Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ima li neka app za android tv (sony) za youtube bez reklama? Iznudi. Na mobitelu imam reVanced, na PC Firefox ima addone da blokiraju, samo me tv pati :)

ibran likes this.
  2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Smarttube

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. Haker

Haker Veteran foruma

Popravih samsunga. Tražio ploču za ovaj model, nigdje je i dobijem broj od nekog majstora u Jablanici, čovjek trenutno ima dva televizora za djelova i od ta dva jedan isti moj samo mu panel crko :D
    Kaže ovom istekla garancija prije dvije godine i deset dana i crko panel. Pokazuje mi i moj, ima neka linija ja je tek sad vidio ali ima.

Nemam pojma jel ovaj model losa serija ili je Samsung baš rokno kvalitetom

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. dams82

dams82 Komšija

Sve ide s kvalitetom dole, ali opet kad skontaš nije to toliko ni skupo, tv sa garancijom 5 godina solidan možeš kupiti svakih 5 godina ako odvojiš pola marke svaki dan, znači sve preko 5 godina da bude gratis... A ako izdvojiš čitavu marku danas možeš si priuštit top model.... Ionako tehnologija piči ne možeš je stiči.... Ljudi izbacuju ispravne jer kupuju nove modele.... Ajd nek traje koliko traje, valjda nisi mnogo platio popravak.

5. Haker

Haker Veteran foruma

100% ali kada crkne nakon dvije godine ostavi gorak okus. Od sada samo pet godina garancije. A ispalo mi je da u te dvije godine izmjenjam sve televizore, kad saberem fina cifra ispade.

A platio 130km :D bas top ispalo

dams82 likes this.
  6. dams82

dams82 Komšija

Dvije godine je baš malo garancije za tv, ja kad sam kupovao bila ona akcija 5 godina na Samsung, ističe mi za dva mjeseca, ako uskoro rikne neće mi bit žao (toliko). Ovaj drugi kojem je 10 godina je spalio grom prije par godina, crkla matična, nađem za 100KM i popravim, evo sad već ekran izdaje, ali radi još uvijek.... Taj tvoj je baš mlad, isplati se za 130 da ide još koju godinu...

Haker likes this.
  7. selvin

selvin Moderator

Meni onaj famozni Samsung 48H6400 gura evo 10.5 godina masala. Kupio ga dok sam momak bio, prezivio je dva preseljenja i dvoje djece :D Na 3 mjesta je u skorije vrijeme izbilo osvjetljenje sto se vidi na tamnim scenama, ali neka ga nek gura još :)

dams82 likes this.
  8. dams82

dams82 Komšija

I kod mene je taj što ga je grom spržio jednom....

9. Haker

Haker Veteran foruma

Taj mi je bio kod dede i bake u hr, sad kad smo baku preselili ovamo ostavim ga i dalje radi.
    Za ove do 1500-2000km pet godina + je ok, samo od sada gledati da je produzena garancija. Ja sam i za ovaj mislio da je pet godina
    , bas sam se iznenadio kada sam vidio da je dvije

10. selvin

selvin Moderator

5 kod Samsunga je vecinom 2+3, ali cesto budu akcije. Ili si promasio akciju ili si zaboravio registrovati dodatne 3. Ali eto nije te skupo izasao popravak.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Pa izašao je skupo jer sam kupio novi tv. Da sam išao u ovlašteni sigurno 300+ km plus čekanje, polovno nigdje ploče i kupim tv za 700. A nije bila akcija, promašio sam je, baš nađem link sa ekupi i nema. Vjerovatno sam konto radit će. Od sad za sve uredjaje gledati pet godina tj malo skuplje

12. AggressoR

AggressoR Aktivista

Imam isti, Uzet, 6 mjeseci prije isteka garancije pojave se crne fleke (primjete se samo na bijeloj pozadini). Pod garancijom zamjene display, nakon 3 godine ista stvar.
    Mislim jos uvijek radi ali ima te fleke koje se samo primjete na bijeloj podlozi i na dva mjesta ima bijele fleku (krug), valjda se odljepio reflektor za pozadinsko (mala lupila par puta po tv).
    Ali posto gotov nikako ne gledam tv, i ne kupuje mi se nista novije, pogotov dok dijete ne odraste.

Kad skontam da sam 3 mjeseca trazio bas taj model, upravo zbog toga sto na 48 inch ide samsung panel i onda dva nastradaju ui 6 godina, za manje pare se mogao uzeti 52 s AOE panelom (mislim da se tako zvoe).

13. selvin

selvin Moderator

Te bijele fleke (krug) je ono sto sam napisao da je "izbilo osvjetljenje". Koliko znam kod mene nije lupan, mislim da je nesto drugo u pitanju, pojavilo se kroz 8-9 godina tako da me i ne cudi :) A crne fleke na bijeloj pozadini se primjete, vise kao neke mrlje gdje se vidi da je tamnije, ako je to to. Nije sad da smeta jer ne gleda se nikad potpuno bijelo, a na standardnim scenama se uopste ne primjeti. Bas iz istog razloga kao ti ne uzimam novi, ne gleda se toliko tv. S obzirom da sam ga platio tad 1234KM u next.ba, mislim da se isplatio dosad, 10KM mjesec :D

14. ibran

ibran Aktivista

[​IMG][​IMG]
    Kod mene TV Tošiba andrid. Uradim abdejt sistema i pokaže mi rok trajanja TV 784 dana 13 sati 46 minuta.
    Kupio sam ga u 8. mjesecu 2020 g, 5 godina garancije. Šat mu znači u sistemu trajanja TV. ko će znati.

Last edited: Sep 24, 2024
  15. selvin

selvin Moderator

Offtopic: Za ubacivanje slike, na postimg, odes gore na share pa onda thumbnails for forums i kopiras taj kod. Primjetio sam da si probao vise puta razlicite opcije, a i drugi probaju link na website stavit u img tagove, to ne radi, samo link koji vodi direktno na sliku. Editovao sam ti ja.

Vezano za tu poruku, mislim da je pogresno prevedeno. Vrlo vjerovatno dotad traje garancija, ili support na taj OS.

ibran likes this.
  16. ibran

ibran Aktivista

Ma da sam išao preko web stranica za postavljanje linka fotografije ali nisam bio registrovan pa vjerovatno nije prošlo, onda sam uzastopice postavio par linkova nije bilo prošlo ali nije se izvinjavao odavno nisam koristio fotke na forumu nekada sam bio registrovan na nekoj web stranici koju podržava.
    Mene je iznenadilo kad je pisalo rok trajanja TV i dani, sati i min.

17. selvin

selvin Moderator

Nine frka, reko da se zna za ubuduće jer vidim da vecina tako pokusa.

A za tv zvuci kao da ce se tad ugasit i to je to :D Vjerovatno je end of support tad, jer si dobio taj info nakon update-a. Ali ne znam kome je palo na pamet da tako prevede.

18. AggressoR

AggressoR Aktivista

50km mi je trazio majstor da to uradi. U vecini slucajeva ili se odljepi samo ili od blazeg udara.

Isto u next.ba uzeto, mislim da je tu negdje bila i cijena.

A te fleke mi ni prvi put nisu toliko smetala, ali posto je bio pod garancijom kimtec je sve odradio, novi panel i slike kao dokaz starog i novog panela kad je bijela pozadina.
    (Arrival film gledao i tad primjetim fleke, kad komuniciraju alieni)

19. selvin

selvin Moderator

Koji majstor? Je li neki u Tz? Nije to skupo ako popravi sve te bijele fleke/krugove za te pare. Mada mi je iskreno mrsko vozati jer mi ne smeta toliko, ali eto ne bi bilo lose to sklonit ako je ta cijena.

20. selvin

selvin Moderator

Evo to je to, bas sto ti rece odlijepe se, na 10:00 se vidi kako to izgleda:

Ali ima ovdje posla pravo da se se rasklopi i sklopi. Iako je fix zapravo lijepljenje, ali procedura je poduga :D