Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Radio sam ja i ovako...probam u trznom centeu,onda narucim sa stranice...obicno na stranici bude i jeftinije.
    Sada sam kupio patike online,isti model kao sto sam vec i imao,samo narucio.

dams82 likes this.
  2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Interesantno mi je to kako se nekome poklapa vise brojeva.

Ja nosim oduvijek 41, ako nema 41 onda uzmem 41.5 jer obicno taj broj bude umjesto 41.

I nikad nisam fulo.

3. bhd

bhd Veteran foruma

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa cipele i patike isti broj,drasticna razlika kada obuces.
    Cipele,posebno kozne,nemaju iznutra postave i odmah su vece a patike se skupljaju,razvlace i lijepe uz nogu.
    Ima toga pun vrag...ko ima dodira sa obucom i izradom i kako se to sve radi,zna.

5. RED DEVILS

RED DEVILS Aktivista

bhd, Picoooka and zoi like this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Online cijene su fakat druga dimenzija, bas jucer narucim jedne New Balance patike koje su inace u radnji 150EUR za 70EUR, dodao jos jedne Nike za 40EUR, ukupno 112, jos uvijek znacajno manje od samih New Balance. A vidim ljudi u radnji izlaze sa kutijama... A i ove Nike su 90EUR puna cijena.

Al sam zato morao u radnju da idem probat.

dams82 likes this.
  8. dams82

dams82 Overclocker

Ja prošle godine u NS u Promenadi gledao da kupim terrex, imaju 7-8 radnji sportske opreme i u sport vision nađem jedne(prvo gledao online u njihovoj radnji), na sajtu 30% rabata, u radnji 20%,pitam nekog radnika može li u radnji 30%,kaže ne može, pa reko došao ti na noge, i ne morate plaćati poštarinu jer je meni besplatna da naručim, kaže nema veze, ne može, naruči online. Na kraju naručim kod nas u intersport...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. zoi

zoi Veteran foruma

Zato što je u toku reprogramiranje kupaca da ne dolaze u radnju nego naručuju online pa da mogu zatvoriti fizičke radnje kao što su neki već učinili.

dams82 likes this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Reg sam se na kupi global, na Amazonu sam stavio adresu koju su mi dali. Sada na Amazonu platim artikal svojom karticom, kako plaćam kupiglobal, njima naknadno preko PayPal?

bhd likes this.
  11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Logicno

bhd and Haker like this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Gdje se nalazi tba number. Naručio sam sa amazona, trebam sad na kupi global da unesem podatke o pošiljci ali ja ne mogu da nađem tracking number, ili će mi se kasnije pojaviti jer sam tek naručio pa nije jos na putu?

13. EL NINO CFC

kad krene paket onda ces dobiti tracking number.

citam na klixovom forumu, ne rade vise automatski prepakiranje, nego im sad moras pisati na viber ili email. pa tako da im javi za svoj paket da ti odrade eventualno prepakiranje da ne platis veci shipping do bosne zbog volumetrijske tezine.

Haker likes this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Oke, hvala. Naručio sam ovo pametno zvono, mislim da je oko 0,5kg max tezina.

15. dams82

dams82 Overclocker

Jesi onaj ring uzeo njihov?

16. Haker

Haker Veteran foruma

Nisam jer bez subskripcije je taj gotovo beskoristan.
    Uzeo sam eufy 1080p nudi sve sto i ring, nema mjesečne pretplate, staviš SD karticu i vozi.

17. dams82

dams82 Overclocker

A nisam to znao. Dobra informacija.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Većina ih se kroje iza pay walla..
    Kupim prije ovog neki xiaomi kontam odradit će posao, katastrofa, morao ga vratiti. Kod nas ih i nema kupiti, barem nema na olix, samo ovaj xiaomi i onda naručim sa amazona.

dams82 likes this.
  19. zoi

zoi Veteran foruma

Kakvo prepakiranje, nisu to ni do sad radili?

20. EL NINO CFC

pa ne znam ni ja sad, zbunjen sam iskreno. valjda su to donedavno radili automatski. sad im moras reci. tako sam ja tamo na forumu procitao. zadnji paket sto mi je dosao kod njih sa amazona prije dva mjeseca je bio prepakiran automatski.

ko kupuje sa amazona, narocito mora ovo uraditi jer amazon zna poslati pakete u vecim paketima.

kod pesota ima opcija da se naznaci prepakiranje, ako se to ne naznaci a bude veliki paket, svakako opet jave na viberu da se to odradi. barem su se meni tako jednom javili.