Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Vjerovatno ovisi o banci, ali u Unionu kosta samo jednokratno da se napravi kartica. Saltanje sredstava je besplatno, odradi se u roku od 10-20 sekundi preko mbanking aplikacije.

dams82 likes this.
  2. Reventon

Reventon Veteran foruma

3. dams82

dams82 Overclocker

Nisam to znao, zanimljiva usluga.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Qler

Qler Veteran foruma

I unicredit ima onu plavu karticu, a prenos sredstava između računa je brz i besplatan

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Jeste kada prebacujes u 'vrijeme' :D
    A smote nisu znali napraviti da to rade interno, nego po pravila upp-a pa onda navecer kasno ili nedeljom ne mozes prebaciti.

6. Qler

Qler Veteran foruma

to da..

7. dams82

dams82 Overclocker

Danas dobio prvu pošiljku sa Temu, putovala 14 dana od dana narudžbe. Sve došlo što sam naručio, sve uredno. Kvalitet očekivan, cijene ispod prosjeka. Većinom su to neke sitnice od 1 KM i više, jedino jedan alat u setu sam naručio od 12,5 eura. Čekam sad drugu, i ona treba slijedeće sedmice stiči. Da sam ovo sve ovdje kupio platio bih bar tri puta ovoliko ili čak i više neke stvari. Tako da se isplati. Dosta ovog ima i na aliexpress, ali po većim cijenama plus poštarina i plus našim poštarima po 1,80 za svaki artikal.

8. adsubzero

adsubzero Komšija

I meni isto bas danas stiglo, s tim da sam ja narucio prije skoro mjesec dana :/

9. Almir

Almir Komšija

Da se i ja prijavim za temu, djeci naručio tantavice... prošlo sve korektno, genelralno tracking jako dobar, očekivano najveći zastoj kod naše carine... krajnja dostava preko x expresaa, poruka preko vibera da se dostavlja tipa danas...bez skrivenih troškova :) i sl

Vjerovato ću i ja naručiti nekih budalaštinja za sebe, a djeca već prave wish list za sl narudžbu....

10. zoi

zoi Veteran foruma

5.naručio, 15. stiglo na carinu, još uvijek čekam da mi dođe.

11. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam imao sreće, buraz je naručio dan prije mene, a još nije dobio. Izgleda ima toga dosta pa kako zagrabe s kamare

12. ibran

ibran Aktivista

I Ja čekam pošiljku od Temu-a, drago mi je čuti pozitivne reakcije što se tiće dostave da nema nekih doplata, naručio 5.10. prošlo carinu negdje je u tranzitu, sada na koji aedrom dostavljaju to ne znam. Sretno sa kupnjom i volio bih čuti još reakcija na forumu, jer znam da ste svi objektivni što se tiće onlajn kupovine.

dams82 likes this.
  13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nekako ne mogu da shvatim roba sa Temu dolazi iz Kine tako brzo. Prije bih rekao da imaju lager negdje u okruženju. Inače se ceka mjesecima da dodje preko ebay-a.

14. AggressoR

AggressoR Komšija

Vecinom imaju negdje sladista u europi.

Sjecam se dok je s gearbest bila besplatna dostava (ne znam je li jos uvijek), imali su magacine po europi tako da je znalo za 7 dana doci.

15. dams82

dams82 Overclocker

Priča se da bi mogli otvoriti veliko skladište u Srbiji pa bi još brže dolazilo do nas.

ibran likes this.
  16. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Neko mi je rekao da im je u bugarskoj skladiste.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

To bi već imalo smisla, Bugarska, Srbija i sl.

18. adsubzero

adsubzero Komšija

Mozda madjarska jer ovaj ECSC kurir je njihov

dams82 likes this.
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Imaju u Litvaniji i Holandiji barem ovo sto sa Alija dolazi. Ovaj moj paket sto nije došao zaglavio u Holandiji

20. Almir

Almir Komšija

i meni ovo vuče na mađare...