Resident Evil [all about]

Discussion in 'Igre i konzole' started by TopniK, May 14, 2006.

1. GW

GW Moderator

http://www.pcgameshardware.com/aid,6945 ... /Practice/

Tu imaš mod koji daje "realističnu grafiku" tj. izbacuje onaj zeleno-žuti filter. Mod radi samo na DX9 modu, ali je zato vrlo praktičan. Ako hoćeš više boja, pokreneš DX9 u launcheru, ako hoćeš filmski doživljaj pokreneš DX10.

Nisi baš na kraju, ima se još igrati tu. Što se tiče Reapera (to mu je ime), moraš paziti da ti se ne približi dok pušta onaj gas oko sebe. Ako ti tada priđe, instant kill. Fazon je da ima na sebi ranjive tačke (ko neki bijeli prištevi) koje moraš pogoditi da ih ubiješ.

2. X-Factor

X-Factor Komšija

Evo zavrsih igricu, na pocetku sam dao losu ocjenu, sad sam promjenio misljenje. Prica mi se svidja, animacije likova, bas me zalijepila za tastaturu i mish dok je nisam prekucao :D
    Sve na kraju izgleda kao da sam pregledao neki akcijski horor :D
    Jedina eto zamjerka ja sto se mora stati pa pucati, sada cu je preci jos jednom na najtezem levelu, ali u novom sexy izdanju, sa oskudno obucenom partnericom :D (ovi novi outfiti koji se dobiju na kraju su mrak :mrgreen: )
    Mozda ce sada vise zombija da skace na mene zbog dekoltea i golih nogu :mrgreen: :mrgreen:

3. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Pa nije bas da si morao spoilat taj detalj, ima nas koji jos nismo odigrali.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Generale sad šutam u dx10. Možda drugo igranje bude bez žutila.

Factor fakat ne moraš sada opisivat svaki dio igre ima nas koji su još u početnim dijelovima.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Evo i ja završih resija. Moram priznat da me odavno nije nešto više napizdilo. Igra je dobra daleko najbolja ove godine što sam odigrao ali očigledno kreirana za co op igranje. Igrati sam sa onom glupačom je gubljenje vremena i živaca. Kupi stvari koje joj ne trebaju, koristi samo jedno oružije dok metaka ne nestane, liječi kad ne treba, zapneš na nju kad god pokušaš pobjeć od zombija užas jedan.

Još jedna zamjerka ide zagonetkama tj. ne postojanju istih. Kakav je resi bez zagonetki, onda ostanu samo borbe koje postanu malo repetivne jer nema da se odmoriš od borbe jednom zagonetkom kao prije.

Sve u svemu igra je limit ali po meni je RE4 daleko bolji bio.

6. GW

GW Moderator

Pa kakva je razlika između RE4 i RE5? Igra reciklirana 90%, jedina razlika što nije loš port nego native PC igra. Da si poredio sa RE3 ili sl., onda bi imalo smisla.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Pa zato mi je RE4 i bolji. Kada sam ga prvi put igrao nisam se mogao odlijepit od ekrana dok je ovdje taj efekat izostao jer kao da igram RE4 sa boljom grafikom. Samo su mi u četvorci lokacije bile ljepše i ovaj je prelagan. Bossovi nisu izazov, sve skupa nisam zagino 5 puta.

8. Loki

Loki Komšija

Ako se u petici može fino aimat' mišonjom možda i poigram, al' od četvorke sam fakat' odust'o.

9. GW

GW Moderator

Loki, nadam se da si svjestan da ja čitam ovu temu. I da znam gdje živiš. Tako da bi ja pripazio sa tim lošim komentarima. :D

10. RaP

RaP Komšija

Dobra igra pravo RE4 sam preso na PS2 i takodje je dobra. Samo nikako da skontam otkud onim paucima kad ih ubijes a iz njih ispadne 9mm ammo :) nidje veze to mi nekako fakat smeta najvise :smt006

11. Haker

Haker Veteran foruma

Pa kako bi drugačije dolazio do municije u igri.

12. jeretik

jeretik Komšija

I iz onih bodljikavih svinja u Diablu 2 ispadaju zlatnici, pa se niko ne žali :D

13. RaP

RaP Komšija

A moza su pojele negdje usput znas da svinje svasta jedu :)

14. jeretik

jeretik Komšija

Ja, vidiš, pojele ljude zajedno sa zlatnicima, pa im ostali zlatnici u stomaku

Krene čoek da kupi hljeb, pojede ga bodljikavo prase zajedno s novcem za hljeb i onda necromancer raspori prase i uzme pare - krug života.

15. RaP

RaP Komšija

Tako ti je moj drug :) ode ova tema offtopic

16. RaP

RaP Komšija

Zavrsi i ja sa residentom igra pravo dobra mada nema neke horor atmosfere ali je prica kao i uvjek interesantna stvarno dobra igra a onaj mod mercenaries mi je pravo interesantan privuko mi ja paznju jos jedno 4-5 sati dodatnog igranja
    PS
    ( ko bi reko da cu u 3 hefte odigrat dvije pravo dobre igre prvo Batman pa sad ovo odavno se to nije dogodilo :)

17. corto

corto Novi član

igro sam normalno re 5 ali nakon reinstalacije sistema ponovo ga stavim i jedva da mi ide, bolje reci vuce se, a iste su postavke i sve isto, a radio normalno............... ??

18. nenadjebivi

nenadjebivi Aktivista

19. jeretik

jeretik Komšija

Uh, dvojka je bila dobra :) Cetvorka je meni najdraza, al dvojka isto u lijepom sjecanju ostala

20. nenadjebivi

nenadjebivi Aktivista

Ma RE2 i RE3 su vrh,mada meni licno je najjaci RE3,Nemesis ovo ono :mrgreen: ali to svakako nije tema danasnje emisije.... :mrgreen: