Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Almir

Almir Komšija

i meni ovo vuče na mađare...

2. ibran

ibran Aktivista

Vjerojatno na pakovanju piše od kuda je poslan paket, ali vjerojatno niko ne obraća pažnju na to kad stigne pošiljka od radosti i iznenađenja.

3. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam gledao, osim Kine nije pisalo ništa.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Haker

Haker Veteran foruma

5. selvin

selvin Moderator

6. zoi

zoi Veteran foruma

Nije mi drago zbog ovog. Smeće od bh pošte nazove, ako nisi tu kažu ti pokupi u pošti. Niti dostavljaju ponovo niti će ti dostaviti na neko drugo mjesto u gradu. Uz to subotom rade samo do 12 i faktički za. mene rade samo 5 dana u sedmici. Dok recimo xexpress, a2b express prvo što dobijem poruku da će mi dostaviti, onda dostave na drugo mjesto ako nisam tu, pa dobijem poruku da su pokušali dostaviti a nisu mogli, pa dostave opet sutra. Uglavnom puno bila usluga od ovih uhljeba iz bh pošte.

Koristim ih samo zato što preko olx ide samo preko njih.

dams82 likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Od 1.11. BH Posta poskupljuje slanje paketa.
    Preko olxa ce sada biti 11 KM slanje.
    A direktno iz poste vjerovatno 13 KM.
    Fino cijenu menaĐeri digose 40%.

Ebala ih pohlepa .
    Izgleda da su narudzbe sa olxa grohnule opasno i odmah ide dizanje cijena a evo i ugovor sa Temu.
    Olx je otanjao totalno,sve je manje ljudi tamo a i prodati nesto je postalo vise izuzetak,,nego pravilo.
    Kod svih je drastican pad na olxu

dams82 likes this.
  8. Haker

Haker Veteran foruma

Ja nemam problema sa postom, u centru grada 100m od mene uvijek mogu naletit i pokupit paket i ne treba mi donositi. Poštar me zna i svi sto rade tamo uvjek nazovu sve super.
    Ovih 1.80 mi je išlo na živce u zadnje vrijeme naručio sto stvari sve gluposti od par centi i onda kad krene stizati svako malo 1.80 za paket od 40 feninga.

dams82 likes this.
  9. dams82

dams82 Overclocker

Meni danas dođe drugi paket sa Temu, ovaj put je išao 21 dan. S obzirom na povećano naručivanje opet nije loše, kaže kurir x express obećali su im povećat i plate. Danas kad sam pročitao da se bh pošta želi ubacit na dostavljanje temua nije mi bilo drago, oni su mi odron, još se baš znam sa poštarima, ali ne vrijedi, svi došli preko štele na posao i tako se i ponašaju bahato i neodgovorno.

zoi likes this.
  10. dams82

dams82 Overclocker

Neće da može. Broj za praćenje mora biti živ cijelo vrijeme i nema lijepit one nove brojeve sa 1,80. Mene više brine ono otvaranje paketa i pošta carinjenja, zadrže par dana, čaprkaju po paketu i još naplate 3,5KM s tim da moraš otići preuzet u pošti i čekat u redu da uplatiš....

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Vidim dižu cijene. Poredio sam neke artikle sa aliexpresom, i aliexpress je jeftiniji, samo ta dostava na aliexpresu je u nebesa otisla.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa strategija temua je ogroman rast broja korisnika bez obzira ako poslovanje nije u plusu. Kasnije dizanje cijena, nisu prvi koji su to uradili. Primjetio sam kada sam kupovao tj kupio ovu futrolu za switch bila 17km sad vidim ista izleti za 8km kao neka mega giga akcija

13. zoi

zoi Veteran foruma

Ne čaprkaju ništa nego samo oblijepe trakom. Ovo iz iskustva govorim. Sve to što naplaćuju nema veze s carinom nego nas pošta nelegalno dere ali niko neće da se pozabavi time jer i što bi? 1,8 KM, 3 km, 8 km sve je to isto. Odokativno naplate. To je kad ide običnom poštom. Preko brze pošte toga nema ali svakako su odron i na tom polju.

dams82 likes this.
  14. dams82

dams82 Overclocker

Glupo je porediti neke cijene koje u konačnici nisu te cijene. Npr nešto što će prikačiti 1,80 kad dođe,i nešto što se plaća poštarina. A na temu jeste da moraš napuniti korpu, ali uvijek ima nečega, dok kroz kuću prođeš nešto treba tebi ili ukućanima. Cijene se mjenjaju i često padaju pa pokupiš razliku na Price adjustment, ja od prošle narudžbe vratio preko 3 eura, od zadnje dvije 1,5 euro i mjesec dana možeš vraćati razliku ukoliko nešto pojeftini.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Kako znaš d sje nešto pojeftinilo? Je li samo ideš na priče adjustments pa oni to automatski riješe?

16. dams82

dams82 Overclocker

Da. I nakon 5 minuta raspolažeš iznosom koji stoji kao kredit na tvom temu računu.

zoi likes this.
  17. zoi

zoi Veteran foruma

Evo vidim imam 44 feninga za to. Kontam sačekati da vidim hoće li još šta pojeftiniti. Je li se to može ići samo jednom poslije narudžbe?

18. dams82

dams82 Overclocker

Možeš koliko god puta pojeftini do mjesec dana od dana narudžbe. Tako da klikni slobodno.

zoi likes this.
  19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo i ja nadjo popust na narudzbu 3,35 KM :D

20. dams82

dams82 Overclocker

Detalji kolega, detalji?