Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

 1. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Skonto sam da mi je bolje opet mixat i postavit dva P14 Max i jedan Bionix P140 na AIO, a drugi Bionix P140 stavit na kuciste nazad. Onda P14 Max mogu drzat u 0rpm modu osim kad zatrebaju.
   
 2. Reznor

  Reznor Overclocker

  .
   
  Last edited: May 28, 2024
 3. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Kazu da su XPG Valor Mesh i Storm ispod 100KM, a na techpowerup XPG Valor Mesh best buy, sličan je ko Air. I Whiteshark Bullet je solidan. :D
   
 4. Reznor

  Reznor Overclocker

  Uzet Valor Mesh kao zamjenu za Riotoro Morpheus, zadnji bio u didakti, jako dobro kućište za ispod 100 KM :

  https://imgur.com/a/rkgwtsq
   
  Last edited: May 30, 2024
 5. aNaToMiC !

  aNaToMiC ! Overclocker

  Najs, baci jos slikica.
   
 6. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Ja sam se dvoumio izmedju tog XPG i Asusa, na kraju uzmem Asusa jer sam htio mAtx build. Al oba su dobra za svoju cijenu.
   
 7. Reznor

  Reznor Overclocker

  @aNaToMiC ! Dodano još sličica na onaj link iznad, pa provjeri :)

  Prije svega Riotoro je ogromno i teško kućište bilo (samo širina je bila 276mm vs 205/210mm koliko su AP201/Valor Mesh), a pošto su mi oba na stolu i zakačena na isti monitor, pa se switcham između njih, često bude gužva s prostorom.
  No, kvalitet tog kućišta je bio stvarno vrh, jer su stranice perforirane te od metala i mesh je cijelo kućište, ali su vrata teška i šarafi se malo nezgodno uklapaju i to je razlog što su vrata spala i slomila maticu. Airflow je također bio odličan, kao i zvučna izolacija, dva chambera i organizacija kablova je fantastična, ali gabaritno više nije "in" :D

  Pošto sad imam i XPG i Asusa evo i nekih mišljenja za oba.
  Kućište je radi uštede došlo bez fanova (nešto preko 100 KM je verzija u bijeloj boji s fanovima, inače su XPG fanovi prilično tihi u radu). U konfiguraciji su bili MS Freeze fanovi od ranije, pa mi nisu trebali novi.
  Dok je Valor Mesh nešto viši od AP201, to je ujedno i kraći po dužini (gledajte to kao da ste okrenuli AP201 uspravno :D)
  Valor Mesh je prilično slično Valor Air, ali je ujedno i bolje po jednoj stvari - vrata naprijed su od metala vs plastike na Air i potpuno je otvoreno dok Valor Air ima dosta manje rupica, a kako je plastično svo, to se na filteru nakupi dosta prašine.
  Temperature su valjda sad radi toga nešto bolje nego na Valor Air, jer mi se čini da je protok zraka poboljšan.
  Kod AP201 je jedna stvar tu bolja - kućište je duže i bolje je strujanje zraka. Ipak mislim da je bolje uzeti verziju full mesh (mislim da se jedino u crnoj boji još uvijek prodaje).
  Također, kod XPG nije predviđeno da se fanovi mogu montirati i s donje strane - tu je chamber koji služi za napajanje, tako da sam ja na Valor Air već uspio montirati fanove pomoću vezica, ali stvarno je bespotrebno :D
  Kod AP201 je donja strana slobodna, ali zato naprijed ima napajanje, te ispod napajanja nije predviđeno da ide fan već disk, još ako se podigne skroz napajanje na vrh za neka napajanja power konektor dođe s desne strane, što smeta trećem fanu.
  Ipak Valor Mesh nema perforiranu drugu stranicu, te filter za čitavu donju stranicu, već samo za napajanje.
  Dalje, zgodna stvar je i HDD LED koja je ugrađena u reset tipku (AP201 nema HDD indikator), ali nedostaje USB-C port i odvojeni mic port.
  Sve u svemu solidno kućište. Svidjelo mi se malo više ono Storm, ali eto prodalo se.
  Planirao sam se riješiti ove jedne konfiguracije (trebalo je da neko uzme od mene pa je propao deal tada), međutim B660 ne može stati u AP201 jer je ATX, a gledam ista B660M od Gigabyte u mATX varijanti sad košta 290 KM, tako da ću najvjerovatnije kompletan build prodavati, jer mi obje ne trebaju, a Intel je svakako malo bolja od AMD konfiguracije :D
   
  aNaToMiC ! likes this.
 8. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Ja sam uspio montirati 120mm fan sa prednje strane i to Asusov koji dodje uz kuciste.
   
 9. Reznor

  Reznor Overclocker

  Da, može, samo kažem da rupe čini mi se da su obilježene za HDD/SSD, ali naravno ne spriječava nikoga da stavi fan.
  Mislim da napajanje mora biti high mounted (prvi od tri levela) i možda će gornji treći fan trebati maknuti ako kabl od napajanja dođe blizu fana s gornje strane.
  Tako da naprijed mogu 2-3, dolje mogu sigurno 3, nazad 1 i naprijed 1.
  Disk ima svoju ladicu, ali onda ne mogu staviti onu staklenu stranu, ne može se zatvoriti zbog onog šarafa. Tako da disk HDD/SSD 2.5" mora negdje drugo. Ko ima M2 disk nema taj problem :D
   
 10. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Gore jeste skuceno za treci vent, zato sam stavio dvije 14-ke. Vjerovatno bi sa SFX napojnom bilo vise prostora.
  A to za diskove, tako je kako je, ja sam ih se rijesio skroz. Vjeruj da je ljepota bez njih i sata kablova.
   
  Reznor likes this.