Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Prevara i lezi u tome da ti SMS stigne na dan isporuke od strane BH Poste kada ti pise da ti je dostava u toku...

2. selvin

selvin Moderator

Meni su stizale te poruke u zadnje vrijeme isto. Stavi ih google messages na spam ali kad udjem u poruke vidim. Nisam nista ni ocekivao od dostave. Da li se vama slucajno potrefilo jer se stalno nesto narucuje ili negdje trackaju podatke, tesko je reci...

3. dams82

dams82 Overclocker

Žao mi je. Znači definitivno hakovanje podataka sa koverte, broj za praćenje, broj telefona.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

To dolazi u Njemackoj isto vec odavno ili kao dijete ti se tvoje javi, izgubila mobitel :D

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mene su odradili prosle godine u septembru. I to nisam nigdje nasjeo nego je iscurila neka stanica preko koje sam kupovao i dokopali se podataka. Prvo mi dok sam na moru bio dodje onaj sms sa sifrom koja se ukuca u onaj bankin popup prozor al u tom trenutku sin nesto pipkao po laptopu i kontam on je nesto klikno i ja to zanemarim. Kad smo dosli kuci s mora ne prodje par dana i to nedjelja bi kad mi na telefon zaredase poruke odliv odliv odliv sve ono neki iznosi koji cine neki okrugli broj eura. 39km 97.5km uglavnom oko 500km sve ukupno.

Odmah nazovem banku da ponisti sve kartice a sutradan u poslovnicu i napravim reklamaciju i uspijem sve vratiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. Aldiin

Aldiin Overclocker

Prepaid kartica za online kupovinu. Kada ti treba nesto, samo prebacis sa drugog racuna i kupujes.

IdeMedoSumom likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Evo ali Express mi je odmah odobrio refund u punom iznosu, međutim uplata ide na ovu karticu sto je u medjuvremenu otkazana.

Sta je sad činiti, zvao sam banku kaže da je račun isti.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa isti je racun,samo ces dobiti drugu karticu,sa drugim brojem i cvv.

Ja recimo ne snimam podatke sa kartice ni na jednoj stranici za online kupovinu. Ne snimam ni na stranici bh telecoma ni nigdje.
    Svaki put kada hocu platiti rqcun ili nesto,ukucam broj kartice i kliknem ono da je ne snima.
    Upravo iz razloga da ko ne hacka profil a na njemu broj kartice i svi podaci.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja na ovoj nemam neke iznose, tako da je svuda ostavljam, kupovao sam igre sa ruskih stranica i sta sve ne nikad problem.
    Oke hvala za informaciju, znaci pare će leci na račun.

Evo sad sam sa temu naručio dva artikla, jeftiniji su malo od Alija, na Aliju su isti artikli ali dostavu ne možeš naći jeftinu ili da je free, tako da temu +
    Drug mi kaze da ce ali ubrzo imati skladište u Beogradu tako da će valjda i kod njih brže dolaziti

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja necu jos nista sa Temu narucivati,neka malo hype prodje. A i ne volim da me uslovljavaju sa minimalnim iznosima ,plus stvarno mi nista sada ne treba da bi narucio :D

11. dams82

dams82 Overclocker

Jedino ova zadnja rečenica ima smisla
    Pošto radiš prodaju i kupovinu preko neta budi realan, bil ti poslao nešto jeftinije od 10 eura da ti platiš poštarinu (još ovo iz Kine) , a isto tako bil poslao nešto od 300 eura da ti platiš poštarinu(vjerovatno bi)?

12. Haker

Haker Veteran foruma

Odem na ali da kupim case za switch ne možeš naći sa normalnom poštarinom sve preko 100km
    Odem na temu tamo 17km kupim jos nesto za 3km da navučem tih 20 i super.
    Jel ali, temu ili neki treći kinez nema veze, meni je to sve isto.

Ako se mas gleda u marku, kod Alija kupiš recimo ovo za 17km i ako je normalna poštarina platis je 2-4km plus kad dodjes platis 1,8km posti.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Meni je Ali postao skoro neupotrebljiv. Ukucaš nešto i onda 80% rezultata ili ne šalju ili je poštarina suluda. Prestao sam tamo i pretraživati i prije Temua. Radije odem na ebay pa tražim.

EL NINO CFC likes this.
  14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

I ja ovih dana gledao neke artikle, na nekima dostava bila cak 200 maraka. Ne razumijem zaista sta se desava.

Gledam ovaj temu, nekako psiholoski ovaj free shipping bas mami da se dosta toga ubaci u korpu.

Gledajuci neke videoe na youtubeu procitah u komentarima (nisam probao jos) zgodan tip za temu. Kad kupujes neki artikal, otvoris sliku i na vrhu ima ikonica kamere, kliknes na nju i onda temu izlista isti proizvod sa svim cijenama.

15. dams82

dams82 Overclocker

Kako tebi odjednom zatreba svega pa si popustio

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma nisam kliknuo ali malo je falilo...jucer bio nabacao u korpu nekih 12-13 artikala,iskacu nekakvi kodovi i popusti kao ludi...bio i gamerski mis jedan,bagatela cijena,originalni...sve to bilo oko 55 KM. Kasnije udjem i sa kompa,nestali mi popusti i kodovi...skocilo na 100+ KM to isto :D
    Ali definitivno cu naruciti jednu rundu,tako sta do 50 KM,samo da proberem tamo sta ima i sta valja :D

17. dams82

dams82 Overclocker

Pa ja na drugom forumu pročita da si naručio

18. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Ovo je zakon. Nigdje ne moras unositi podatke sa glavne kartice. Ako sta zelis naruciti, prebacis koliko treba sredstava adhoc na prepaid karticu, izvrsis narudzbu/placanje i vozi misko.

19. dams82

dams82 Overclocker

To je otprilike neka sigurica, ali sigurno više košta i pegla je to šaltanje novca. Po meni je trenutno Gpay extra stvar, ne šalje podatke sa glavne kartice nego koristi virtuelnu, a dovoljan je otisak prsta.

Ronaldo_9 likes this.
  20. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Temu mi izgleda kao Aliexpress na samom početku, slabo se išta ozbiljno ima uzeti u ovom trenutku. Nadam se da će se asortiman proširivati....
    Međutim, dobro je što ipak postoji nešto novo što će možda i natjerati konkurente tipa Aliexpress da vrate stvari od prije 2020. A ako se otvori skladište u Srbiji, mozda i to pomogne...
    Korona je sjebala Ali totalno što se tiče BIH plus halapljiva gamad je masovno naručivala koješta i onda namjerno aktivirala povrat novca....DX je propao skroz, Banggood je krenuo stopama Alija, uglavnom sve ostalo je talašika.
    Ne vjerujem da će Ali više ikada vratiti normalan shipping za našu banana državu. A takođe i ima usrani geo block koji dodatno otežava stvari i ponuda nije ista za US, Europu ili Balkan.
    I meni je Ebay alternativa Aliju, samo zbog shippinga, što mi je bilo suludo prije 5 godina npr.

dams82 likes this.