Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. nivla

nivla Komšija

garancija?

2. Aldiin

Aldiin Overclocker

Uzmi Sony i nema problema.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Jest, jest, samo oled

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Doslo vrijeme da je bolje rizikovati i burn in na oledu, nego gledati 50 nijansi sive na led-u :D

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zato ima miniled koji je top slika i nema burn in i takodje ostane ti bubreg kojeg nisi morao prodat za oled.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. Picoooka

Picoooka Komšija

Imas ti @dino73n je li tako ovaj TCL C805 miniled i znaci zadovoljan si sa ovim modelom ? Moj samsung isto djeluje kao da bi mogao ubrzo vrisnuti pa da znam sta sljedece kupiti :)

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nije moj C805 nego C935

I da,strasno sam zadovoljan. Trenutno najbolji tv kojeg sam vidio u zivo.

Netflix, amazon prime, u Dolby Vision su perverzija. PC 4k@144hz VRR top. XBOX seriesX ko mlijeko. Zvuk,nije bas kao AVR sa SubWooferom al u poredjenju sa starim televizorom kao da si na koncertu.

Jedino sto update ne dolazi bas direktno na TV ili moras dugo cekat pa ja preko Telegram grupe skinem rucno pa preko sticka instaliram.

Picoooka likes this.
  8. Haker

Haker Veteran foruma

I ja sam zadovoljan sa tcl. Na početku imao problem sa VRR skinem update i sad sve top.
    Jedina mana je taj update preko telegrama, smiješno tako skidati update u.danasnji vakat

Picoooka and dino73n like this.
  9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Glede tog update preko telegrama. Tu se vidi ta razlika u odnosu na najvece igrace. Nedostaje ljudi gdje se radi software ali zato se vidi i da ti ljudi koji nedostaju ne primaju platu. Cesto spomenem,kada sam ja kupovao tv Sony ovih karakteristika je bio 6000km a ovaj TCL 3000km

10. zoi

zoi Veteran foruma

Može se C serija 55" od LG oled kupiti po 2300 - 2400 od novembra do februara. Ne znam šta bi to bio bubreg kad skuplje plaćate telefone od toga. Možda ko hoće 77, 85 inča dijagonale i tako to, tu već cijene idu preko 6k KM.

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

55" je vec odavno "mali" TV

Ja spomenuh gore. Sony 65" miniled je 6000,oled jos skuplji a ti od 75" 85" to je vec dva bubrega :D

12. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam gdje si gledao te cijene. 65" S95C ima po 3600 KM, isto tako i C3 i C4 a Philips oled ima i ispod 3k a sad je August. U periodu novembar februar moći će se i jeftinije naći. Dakle skoro upola cijena u odnosu na mini led. Za 6000 KM ide 77" OLED od LG i Samsung.

Last edited: Aug 22, 2024
  13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Od kako sam kupio tv ne pratim vise cijene.

Ja sam u to vrijeme gledao top modele. Sony X95L je bio parac ovom mom TCL i cijena mu je tacno u € koliko sam ja platio KM

Samsung nije ni imao OLED u ponudi,Philips samo fen za kosu i masinicu za sisanje. A LG je bio posve skup jaci modeli. Najjeftiniji OLED 65" je bio 4800km tad ne sjecam se koji je to slovo tacno bilo al ja ga nisam uzeo u razmatranje jer ne smijem to ostaviti djeci da se igraju s njim. Gdje bi pauza na YT stojala po par sati i sl.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Ma pojeftinili su oni dobro. Philips ima oled televizore odavno i nisu uopšte loši, što se ne može reći za njihove led televizore. Samsung je na trećoj godini oled televizora a LG C serija je sasvim dovoljna za 90% ljudi, a ni B serija nije loša. Za A seriju ne znam.

Burn in su također dosta popravili. Ja sam na trećoj četvrtoj godini televizora i nikakvih problema. Doduše ne vrte se tv kanali na njemu i ne igram FIFU, to dvoje je najveći ubica. Rtings ima odličan long term test za burn in kome je to bitno.

15. bojler

bojler Aktivista

Et i meni se dogodilo prošle godine sa Samsung Tv-om da rikne. Prošla garancija od 2 godine i odmah se pojavi neka crta na dnu ekrana i evo prije 3 mjeseca skroz crko displej, zamjena 350km, znači za otpada je. Tako da sam prije godinu dana kupio tv sa 5 godina garancije, a budžet verzija je TCL qled, i prezadovoljan sam.

Haker likes this.
  16. Reznor

Reznor Overclocker

Iskreno meni čak i oni jeftini 32" Samsunzi imaju bolju sliku nego neki Telefunken do njega u Bingu, stoje jedan do drugog. Na Telefunkenu se vidi da je slika blago mutna, dok kod Samsunga je dosta oštrija slika i jasnija.
    Google TV mi je kul džidža, ali radije bih uzeo dummy TV i nakačio ChromeCast ili Firestick ili onaj A95x Android Box.

A što se tiče servisa, roditeljima crkao Samsungov 37" TV, mislim da sam ga jednom spominjao. Otišlo je nešto na ploči vezano s naponom i nije htio da se uključi, nije display, popravljeno je i sve ok i dalje. Mada imaju dvije bijele fleke u donjem lijevom i desnom ćošku (probijanje osvjetljenja?) ali to njima ne smeta.
    Problem je što u Tuzli nemamo nikakav zid u sobi gdje možemo okačiti TV, te ima jedna rupa u ormaru gdje tačno u mm stane 37" i veći ne može. Mjerili smo, ne može ni 40", jedino 32", ali to je baš malo.

Last edited: Sep 4, 2024
  17. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Posto ne gledam TV cesto, obicno stoji ugasen. I sad mi je nekako glavni faktor da se brzo upali, a sve i jedan Android TV treba minuta da se boot-a.
    Imam dumb tv Testa 50" upali se za 5 sec do HDMI inputa.Imam SmartTV Tesla, hladno minuta

Reznor likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Ne bih ni ja vise samsung iako je slika super, tcl i hisense nude gotovo isto za manje love. Sad tv do 1500km nema dileme. Za oled to je druga stvar.

Reznor likes this.
  19. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Tesla je prepakovani TCL

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam mislio Hisense :D
    Svejedno drug kupio mami 43" sa ovim vidaa sistemom, tv je odličan za tu lovu