Re: NBA 2009/10 Apsolutna dominacija Lakersa u sestoj utakmici, 89-67. Sedmica utakmica na rasporedu je u petak, 3am.
Re: NBA 2009/10 Definitivno, dobra završnica finala. Na kraju se svelo na jednu utakmicu, a ja se baš i ne sjećam kada je posljednji put bila sedma utakmica u finalu. Barem ne u aktivnom sjećanju...
Re: NBA 2009/10 Ne kontam kako se Celtics mogu oporaviti od ove utakmice. Iako bih zelio da osvoje titulu, ipak ce jezerasi slaviti.
Re: NBA 2009/10 Navijam za Lakerse, prvenstveno zato što Celticsi imaju toliko bolji međusobni omjer, koliko su im samo Celticsi maznuli titula u 60im
Re: NBA 2009/10 The Sixers have agreed to trade Samuel Dalembert to the Kings for Andres Nocioni and Spencer Hawes, according to a report from Chad Ford of ESPN.
Re: NBA 2009/10 U finalnoj utakmici prvenstva, koja god ekipa dopusti da im se istopi prednost od 13 poena u zadnjoj cetvrtini, zasluzuje da izgubi.
Re: NBA 2009/10 Baš mi je žao što nisam gledao finale, Lakersi stigli -13. Drago mi je što su pobijedili Celtice, bilo je konačno i red.
Re: NBA 2009/10 meni je samo drago radi kobea jer je dokazao da je najbolji, bolji od jamesa. što je utakmica važnija i pritisak veći to je kobe bolji, odlika vrhunskog šampiona.
Re: NBA 2009/10 Kako je Kobe dokazao da je najbolji kad su presudili drugi igraci u citavoj finalnoj seriji? Uopce nije bitno ko je najbolji, vec je bitno u kakvoj ekipi igras, s kime si okruzen.
Re: NBA 2009/10 Kobe ima Gassola, ima Fishera koji se ne dvoji opucati tricu kada je najteže i najbitnije, ima Artesta itd... LeBron bi sigurno dogurao do finala sa ovakvim suigračima.
Re: NBA 2009/10 Zaspao sam na poluvremenu . Bili su tanki dotad , posebno su imali los slobodnjak . Valja odgledat gdje replay
Re: NBA 2009/10 Trener, trener. Finale, dobro, zanimljivo do kraja. Celticsi nadigrali Lakerse u šutevima, asistencijama, blokovima, slobodnim bacanjima, i katastrofično izgubili bitku u skokovima (23 ofanzivna skoka), i to je to. Bryant je umalo ugrozio titulu onim ranim šutem za tri poena, koji je bio i dosta daleko, iako je imao još dosta sekundi do kraja napada. Kobe je zaslužio MVP Finala, 6 utakmica je odigrao skoro perfektno, ovu 7 je odigrao veoma katastrofalno. Ali su pobjedili. Tanka je linija bila za njega u ovoj 7 utakmici. Allen koliko god je odigrao loše u napadu, odigrao je u ovoj utakmici skoro idealnu odbranu nad Bryantom.
Re: NBA 2009/10 to što je kobe ponovo proglašen mvp-om finala dovoljno govori o kakvom se igraču radi. nema smisla sada govoriti šta bi bilo kad bi bilo (james u lakersima). dugo se neće pojaviti igrač poput bryanta a to će još više dobiti na važnosti kada ode u penziju.