Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Web stranice i servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

 1. Esh

  Esh HWB

  Možda samo malo sačekati recenzije da vidimo kako će se ponašati na pločama sa slabijim VRM-om?
   
  adsubzero likes this.
 2. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

 3. adsubzero

  adsubzero Komšija

  U pravu si 100% :)
   
 4. kio

  kio Komšija

  Raja. Znam da vas ima da ste kupovali sa compuniverse. Kakva su vam iskustva? Da li imate kakvih kupona, i pouzdan konvertor valute. Hocu da uzmem portabilni monitor, i sa postarinom izadje 150 eura sto je granica za carinjenje.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 5. Esh

  Esh HWB

  Kupon ti je 5 eura samo za prvu registraciju. Uglavnom ok, izbace njemački pdv, ide drumski na naše pošte. Ja sam imao problem da mi je pošiljka 2x otišla u Kinu iz nekog razloga, ali od desetak ostalih ok.
   
 6. kio

  kio Komšija

  Znaci, ako je sa dhl-om ne prelazi 300 KM nema carine? Vidim da nude garanciju od proizvodjaca.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 7. Esh

  Esh HWB

  Da, na zadnjoj stranici prije potvrde kupovine imat ces i za postarinu, a finalna cijena zavisi je li kartica, paypal, bank transfer itd.
   
 8. kio

  kio Komšija

  I samo pitanje jos, ovaj premium shipping da li ga moram oznaciti, ili inace fino upakuju :D
   
 9. Esh

  Esh HWB

  Inace je ok, a valjda je i kutija od tog monitora ok?
   
  kio likes this.
 10. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Promjenila mi se kartica jer je ovaj mjeseci istekla. I na PP mi trazi da obnovim Expiration date ali ne prolazi jer je sada drugi broj kartice.

  Da li da dodam karticu na novo ? Da li cu morati prolaziti onaj proces verifikacije? Ne mogu da se sjetim kako sam odradio prije 5g.
   
 11. adsubzero

  adsubzero Komšija

  Pa ako je drugi broj onda sve nanovo
   
  dams82 likes this.
 12. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Mislio sam ima li opcija da se doda broj kartice kao i datum bez procesa verifikacije. Jer kada hocu dodati novu, ne prolazi:

  Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact your card issuer with questions.
   
 13. exwizzard

  exwizzard Aktivista

  Obicno kad dobijes novu karticu ostaje isti broj a samo se mijenja expiration i cvv, ako si dobio skroz drugu karticu jesil provjerio da je aktivirana? Moras barem jednom otic do bankomata i unijet pin da se aktivira.
   
 14. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Jeste aktivirana, kupovao sam s njom bas neki dan sa ebaya. A broj kartice je prije ostajao isti ali evo sada promjenise. Prvo gledam, ostao je isti broj kad skontam, zadnja 4 broja nisu ista.
   
 15. dams82

  dams82 Aktivista

  Tako je u intesa san Paolo, možda u još nekoj, ali npr u nlb uvijek nova kartica, novi broj, novi pin. Ja sam mjenjao dva puta u intesi i svaki put sve isto, samo drugi datum isteka...

  Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
   
 16. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Ovo mi je 3-4 kartica i koliko se sjecam, prosli put je samo bio drugi datum isteka. Broj i pin isti ali eto, nije vise isto br ali je ostao isti pin. Ovo je u RF.
   
 17. exwizzard

  exwizzard Aktivista

  Jel visa debit?
   
 18. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Jeste.
   
 19. kio

  kio Komšija

  Hocu da uzmem ear muffs da mogu da budem produktivniji kod kuce. Noise Can slusalice mi ne pomazu, ocekivano. Jedino sto sam skontao da mi moze pomoci je antifoni.
  Sada najveci izbor je preko amazona, ali shipping ubija. Znam da je neko spominjao shippito, ima li kakvih alternativa?. Antifoni su u vrh glave 20-30 dolara, a postarina 60.
   
 20. adsubzero

  adsubzero Komšija

  Nesto razmisljam: narucio bih nesto iz USA preko ovih mailbox forwarding servisa. S obzirom na to da je besplatan shipping do tog mailbox skladista, a onda placam posebno shipping preko mailbox-a (s kojim bi sve iznosilo preko 300KM), da li bi se tu mogao izvuci bez carine, jer na originalnom izvodu nije naveden taj shipping?