnim uslovima odraditi i tu vrstu treninga. Niko nije rekao kad su udure uslovi da nije bolje vani, iako ja mrzim po gradu sve, odem na planinu i bacim turu po 20km i nije mi mrsko, dok mi je po gradu mrsko sve.
Budalaluk je trčati po ovim temperaturima, eventualno samo baš rano ujutro ili kasnije pred mrak. Trčanje je definitivno zdravo (kardiovaskularno) kao i psihički, ali daleko od toga da je najbolje za ganjanje nekog izgleda ili na kraju krajeva i funkcionalnosti. Compound vježbe sa tegovima, bućice,šipka i jedno 15/20 serija po treningu 3x sedmično sa pravilnom formom, kontrolom ekscentričnog dijela (tj. negativa) gdje max ostaju 2/3 ponavljanja u rezervi popraćeno zajedno sa nekom prilagođenom ishranom donosi višestruko bolje rezultate nego suho trčanje.
Ne budalaši, u Varešu na planini, zima traje mnogo duže, treba nam nešto u toku zime. Šta mislite o ovome? Sklopiva Traka za Trčanje 8TIMES3 L2.1 Treadmill 1500W (799.9 KM) https://olx.ba/artikal/63010755
Cuj. Nekom je izgleda u prirodi normalno odraditi trening, nekom izgleda da je normalno pod klimom. Logično da nećeš trčati po betonu na 42c kada je najtoplije. Ja vozim brdo barem 3x sedmično, ovi dani kada je bilo najtoplije su mi najdraži, skinem se gol do pasa i gas. Sad kad krenu promjenjive temperature em sto moram opremu vucarati em ne godi, ali svejedno ne bih pedalao u teretni, radije nikako. Bilo je vožnji i od 50km, ponesem vode dovoljno i nema problema. Kada bi čekao da bude sve idealno provozao bih se tri puta godišnje Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dobro pazi šta uzimaš, imao sam nekakvu sličnu, koštala oko 700 km. Crkla treći dan, nakon prvog 60 minutnog hodanja, ne trčanja! nego hodanja... I nemoj se varati da se te sklopive mogu lako nosati, moja je bila sklopiva i to je manje-više značilo može se rasklopiti ali ti treba alat i bar pola sata živaca. Još je nisam prežalio...
Izađeš na Selišta i opleti prugom do kopa i nazad, drugi put preko Ljepovića do Zabrezja, bolje se ulazi u uslove kada snijeg gaziš, samo pekmeza iz Mijakovića od jabuka.
Da se izjasnim ovde, skino sam 18 kila za 2 ipo mjeseca. Prešao na biciklu 2000km u ta 2 ipo mjeseca, od toga elevejšn gejn 22km. Pazim na ishranu, a najviše me ispuhalo to što ne pijem sokove. Nisam večeravo ima 2 mjeseca.
Znaci vise nisi pravi bojler,sad si "tiki" onaj mali kuhinjski Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nije lako skinut ni 5kg a kamoli 30 ja od kako sam poceo doruckovat, samo se debljam, obrok vise za naizgled nikakvu korist. Samo me jos uspava na poslu.
Ja prestao jest slatko i grickalice. Znala me satrat zgaravica u po noci. Od kako sam se toga odvikao, samo me jednom zgaravica probudila i to od zdenke sa fafaronama. Hem se i koja kila skinula usput. Grickalice mi ne naumpadnu, ali slatko jos uvijek vuce, pogotovo sto imam jednu od najboljih slasticarnih u gradu odmah u zgradi, pa se cesto znao cheesecake uzet. Ufff
Ja ne znam kako ne razumijete da se sve svede na calories in vs calories out. Uneseš više nego što potrošiš nije teško skontati sta ce se desiti. Preskakati obroke nema nikakvog smisla. Stvar je što ta sranja što jedete su puna govana i šećera pa je lako nabiti kalorije. Niko se nije nikad prejeo na brokuli i mesu. Hajde sve ali kako možete sokove piti i zašto? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja dorucak nisam pojeo ima 15 godina. Ne zbog kilaze ili neceg, nego jednostavno sto nisam nikad gladan ujutro. Tako da umjesto dorucka generalno uzmem vocku kakvu. Nista ljepse od domaceg soka od Zove ili Ruze. Gazirano nepijem.