Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. dmr

dmr Veteran foruma

Kupiti u Hr ne prijaviti na nasoj granici i traziti povrat Hr poreza :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. selvin

selvin Moderator

Nema sanse da ce ti to proci kad vecinom komuniciraju na granicama. Cim na njihovoj ti ovjere obrazac da mozes traziti povrat, nasi ce te docekati. Mozes probati ali ce ti ispasti skuplja pita od tepsije.

3. dmr

dmr Veteran foruma

Ma naravno sa necu probati, ali sjetih se da su tako prije masovno ljudi radili.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Posto nema nasa regija na PSN, nesa kartica ne moze direktno.

Ja licno koristim US racun, i sa nasom debit (Visa - Intesa) kupujem PSN kartice na US Amazonu. Nisam nikad nikakih problema imao.

Ako bude otvarao US-PSN racun nek stavi neku Americku drzavu koj nema porez, kao Oregon, Delaware... ustedis 10+ % na svakoj igrici.

Last edited: Sep 26, 2024
    SpookyMoO likes this.
  5. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Dakle kao što je i bilo nema promjene u odnosu na ps4. Super hvala na infu

Sent from my galaxy s23

Patton2410 likes this.
  6. bojler

bojler Aktivista

Ne može to, jer je granica 300€, sve preko se ne može raditi povrat poreza. Ja sam planirao ići u HR da kupim ps5 pro, ali me strah da me ne krenu pregledavati na granici, onda ću morati platiti carinu a možda mi zaplijene robu. Kontam bolje dat ovdje 200km više i miran nego riskirat tamo.

7. selvin

selvin Moderator

Pomijesao si, granica je da je racun preko 100 eur sa pdv-om, a max iznos nije definisan. To je po pravilima Hr/Eu. Granica 300 eur tj. 600KM ako cemo tačnije je nasa granica u BiH za oslobadjanje od carine.

Tako da ako kupujes nesto izmedju 100 i 300 eura mozes dobiti povrat od njih a ne platit nista kod nas. Ako kupujes preko 300 eur mozes i dalje dobiti povrat kod njih ali placas sve dadzbine kod nas.

Imaju dodatna pravila, tipa ako idu muz i zena, mislim da moze racun biti i do 1200KM a da je oslobodjen. Ne moraju biti dva racuna po 600KM. Tako su mi rekli jednom na granici. Ne znam da li se skalira i na djecu :D

8. bojler

bojler Aktivista

Da li je preporuka onda da idem u HR da kupim konzolu? Imam besplatan prijevoz do Splita. Znači odem, kupim, i nazad, tj. da ništa ne prijavim niti na jednoj granici niti na carini.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Treba da razumiješ kada izlaziš iz HR da te hrvati neće gledati, a naši jos manje. Ja sam znao prenijeti mesa pun auta i tako godinama nikad me niko nije ni pogledao. Ulazak u HR je druga stvar.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

bojler likes this.
  10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Al cemu toliki FOMO za kupovinu PS5 Pro? @bojler zar ti nemas PC? Sjecam se nekog kucista sto si nedavno sjekao. :D

bojler likes this.
  11. Haker

Haker Veteran foruma

Jao remaster igre stare par godina. [​IMG]

12. igor.g

igor.g Komšija

Šta onda reći za 'Days Gone' remaster još novija igra, čisti debilizam. Igra već ima 60fps mode na konzolama em PC verzija je sama po sebi remaster. Umjesto što se razbacuju resursima nek prave Days Gone 2 a ne woke live service bljuvotine kao Concord i Fairgames.

Last edited: Sep 27, 2024
  13. Stevie_Ray

Odigrao sam HZD, nije losa igra, ali nije ni nesto posebno, mozda 6/10 ili 7/10. Zavrsio je prakticki radi price, na kraju mi je combat toliko dosadio da sam stavio na Easy. Forbidden West imam vec mjesecima instaliranu, bio i poceo igrat al nije mi legla. Ne vuce me da igram.

Slicna situacija sa Spidermanom. Presao prvu i ok je igra, ali opet me nista ne vuce da igram Miles Moralesa, a i nju imam mjesecima instaliranu.

Dok GoW, TLOU1, Uncharted, bolje su mi sjele.

Haker likes this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam kupio ps4 samo da odigram ekskluzive i nijedana nije ostavila utisak uključujući i god of war. Days gone je sranje od igre kakav crni remaster nisu ispeglali bugove igra nedovršena. Horizon isto, priča ok, borba ok ali džaba kad.je odvratna isprana open world formula, dosadi jako brzo. Spiderman mi je od svega najbolji bio.
    Reciklitati sve te igre ponovo, cirkus.

15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja sam tu igru krenuo igrao dva dana i uninstall. Nikada mi nije sjela. Mislim na DG

Sent from my galaxy s23

16. Stevie_Ray

Days Gone je sranje, ja nisam jos vidio da je neko rekao da je dobra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. Haker

Haker Veteran foruma

Eto kao fol sad je ljudi otkrili i tvrde da je dobra.
    Ja volim Zambije, horror, ali ova je flop teški
    A nije da joj nisam dao šansu, gotovo sam do kraja došao.

18. Stevie_Ray

Evo IGN dao 6.5, znaci tesko smetlje.

19. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ja sam nabavio PS5 samo radi Final Fantasy i GoW ekskluziva i nisam se pokajao.

Ostale igre igram na PC-u.

Mjesečna pretplata za online igranje je zlo neviđeno.
    Na žalost godinama smišljaju kako da to implementiraju i na PC platformi ali im Steam mrsi račune.
    GoG se ne da.
    Epic je do danas podijelio toliko igara da je to strašno. Samo čekam kada će implementirati mjesečnu pretplatu za pokretanje Epic Launchera....
    EA (EA Play) jedva čeka taj dan da komercijaliziraju pristup Launcheru.
    Ubisoft Uplay išao stopama EA ali mu izgleda prijeti potop u dogledno vrijeme.

bojler likes this.
  20. Stevie_Ray

GoW je bolje igrat na PC, plus izasao i Ragnarok. FF isto ima i za PC, mada je igra smece, izuzetno neoptimizirana.