Preporuka graficke

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by windy, May 3, 2014.

1. Decerto

Decerto Komšija

pa valjda sto manja rezolucija manje opterecenje graficke..ne znam pokazuje li u furmarku gpu usage ili mem usage,pokreni jednu pa drugu rezoluciju i vidi ima li razlike.

2. dmr

dmr Veteran foruma

naravno da je mjerodavan, nema veze sa rezolucijom, grafa ce biti maximalno opterecena ali ces imati vise fpsa nego na vecoj rezi.

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Da, mjerodavan je osim ako je upaljen Vsync a za karticu ta niza rezolucija predstavlja maciji kasalj. :D

4. zoi

zoi Veteran foruma

Prikazuje 24 fpsa na 1366*768 rezoluciji :D a frajeru mrsko testirati na full hd, kaže već izvadio grafu, tako da sam sad u nedoumici.

5. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Furmark, imho, nije benchmark tool, nego stress da isprobas ispravnost graficke pod opterecenjem. Ako te zabrinjava FPS onda pokreni neki od benchmark alata pa uporedi rezultate sa onim na netu.

6. zoi

zoi Veteran foruma

Ispravnost grafičke me i interesuje, samo što nisam ja radio test pa me interesuje je li legit.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Heaven benchmark pustis da radi pola sata, ako ne baca artefakte sve je OK sa grafickom.

8. Decerto

Decerto Komšija

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ko ima 1500$ to mu sigurno nije problem :D Veći će mu problem biti driveri :lol: