Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Moze i ovo ali je bolje preko aplikacije,jer mozes upravljati i odredjivati koje app ce blokirati a koje ne...recimo ko igra igrice i skuplja resurse gledajuci reklame,nece to moci ako ukuca u dns ovo a preko aplikacije ce samo toj igrici dozvoliti reklame a ostale ce blokirati.
    Ja koristim aplikaciju jer je bolja za upravljanje a radi isti posao.

kvaju likes this.
  2. dams82

dams82 Komšija

Mislim da neke olx radnje imaju mogućnost da sakriju historiju cijene pa se ne vidi, ali inače se vidi na Android app. Inače app je mnogo bolji za korištenje na mobu nego web stranica na mobu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ja na ucio na web i dzaba. kad nesto gledam, samo otvaram u novi tab i onda poslije samo šaltam tabove i gledam oglas jedan po jedan.

4. Anis

Anis Novi član

5. Reznor

Reznor Overclocker

Čuj neutralni dojam ima, kaže onako :D

Ima svakakvih prodavača, obično imaju više webshopova, ili ima barem jedan "privatni" profil i "radnju".
    A "radnja" se vjerovatno nalazi u njegovoj garaži u nekom selu koje ni google maps ne mogu naći :D

To je bilo moje iskustvo s PCUltra, dok mu je radnja ComputerDiscount regularna, pa i većina artikala na "privatnom" profilu obično ima opis ako ima neku manu, sve što prodaje izvan radnje bez fiskalnog računa treba pregledati dobro, jer je garancija usmena "dođi pa ćemo se dogovoriti".
    Za onaj jedan TV je spomenuo da ima manu, dok ploča koja je "nova" je već imala updateovan BIOS zadnji, znači već je otvarana bila i bio je neki problem s njom. Moguće da je on to već sve odvojio što nije za radnju i prodaje to privatno.
    On je još i ok, jer se sve može pregledati na licu mjesta, ali šta je s onim "radnjama" koje postoje samo na papiru, negdje su u cloudu :D

6. 7mediN

7mediN Novi član

taj multi tech shop vec godinama sam sebi ostavlja dojmove i hvali svoje artikle s drugih profila u javnim pitanjima.

interesantno je sto je njegov drugi profil E_Tech zapravo pravi Multi_Tech_Shop pa im je on zamijenio imena, vjerovatno zbog negativnih dojmova, a moze se primjetiti i po nekim artiklima koje nije obrisao s profila.
    ne znam ima li ista na stanju i da li uopste kome stigne to sto naruce od njega ali u svakom slucaju bih izbjegavao bilo kakav vid saradnje s njim.

ostavio sam i slike nekih momenata kad pise sam sa sobom u javna pitanja, posto je vecina artikala obrisana, steta da ne izadju u javnost.
    https://imgur.com/a/Lmi6rmq

zippoo and zoi like this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Olx je pun svakakvih skart likova i kojekakvih kvazi radnji.
    Jaod tih radnji nikada nista ne kupujem,ako hocu bas novo,nadjem u regularnoj radnji a polovno kupujem od obicnih ljudi ili kada naleti nesto.