Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Qler

Qler Veteran foruma

E jebi ga. Ja uvijek sve registrujem odmah, jer ako ne uradiš to odmah, za boravi se i onda sranje...

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nisam jer nije ni bilo u ponudi, a možda i jeste samo nije pisalo pa ja nisam ni registrovao.
    Uglavnom trajao tri mjeseca duže od garancije

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Sranje kako god... i da je u garanciji opet je sranje, ovako samo vece.. Ima par servisa po gradu cujem da su dobri, mozda da odneses da pogledaju, jer u ovlastenom su samo mjenjaci dijelova, nisu serviseri..

4. dams82

dams82 Overclocker

Ja bih ipak kontaktirao kimtec. Pa pošalješ nek vide. Dobar je tv, isplati se dat i za novu ploču ako treba. Mom sad u novembru dolazi 5 punih i ističe garancija, osim što se od početka nekad sam upali, ali samo nakon gašenja najdalje za minut sve ostalo je super....

5. Haker

Haker Veteran foruma

Nazvat ću da vidim ali sumnjam da ću popravljati. Ovaj Hisense sto sam uzeo starcima ima lošiju sliku ali malo, a 65" za manje love tv radi top. Ja koristim tcl na ovom se samo kablovska vrti.

Drug neki dan uzeo Taslu mami, kažu u Srbiji se pravi, možda ga tamo sklapaju, ali ono je meni prepakovan Hisense, slika ista, vidim isti im ovaj videa sistem.

6. dams82

dams82 Overclocker

Tesla je brand od comtrade koliko znam, sumnjam da sklapaju u Srbiji, Kinezi to rade jeftinije.... Ali možda ostave dva šarafčića da bi se zvao domaći brend.... A moguće da im hisense proizvodi... Ili bar imaju samo vidaa.

7. selvin

selvin Moderator

Da, to je Comtrade brend.

https://tesla.info/en/corpo/
    Kina, Turska, Korea, Njemacka su navedeni ovdje na mapi kao production facilities. Ali vjerovatno Kina i Turska glavni, ostalo je upitno.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Evo vagam izmedju ovog 55A7KQ on je qled 900km i ovog ne znam model kao što sam starcima uzeo on je 750 u 55" veličini.

Kontam ovaj od 900 a opet djavo nek nosi ako ima nekog uticaja na kablovskoj.

Zvao sam kimtec, trebam ga u Sarajevo voziti pa da utvrde sta je. Možda nekad to uradim ali ne da mi se sad peglati oko toga

dams82 likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Koji sam peh u pm.
    Ovako jos nisam.vidio ovako lošu uniformisanost ekrana, ovaj bleed sa strana je ogroman. Isti tv kod roditelja duplo manje vidi se npr na screen testu ali kad.gledas tv ok, ovdje se vidi uvijek.

Ne znam.sad da li da vraćam prihvataju li to uopšte. [​IMG][​IMG]

10. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma to je uzasno, pokusaj to vratiti..

Ja ne znam sta je s tv-ima danas, sve lutrija.

Otac uzeo kad je pocelo svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 neki Vox, LED 4K, Smart tv 50" i radi super, mada se prije 3 godine mozda pojavilo tako te flekice na ekranu kao dim, ali njemu to ne smeta puno. Pitao i druga koji popravlja tv-e, rekao mu da se to moze rijesiti, valjda uletio dim jer se konzumiraju cesto u dnevnoj cigarete, tako on kaze bar jbg..

11. Haker

Haker Veteran foruma

Drugi je da radi tri godine ovi je iz kutije. Otići ću danas da vidim gdje sam ga kupio

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kontrola kvalitete panela ocito na niskom nivou. Bitno im je samo da baca bilo kakvu sliku. Stariji ljudi to nebi ni vidjeli kao problem, zato i prolazi sve i svasta.

