Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Almir

Almir Komšija

Šta vi mislite koliko je opcija dostupno odmah bezveze... ja nakon što odlučim kupiti artikl abc, pregledam pik tražim najjeftnije i sledeće je dostupno odmah opcija, idem na pp sa shopom da mi to šalju obično to bude; nije na stanju može biti za više dana...ili cijena nije ta sada je skuplje plus to čekanje.

Prijavim piku.... imam sigurno 10 i više slučajeva, reakcija 0 od strane pika, uglavnom su to shopovi... da li pik muze ove na pretplatu a nas ko hebe... i li šta već...

Generalno meni ovaj opcija dostupno se pokazala kao bzv...

2. Picoooka

Picoooka Komšija

Shopove ti je besmisleno prijavljivati jer od njih zive i nikada ih nece sankcionisati.Naravno da je besmisleno jer shopovi mogu staviti na svaki artikal objavljen odmah dostupno bez ozbira imaju li na stanju ili ne tako da je ta opcija shit.

aNaToMiC ! likes this.
  3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Skoro sam se ja "nagovorio" jednom tom shopu,narucio nvme ssd koji je bio tako dostupan odmah kad ne bi malo narudzba odbijena. Ja na PP rekoh sto ste mi odbili narudzbu kazu nema na stanju.

Pa zasto imate oglas dostupno odmah kad nemate robe,zato ga ne obrisete,kazu nisam lud da brisem oglas kad cu opet nekad imat to na stanju pa cu morat pravi novi oglas. A ssd polovan. I imat ve bas takav isti istih specifikacija.

Lakrdija ziva.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

hackintoshOS and aNaToMiC ! like this.
  4. Almir

Almir Komšija

Ja sam voljan složit neki dopis, email i sl na adresu osobe koja može nešto uraditi po ovom pitanju...ne da mi se zamarati sa upitima prema shopovima kad unaprijed znam da rok isporuke je više dana i cijena nije navedena u artikl i sl..

5. Reznor

Reznor Overclocker

Neće ih većina da rade putem OLX dostave već ostavi podatke pa preko druge kurirske službe pa pošalje kad pošalje. A onda ne možeš ostaviti dojam. Meni se iskreno ne sviđa OLX sistem kakav je sad, još im je ova iOS aplikacija jako bugovita, moram izaći pa opet ući da osvježim poruke. Moram se vratiti nazad da vidim za koji oglas se neko javio. Kad slike uploada ne vidim odmah promjene, a ne može se refreshovati. Većinu slika naopako okrene itd.

Nevezano za OLX dostavu, ako neko vidi neku radnju da šalje preko Milšpeda (zasad znam da su to ove radnje s odjećom tipa Sinsay i House), savjetujem da otkažete narudžbu, jer putuje minimalno 14 dana. Također review im je na Google Maps sve jedna zvjezdica.

6. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ima li kakva preporuka gdje kupiti neku polovnu konfiguraciju do 500 KM sa monitorom 24'

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Dopertech u Sarajevu ili ganjaj preko olx-a privatne prodaje. Samo za te novce ocekuj nesto staro 10 godina.
    Ili neki mini pc.

8. dams82

dams82 Overclocker

Da, DoperTech je jedan od boljih za te stvari. Jako korektni i imaju solidne cijene. Daju garanciju, rade zamjene ako nešto nije ok. Sve u svemu ok su.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. Reznor

Reznor Overclocker

Mobnet u Tuzli ima nekih brand name računara, od njih uzeh MacPro iz potpisa.

https://mobnet.ba/product-category/racunari/polovni-racunari/

procomp.ba, mediamarket.ba, Delta PC, Trio d.o.o Tuzla, Z računari, Eurobrand Zenica, Techno Min Istočno Sarajevo

pogledaj i korisnika juger od njega uzeh napojnu i Riotoro kućište.

mislim da ćeš najbolje proći sa dopertech ili nekim privatnim prodavačem, jer ovi svi većinom prodaju stare brand name računare.

