Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. bojler

bojler Aktivista

Ne znam na koji drugi način da kupin pro onda. Gta 6 je na pragu.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Prvo ja ne znam kada Rockstar nije odgodio igru par puta. Otkud znaš da će igra uopšte biti dobra?
    Igra će normalno raditi na ps5.

Stvarno ovaj "pro" nema smisla. Dok je ps4 i imao ovaj jednostavno nema kad nema ni igara. Plus procesor isti, teško da će to biti 60fps,.barem ne na svim igrama.

I mene prenosi da složim PC, mada je i to sada barem 3 milje

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Stevie_Ray and bojler like this.
  3. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

4. zoi

zoi Veteran foruma

Na kakvom pragu najavljen za sljedeću godinu, a i to je vrlo moguće da se otrgne do 2026. Pa RDR2 su makar tri puta odgađali. Ne znaš ni kakva će biti razlika u GTA 6 pro vs obični. Sigurno neće biti dramatična, jer je ps4 pro bio pa u rdr2 nije bila dramatična razlika, ovdje očekujem još manju. Nijedna neće biti u 60 fps, to čuvaju za ps6 koji će izaći jedno dvije godine nakon GTA 6.

Dakle taman jedne godine izdaju na PS5, pa sljedeće na PC, pa za dvije na PS6. Taman da izmuzu max kao i ovaj.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Docekat će ovaj i PS7
    Ma bojler će to kupiti jer ga hajp uhvatio kao i svi sto ga kupe jer drugog razloga nema.

bojler and zoi like this.
  6. selvin

selvin Moderator

Kako mislis za 1800KM duplo bolji PC?

7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Konzolu kupis da ne moras nista birati, prosto radi. Ja neki dan izgubio sve slobodno vrijeme na instaliranje Civ6, odustanem i upalim PS.

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Jest jest, ne moras nista birat, bez biranja na PS5 RDR2 ide u 1080p 30fps. Ne mozes nista odabrat.

Sent from my iPad using Tapatalk

9. zoi

zoi Veteran foruma

Izgubio akovosno vrijeme na pritiskanje dugmeta install? Koliko si slobodnog vremena imao na raspolaganju, 5 minuta? Jedino ako si sat dva browsao modove, naravno da ti na konzoli treba manje jer modova nema. Meni se PC kupuje upravo zbog civ6 i modova jer mi je laptop preslab za to.

10. zoi

zoi Veteran foruma

1440p molit ću lijepo :D Možeš odabrati dvije vrste hdr implementacije :D

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ne, nego sam imao bug da ne mogu pritisnuti na slijedeci turn. Za taj bug ima hiljadu rjesenja online od 2016. do danas, pa dok ubodes koji fix za tebe radi.

zoi likes this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa kad rockstar nikad nije izbacio verziju za nove konzole a lako su mogli.
    Na PS je ta igra katastrofa, slika je mutna, na xboxu duplo bolje izgleda

13. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam, nisam upoznat s tim bugom ali zbog modova vrijedi. Na konzolama civ je zapravo port iOS verzije, koji ako igraš igru sa puno civova i većom i dođeš do kasnijeg perioda igra jednostavno ne može raditi. Meni nije smetalo jer nisam igrao velike. mape, ali si dosta ograničen.

Slabo se prodala, ne isplati im se, samo preko 64 miliona primjeraka, da je jedno 180 možda bi nešto dobili.

14. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ja igram redovno Civ 6 na PS5, radi bez problema, ali nema modova naravno.

15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Jedno pitanje za jarana. Kupuje sad ps5, kakva je situacija sa njim i plaćanjem igara? Jel se moze direkt kucati kartica u njemu ili PayPal ili ne moze kao na ps4 nego sistem gift card pa napuni pa kupuješ? I da li je opet najbolje acount za USA regiju kreirati?

Sent from my galaxy s23

16. Aldiin

Aldiin Overclocker

Izasao PRO za preorder.

Santa u BiH - 1800 KM.

Santa u HR - 1600 KM.

bojler likes this.
  17. igor.g

igor.g Komšija

Na šta kradu 200KM?

18. selvin

selvin Moderator

Na dadzbine, HR je u EU. Iako malo "kradu", trebalo je bit vise.

19. igor.g

igor.g Komšija

Kakve dažbine? Kad uvoziš uklanjanja se EU/HR porez, em je naš porez manji nego u HR, 25% vs 17%. Tih 8% može pokriti bilo kakve troškove po komadu.

20. selvin

selvin Moderator

Pa uvezi sebi iz Hr onda pa vidi kakve dadzbine... :) Isto kao da prvi put pricamo o razlikama cijena u EU i BiH.

(Cijena proizvoda + transport) * carina * pdv + ostali carinski troskovi. Otprilike racunaj 30-35%, vecinom 35%, na osnovnu cijenu proizvoda.

A evo i matematike, izbij 25% od tih 1600 dobijes 1280KM. Pomnozi to sa 1.35 i dobijes 1730KM. Poderase nas sa ovih 70KM...