Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ja sam odrastao uz stare FF turn based igre. Meni je priča bitna, imam dosta strpljena da ispratim svaki dijalog i sporedne misije. Akcijske scene sa Eikonima u Final Fantasy XVI na velikom ekranu su doživljaj za sebe. Mada mi nedostaje futurističke strana Final Fantasy igara. Ostavili su tragove u igri da je postojala napredna civilizacija ali nije razrađeno detaljnije.
    Nisam još prešao igru tako da mi vjerovatno nedostaje finalna slika svega. Vidjet ćemo.

Također Gears of War igrati na ekranu računara dimenzija 24-27" i nije neki užitak. Ali na televizoru jeste.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Zato su prije konzole bile jeftinije, gubili su na njima pare jer im je važnije prodavati igre i pretplatu. Danas hoće masno na svemu da zarade a najgore nigdje igara

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Stevie_Ray likes this.
  3. bojler

bojler Aktivista

Hahaha je ja sam taj. Ma e ta petica pro ide najviše zbog gta 6, al oladio sam dobro, kontam rtx 4080 je skoro tih para petice pro.

Stevie_Ray likes this.
  4. bojler

bojler Aktivista

Hvala na informaciji mnogo mi znači.

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Glavno da recikliraju igre poput Days Gone :D

bojler likes this.
  6. Stevie_Ray

E to stoji, mada ja nakon sto sam jedno vrijeme igrao na Xbox + TV (nisam ni imao racunar tad), opet kad sam se vratio na PC, nema sanse da bih sad na TV-u opet zaigrao. Ne pase mi. Mozda da imam bolji TV, makar da ima 120Hz i freesync.

Treba ipak imat dobar monitor. Ja sam sad vise para dao za monitor nego sav hardware skupa u zadnje dvije godine :D

bojler likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Ja i kada sam igrao na PC bio je spojen na tv. Ništa ispod 55"
    Za singleplayer igre stabilnih 60fps je sasvim dovoljno

bojler likes this.
  8. Stevie_Ray

E vidis, nije. Jednom kad probas freesync i framerate tipa 90-120fps, na brzom panelu, 60fps vise nije ni fluidno. Lockano ili ne, nebitno.

bojler likes this.
  9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ne kontam, PS5 od kako je kupljen nije zatrzao. Sta god sam ubacio u njega melje na 2K monitoru. Ne vidim razloga kupovanja ili mjenjanja za Pro.

10. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

FFXVI ima uzasan fps na PS5 ali je igra katastrofa pa nije neki gubitak.

11. igor.g

igor.g Komšija

Rockstar je kreativno mrtav, bilo tko ko je bitan u toj firmi za development, story, gameplay je otišao nakon RDR2.

12. Haker

Haker Veteran foruma

E ne znam, igrao sam orija na 120fps i RE2 ja ne kontam razliku. Meni je čak i 30 ok sa dobrim frame pacingom

13. Stevie_Ray

Stvar je navike. Ja sam Totk igrao na 30fps, uglavnom docked na TV-u. Ali zato nema sanse da bih u to vrijeme ista i pokrenuo na PC. “Unistilo” bi mi tih 30fps, bilo bi neigrivo. Na 30fps mi najvise smeta input lag.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam šta je ali na PC 30fps je odron. Mene glava zaboli, najgore sto su i konzole postali takve, posebno ako ima opcija 30 I 60, u tom.slucaju je 30 slide show.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Haman se samo meni svidio days gone :oops:

16. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ja sam platinum uzeo. Prvo sam bio odustao i onda me jaran nagovori i bas mi je legla poslije nekoliko sati. Kao i za GoW, imaju i hrvatski titlovi, prejako :D

17. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Days Gone je dobra. Malo spor pocetak ali kasnije postane puno bolja.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam htio Platinum i većinu trofeja sam uzeo i onda skontam da mi se ne da ganjati one horde ili koji je već trofej bio i odustajem.

Nije igra remek djelo, daleko od toga, ali eto meni je sjela za opuštanje.

19. Zer0

Zer0 Aktivista