Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

da li je neko trgovao sa ovom firmom, prodavnica na Ilidži?
    https://olx.ba/artikal/61675610
    konkretno me interesuje G915 TKL za 150KM, navodno koristena kao probni model, sta god to znacilo

2. iPlay

iPlay Komšija

Imam ja tu tastaturu i odlična je. Možda bi najbolje bilo kada bi otišao do njih i probao je stim da je "korištena". Vidjet ćeš u kakvom je stanju.

Last edited: Jun 14, 2024
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja u Tuzli oni na Ilidži, nije mi bas usput doci zbog tastature. Mada im je to levatski, na oglasu pise novo a da je prodaju kao koristenu. Hajde da je otvorena kutija, ali koristeno je druga prica.

hackintoshOS likes this.
  4. iPlay

iPlay Komšija

Ne skonta da si u TZ.

Često se naiđe na oglase gdje piše NOVO, a proizvodi korišteni. Naša seljačka politika...
    Međutim, ta tastatura je (na OLX) nova 377 KM.

Jesi li gledao ovu? https://olx.ba/artikal/56445291

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da, na prvu sam pomislio da je nekome "ispala iz kamiona" pa duplo manja cijena :) Cekam slike da mi posalje.
    Svakako nebih dao 370KM za tastaturu koliko god dobra bila.
    Ako nista uzet cu Cooler master CK721 koja je stvarno nova za oko 150KM.

iPlay likes this.
  6. AggressoR

AggressoR Komšija

Ja sam prije 2 godinu dana uzeo Logitech Ergo k860 za 100km (cjenio 110).
    Pise da je koristena kratak period, tastarura dosla u orginalnoj kutiji, orginalna kesa i jos cak ima i papiric izmedju baterije i kontakta.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Meni crklo par dugmadi na staroj i trebalo mi par mjeseci da se nakanim kupiti cherry stream od 20 eura :D

9. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Meni svakako nije jasna ideja kupovine te tastature sa skandinavskim layoutom.

10. iPlay

iPlay Komšija

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

@aNaToMiC ! dobro si vidio, ja kontam koje su ovo hieroglife :D
    Ma realno i sadasnja Logitech G510s mi je dobra, sve tipke rade, nigdje nije izlizana i sl. Al eto, kontam da promijenim malo, TKL format mi se svidja, a ova stara periferija, ukljucujuci i G500 mis, odbija da crkne :D

@iPlay nista, zaobilazim je, nek nekom drugom prodaje m*da pod bubrege. Pregazila je ona pofino.

iPlay likes this.
  12. iPlay

iPlay Komšija

Evo kako moja izgleda nakon godinu. Zanemari malo prašine :D

Reventon and Picoooka like this.
  13. alessia0

alessia0 Novi član

zdravo raja, ne mogu se čudu načuditi da nikad nisam naletio na ovaj forum. Odličan thread, pri tome.

Sjedim dumam o upgradeu nekad pred kraj godine, pragmaticno onako dok se vidi na šta liči ryzen 9000 serija al će tu vjerovatno pasti 7800x3d kako god haha

Sad - jel ima kakav pik prodavač za hardware u Sarajevu da je ljudima pouzdan za takve stvari? Naravno na kraju krajeva pošalje se poruka mickeyju i to je to, ali mi je draže uvijek bilo takve stvari što blize zbavit, manja hajka oko garancija i svega u slučaju slučaja. Zadnji, 10400f sam uzeo u MegaTechno i oni su mi bili okej, ali evo sad kad listam pik sa filterom lokacije za Sarajevo se utapam u svakojakim TargetTechovima i stvarima za koje znam da najvjv nisu na 100 kilometara

U drugu ruku, imali li ko iskustva sa GamingShopBN? Cijene dosta bolje neg prosječno, ali nije ime koje često čujem da se hvali.

14. Reznor

Reznor Overclocker

U Sarajevu imaš par nekih radnji tipa Tehnolix, WizardPC, ComputerDiscount (isti lik je pod profilom PCUltra), Target (mislim da je sad UniExpert) u BBI - nema veze sa TargetTech, GIGA d.o.o (iako nemaju uglavnom ništa na stanju), Genelec u Mercator Ložionička, electronic.ba (dr.electronic) i naravno bude i u univerzalno nekih stvari povoljnih, ako se sjetim još koje radnje dodam naknadno. Sve navedene su radnje koje fizičke poslovnice imaju, tj.nisu webshopovi.

alessia0 likes this.
  15. Picoooka

Picoooka Komšija

TargetTech i ostali koji koriste lokaciju Sarajeva su iz Bijeljine ili Banja Luke i kriju lokaciju zbog inspekcije.Kupio sam ja 14700kf kod GamingShopBN kao i jos dosta mojih poznanika i sve je uredno stiglo.

16. alessia0

alessia0 Novi član

Hvala - sa glavnom rotacijom, pogotovo tih standardnih radnji sam upoznat. U principu kad šta treba prvo izotvaram imtec, didakta, ue/Target (ista stvar i inventar, ali dva različita imena i poslovnice, nemam blage zašto), giga, pcplus, plus computers, electronic centar, genelec. Više pitam za ovako male radnjice, kao što sam naletio na MegaTechno i tehnolix, i za pouzdane online only momente. Hvala za spomen pcultra, to sam iz nekog razloga uglavnom izbjegavao.

17. Reznor

Reznor Overclocker

Regularan je prodavač, pod tim profilom prodaje stvari izvan radnje bez fiskalnog, ima i novih i polovnih stvari. Ako šta bude trebalo popraviti možeš mu donijeti u njegovu radnju ComputerDiscount, ima servis u sklopu te radnje.
    Mada, ako kupiš bez fiskalnog imaš usmenu garanciju ko i ovi webshopovi, znači okači mačku o rep :D

18. Picoooka

Picoooka Komšija

Sve te sto si nabrojao su uredne i legit radnje koje izdaju fiskalni racun,a tehnolix je trenutno najjaca firma i ubise cijenama sve ostale.

hackintoshOS likes this.
  19. Reznor

Reznor Overclocker

Ja od Tehnolixa uzeh ovu Intel ploču iz potpisa, nemaju sve stvari u radnji logično, ali u toku dana donesu iz skladišta.

20. Celkoo

Celkoo Novi član

https://olx.ba/profil/EmeraldShop
    pozravljam sve vidim da ovaj profil na olxu ima veoma jeftinu periferija ali na datu periferiju nema nikakve garancije ima li itko iskustva sa datim prodavacem. Planiram kupiti apex pro tkl 2023 pa me zanima