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Kliknuh na link, sta je ovo, kakve su ovo cijene, pa racunari koji vrijede mozda 100-150KM idu po 400-500-600KM.

11. Reznor

Reznor Overclocker

Mislim da je ta stranica jako stara, čak ni navigacija ne radi na druge stranice.

Ostavih je zbog kontakt podataka, a nije ni teško naći na bulevaru, male garažice s ceste se vidi
    Čini mi se da su na OLX drugačije cijene:

https://olx.ba/profil/mobnet

12. dmr

dmr Veteran foruma

Picoooka likes this.
  13. Picoooka

Picoooka Komšija

Sve oglase na 50 stranica objavio 15 oktobra 2023 i nikada vise nije ni usao na pik :D koji trud uzalud jbt

14. selvin

selvin Moderator

Mozda mu dosla inspekcija :) Vidis da mu je radno vrijeme "zatvoreno". Bio je aktivan do 19. decembra 2023.

Picoooka likes this.
  15. bogosav69

bogosav69 Novi član

Pozdrav svima, interesuje me da li je neko kupovao od DigitalTech i GamingShopBN. Pitao sam ih za istu stvar i dobio odgovore koliko sta kosta, koliko bih cekao i objasnili su mi za garanciju kako funkcionise, ali mi je malo cudno sto je DigitalTech rekao da ne radi uzivo preuzimanje iako sam iz Banjaluke i koliko sam svhatio dobavljac je IPoncomp iz Mađarske, a za GamingShopBN vidim da ima pozitivnih utisaka na forumu, a isto tako vidim poruke jos od 2015. vezane za taj profil, a ovaj trenutni GamingShopBN profil je star svega godinu dana. O cemu je rijec tu? Ja obicno koristim CaseKing i MindFactory iz Njemacke da pratim cijene jer poprilicno dobro prate promjene cijena pogotovo AMDa i Intela i cijene ove dvije radnje su +/- 5% od tih cijena zato me interesuje kakvi su, da li je u slucaju reklacamije muk ili su otvoreni za saradnju i kada dodje do problema. Takodje uspio sam jednom naci da se DigitalTech drugacije prije zvao na Piku pa me sad jos vise buni kakva je radnja posto je profil star preko 10 godina.

16. Picoooka

Picoooka Komšija

Kupio sam ja od GamingShopBN kao i nekoliko mojih prijatelja i sve je uredno stiglo,a za DigitalTech ne bih znao mada mislim da je i on ok i ostaje samo veliki upitnik u slucaju reklamacije da li ce bilo ko ispostovati.

Skoro svi su promijenili naziv radnji kao i lokaciju zbog inspekcije,a uglavnom svi su iz Bijeljine i Banja Luke.

17. kvaju

kvaju Komšija

Jeli moguće da preko Android olx aplikacije se ne može vidjeti povijest mijenjanja cijene kada klikneš na nju?
    Nakon 2god iPhone, prešao neki dan na Android, prvo što me na samoj aplikaciji iznenadilo su full screen reklame, i gore pomenut problem

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

18. Reznor

Reznor Overclocker

Evo gledam na svom Pixelu 3XL s LineageOS, ima ikonica kao restore/backup lijevo od cijene i kad klikneš otvori tooltip kratko i pobjegne, dok na iOS klikneš direktno na cijenu i tooltip ostane.

kvaju likes this.
  19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Radi na android app povijest mijenjanja cijene...samo kliknes na cijenu i pokaze ti. A sto se reklama tice,instaliraj na telefon neki VPN,preporucujem Adguard i neces imati reklame nigdje na cijelom telefonu pa ni na olxu. Ja bez toga ne bi mogao koristiti telefon.

kvaju likes this.
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Dodaj u private dns: dns.adguard-dns.com i neces vise gledati reklame.

kvaju likes this.