Pitanja u vezi N73 Music Edition

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by MadbaLL, Aug 10, 2008.

 1. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Jednostavno si zayebao sa update-om. ne kazem da je do tebe ali "postavljanje" nove verzije nije odradjeno kako treba. Da radis novi update nece moci jer ce ti reci da imas vec novu verziju.

  Nosi u servis i neka ti urade flash na stariju verziju.. ili cak da probaju na tu istu verziju. Mozda je verzoja softwera ok ali nije islo po planu kako treba.

  Jesil probao hard restart.. mali procenat da pomogne ali eto.. desi se svasta. Mislim.. nema logike.. nisi ga koristio godinu pa da ti poceo pravit problem ali eto... ne kosta te nista.
   
 2. pac

  pac Komšija

  Mozes i ponovo da uradis update FW-a preko nokinog programa probaj i tu varijantu prije nego sto odes u servis da netrosis pare bezveze.
   
 3. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  nisam ja ništa ni postavljao, sve je sam odradio nokia software updater... jedino sam, nakon što je instalacija kompletirana, vratio backup sa kontaktima i muzikom sa memory kartice (ne znam jel to moglo šta zajebat, ali nema mi logike, kad nokia sama preporuča taj backup da se uradi)... sad sam provjerio i mogao bih ponovo "reinstalirati" istu verziju, ali sad ne znam ima li fajde?

  e sad, šta je bolje, da probam tu reinstalaciju ili da ipak idem pravac neki servis? ovdje bih volio da čujem i vaše preporuke koji je najbolji servis za nokia symbian telefone u sarajevu i gdje se nalazi?

  hard reset nisam probao, mogu probati, samo mi reci kako se to radi kod ovog telefona...
   
 4. Qler

  Qler Veteran foruma

  *#7370#


  prvo ti probaj ponovo sa nokia su, pa onda servis.
   
 5. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  misliš da ponovo reinstaliram isti softver preko nokia su? okej.

  ali za svaki slučaj bih vas zamolio da mi preporučite neki servis u gradu... i otprilike koliko bi me koštao debranding i instalacija najnovijeg firmware-a?

  malo sam guglao po netu, gledao sam ovaj product code kojeg ja imam i nisam vidio niti jedan sličan mom... moj telefon je "made in finland", a product code mi počinje sa 55xxxx...

  najnovija verzija za ovaj moj product code je iz 4. septembra 2007, znači više od godinu dana stara verzija...
   
 6. ognjenco

  ognjenco Novi član

  Sve je to fino,nego ima li ko dobrih linkova za programe za n73?
   
 7. Qler

  Qler Veteran foruma

 8. Nyxem

  Nyxem Novi član

  *imam samo jedno pitanje
  imam N95 sa prvim FW-om V12...... i hocel biti sta problema(mislim sa najstarijeg na najnoviji)i koliko MB potrosi update FW znam da treba skinut Nokia updater
   
 9. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Za N95 ne znam tacno al za N73 treba oko 100mb da se uradi update firmwarea,oko 75mb za firmware i 25mb za nokia software updater i definitivno nema probleba oko nadogradnje!