Pitanja u vezi N73 Music Edition

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by MadbaLL, Aug 10, 2008.

 1. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Varas se! ja sam nadogradio firmware bar deset puta od kako imam N73 i lifetimer i sad pokazuje istinu!
   
 2. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Onda nista od prodaje telefona, sa novim oklopom. :x

  PS: savjet, ne kupujte one kineske oklope sa ebaya ili ovih nasih radnji (sve je to isto sranje), eo ja sam istreso 30 marona prije 2 mjeseca, tastatura se sva izlizala i pocela dugmad otpadati, i pored toga dugmad su skripala prvi dan kad sam ga nabacio, nazad poklopac kamere se klima, izlizala se slova nokia na poklopcu kamere, joystick dugme jedva je virilo iz tastature pa sam se pravo mucio sa njim.

  Sreca pa sam sacuvao originalni, danas ga vratio na telefon, iako malo izlizan preporodio sam se.
   
 3. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  hoće sestra da kupi, pa da znam kad provjerim verziju softvera da li se resetovan, da joj neko ne uvali tipa 5 sati razgovora, a ono telefon sa najovijim softverom i resetovanim life timerom...
   
 4. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  kako razlikuješ orginal od neorginal oklopa?
   
 5. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Ne postoji originalan nokia proizvod kao "N73 oklop". Orig oklop mozes samo dobiti sa drugog N73 telefona, nikako drugacije. Pogledaj na nokia sajtu.
   
 6. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  mislio sam kada uzimaš ovdje kod nas n73, kako možeš prepoznati da li ima orginalni oklop ili je mijenjan...
   
 7. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Ma vidi se druze okom,a ako vec imas N73 sa orginal oklopom cim uzmes fon u ruke odmah ces da skontas dal je fake ili je pravi!
   
 8. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Pogledaj malo tipke, na njima mozes prepoznat da je fejk. Po ostatku oklopa teze, iako kopija vishe vuce na glossy plastiku. Onako na oko sjaji se, dok orig nije. Ove srebrne tipke su vishe izbocene skoro u ravni sa glavom joysticka pa je dosta tesko baratat sa njim, klizi prst jer se ne moze dobro zahvatit. Pogledaj tastaturu u mraku. Srebrne tipke na orig oklopu na tastaturi u mraku jasno pokazuju boje, gornje dvije su plave, donja lijeva je zelena, desna crvena, na kopiji su te boje dosta blijede, skoro pa sve da su plave. Tipke brojeva su nekako nepravilne, jedna je vise izbocena od druge, nisu poravnate, sa strane pogledaj tipke, poneka strsi unutra ili van. Na pritisak tipke u kopije su dosta tvrde i ne cuje se onaj karakteristicni klik, nego je zvuk nekako tup. Eto nadam se da sam pomogao.
   
 9. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  ma znam prepoznati tipke, mislio sam više na ostatak oklopa, odnosno masku, kako nju prepoznati da li je orginal ili ne...

  nego, pročitah negdje na mobilnisvet.com da je rizično vrišiti software update na n73 ako je skinuta s mreže i dekodirana... upravo je to slučaj s mojom, koja je skinuta i dekodirana sa norveške tele2 mreže... ima li neko 100% informacije da li postoji rizik ako budem vršio update?
   
 10. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Ma ja sam momku uradio debranding bez ikakvih problema! Znaci bila je nokia sa vodafona i ja sam joj promjenio product code i updateovao software i sve je bilo ok.Znaci poslije updatea je bila standardna nokia! Samo je opasno uraditi backup telefona sa vodafonovim softwareom pa onda uraditi restore u obicnu verziju! To zakuje OS pa moras nositi na flashanje na mrtvo u servis!
   
 11. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  znači, hoćeš da kažeš da nije nimalo rizično da na moju n73 vrišim update? ne znam ti ja ništa oko toga debrandinga i mijenjanja product code-a... pitam samo jel smijem bez rizika preko usb-a softver apdejtat :)...
   
 12. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Naravno! Ukoliko updater pronadje orgovarajucu verziju za tvoj fon i uradice update,jedini problem koji ti se moze desiti je da ti nestane struje u pola flashanja ili da ti se kabal iskljuci,mada i kad bi ti se to desilo ovi lokalni serviseri bi ga mogli oziviti!
   
 13. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  e hvala ti na pojašnjenjima...
   
 14. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  eh ovako, da ne pišem u tuđem topicu zanimaju me dvije stvari:

  1. jučer sa odradio update softvera i sad svaki put kad upalim telefon, on jednom zavibrira, prije mi toga nije bilo, pa me zanima jel to normalno i da li se može isključiti?

  2. prije par dana (dakle prije update-a softvera), ispraznio onaj "lifeblog" i odmah mi je pobrisalo sve stvari iz galerije... prvo to ne kontam zašto su u direktnoj vezi "lifeblog" i galerija, druga stvar, kako mi je to pobrisalo sve slike i jedan album iz galerije, taj isti album mi je nestao i sa HDD-a... kako, zašto??????
   
 15. Qler

  Qler Veteran foruma

  1. to je tako. ne sekiraj se
  2. albumi i lifeblog su povezani direktno sa galerijom, tj ako izbrises slike iz albuma izbirsao si ih i iz galerije. e jedino ni ja ne znam sta je sa fajlovima na hdd-u?
  mozda pc suite brise prilikom sinhronizacije i albume ako su izbrisani sa moba. ja ne koristim ni lifeblog ni albume pa ti tu ne mogu pomoci.
   
 16. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Zasto ne uzmes resco photo viewer.. sada je izasla petic. P meni naj bolji za pregled slika. Ima ono da poredas po folderima kako hoces. Nij natrpano kao u galeriji.
   
 17. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  haveru, zbog tih gluposti sam potpuno ostao bez albuma s mora... ne mogu da shvatim ako sam već ostao bez slika i albuma na mobu, da mi briše i sa HDD-a... prije sam imao 6230i i to mi se nikad nije desilo, a isto ima sinhronizaiciju... ne kontam kako su ostale na HDD-u slike koje nisu bile u albumu, a taj album s mora mi nestao sa diska...
   
 18. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  evo problem za problemom se javlja... sad neće da mi se upali glavna kamera kad otvorim poklopac, nego mi otvori glavni meni! i kad u glavnom meniju kliknem na "camera", ništa se ne dešava, vrati me opet na glavni meni... uspijem otvoriti glavnu kameru tek kada zatvorim poklopac, odem u glavni meni i kliknem na "camera" i onda prvo upali onu malu 0.3mpx kameru... nakon toga tek pali glavnu kameru na otvaranje poklopca... i onda radi na otvaranje poklopca sve dok ne ugasim telefon i kad ga ugasim i ponovo upalim, opet sve isto... prvo moram u glavnom meniju 0.3mpx upaliti i onda otvoriti poklopac... ovo mi se nikad nije dešavalo sa starim softverom... šta je problem i kako da ovo sad riješim? zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoći.
   
 19. Qler

  Qler Veteran foruma

  da ti nisu otisli kontakti na klizacu poklopca?
   
 20. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  ne bih rekao da je to... kako sam gore napisao, kad prvo upalim onu 0.3mpx kameru, onda svaki put poslije toga radi glavna kamera kad otvorim poklopac, bez ikakvih problema, probavao sam i vidio da onda normalno radi... ali čim ugasim mob i opet ga upalim, ne radi, nego opet moram prvo upaliti 0.3mpx kameru, pa tek ovo... jučer mi toga dok nisam skinuo ovaj novi softver nije bilo (e koja sam budala, pa ga skidao)...

  koliko sam mogao skontati, neće da otvori sočivo od kamere, ako prije toga ne upalim 0.3mpx kameru... i onda poslije toga normalno otvara, sve dok ne ugasim mob...

  šta da radim?