13. Reznor

Reznor Overclocker

Meni je pisalo za Tesla TV pozadi
    Manufacturer: Tesla/Comtrade
    Distribution d.o.o Beograd, Bulevar Zorana Djindjica 125i, 11070 Belgrade, Serbia
    I naravno u donjem desnom uglu Made in China :D

Ono što meni nije baš jasno kako za ove nove TV-ove se može naći manufacturing date, na starijim je pisalo ako ne godina onda u formi Week-Year, sada imaju isti nazivi modela koji mogu imati različite konfiguracije.
    Recimo ovaj kod mene je bio 50S635BUS, a isti taj stariji model je bio recimo s konfiguracijom 1/8, dok je noviji 2/16. Kad pogledaš model od prije 2-3 godine i ovaj trenutni naizgled su isti :D
    EDIT: Serijski broj mi isto ništa ne govori, neki random brojevi.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Made in chia i sigurno jedna od fabrika gdje se sklapa tcl ili hisense.
    Hoću reći u tom bidzetu najnižem isti K

Mene je bas napizdilo, provo jer je onaj crko nakon 26 mjeseci pa sad ovo. Gledam kod roditelja isti tv a opet ko da je drugi panel

15. Reznor

Reznor Overclocker

Pa evo i meni ovaj neki Aki na Ilidži rekao nema dijelova polovnih, jer je novi model, odmah druga ploča ide.
    A kod tih jeftinih TV-a tipa Tesla, TCL itd. su sve komponente direktno povezane i ako ode nešto od toga mijenja se cijela ploča, a to može biti skupo ako se nova naručuje preko Comtrade, inače su polovne oko 150 KM...
    Konkretno za moj problem reče da je procesor bio u kvaru, pa ne radi HDMI, AV i onda se procesor više grije, slika je lošija itd. Mada ne vjerujem da bi išta bila bolja i da je sve ispravno.
    Odem u Bingo City Center stoje tu Telefunkeni, TCL-ovi, neki WEST itd i pored njih Philips, Samsung, LG, razlika u slici čak i na onim manjim Full HD je - ogromna. Slika je kristalno čista. A iskreno nije velika razlika u cijeni, npr

Samsung https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/SAMSUNG-LED-televizor-UE50CU7092UXXH,-4K-Ultra-HD,-Smart-TV,-Crystal-4K-procesor,-PurColor-tehnologija,-Crni-MODEL-2023-/p/EK000599683
    Tesla https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/TESLA-LED-televizor-50S635BUS,-4K-Ultra-HD,-Smart-TV,-Google-TV™,-Crni/p/EK000547792

Plus ima u Bingu i Chromecast da se uzme oko 100 KM kome treba Android.
    Više nikad ove žnj proizvođače neću gledati :D

16. Haker

Haker Veteran foruma

To je zato sto si se opekao. Ali evo ja kupio samsung 1300 na snizenju bio jer je prošlogodišnji model bio inače su oko 1600 za 50" pa crče. To ne znači da neću kupiti samsung više nikad, sve je to kako te potrefi.

TCL i Hisens uzimaju tržište, oba brenda imaju dobar izbor i za skuplje i jeftinije. Sada oni rade Samsungu sto je Samsung Soniju tj. daju više za isto love

17. zoi

zoi Veteran foruma

Veliki proizvođači su odustali od led panela, sad su to sve preuzeli Kinezi, zato i jest tako.

18. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ne bas, eno Sony high end monitori su sad miniled, ne oled.

19. nFare

nFare Komšija

@Haker ti kupi isti dan kad si postavio da ti je stari riknuo, koji impuls :D
    Kakva je politika vraćanja proizvoda u bih, ili je taknuto/maknuto :D
    Šta ćeš sad i da vratiš koja ti je garancija da će drugi biti bolji, možeš i gori dobiti, koliko može biti loše kad gledaš film? Ili si ti istripovao?

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ma odmah otišao po drugi, danas svak ima svoj tv i niko ne može bez njega, jebiga tako je.

A politika je nikakva, jutros mi gazda ove radnje baca price da nisam stavio 4k rezoluciju :D

Uglavnom uživo se vise primjeti ne može to kamera dočarati, ali vidi se na svakoj svjetlijoj sceni, starci imaju isti model ima malo na screen testu ali kada gledaš tv ništa se ne primjeti.

Zgadili su mi se televizori, prvo njima kupim dva jer su zreli bili za nove pa sebi dva, pa moj ovaj crče pa sad opet, kad sabereš 6-7 milja za televizore u dvije godine [​IMG]