Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li kakvih najava za popuste na ps plus pretplatu za black friday ?

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ti bi popust, hehe, budi samo sretan da ne poskupi

Sent from my iPad using Tapatalk

3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Bude svake godine, vjerovatno ce biti i ove.

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma iskreno meni to i ne treba,uzmem popola sa bratom. Malo preko zime igram i onda proljece,ljeto,jesen nista.
    Ja bi za te pare mogao na disku uzeti vise igrica,nego ih odigram od onih "besplatnih" sto dodju.
    Do sada je bio uvijek popust tamo oko black friday.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ako neko ovih dana kupuje gift card za PSN i pretplatu,imaju popusti.
    PSN Gift Cards, Vouchers & Wallet Top-ups | CDKeys
    A popust na PSN pretplatu je od 20-30%,zavisno od paketa koji imate...na Essential je 20%,sto izadje 64 dolara.

Ja upravo kupio na cdkeys card...75 dolara za 127 KM...dobra cijena ...na 100$ je jos veci popust.

6. bojler

bojler Aktivista

ja odoh u Hrvatsku za 2 dana da nabavim ps5 slim za 740 maraka, mnogo velika razlika nego u nas. Odličan deal.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

U Hrvatskoj bude dobrih dealova za PS...kod nas nista...max 100 KM ovako kada je BF ali i to nista ne znaci,jer jeftiniji mozes kupiti na olxu.

bojler likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

9. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Uzeo sam skoro pro, za sad isto pakovanje …. Stim da u igrama, npr fifa ide fluidnije kad stimas formaciju.

Patton2410 likes this.
  10. bojler

bojler Aktivista

Evo kupio sam je u Hrvatskoj u svijet medija Ps5 slim digital, izašlo me 373€ što mi je skinulo sa kartice 730 maraka. Prezadovoljan sam. Na granici sve dobro prošlo, nije bilo problema.

zippoo, Stig L Stoner and Reventon like this.
  11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nisi nista prijavljivao na granici ili jesi?

12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nije lud da prijavljuje, kupuje da prodje 80km jeftinije pa da onda prljavi

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

13. zoi

zoi Veteran foruma

Trebao je tražiti povrat PDVa.

14. selvin

selvin Moderator

Da dobije nazad 25% a plati kod nas 35%+? :)

15. zoi

zoi Veteran foruma

Što bi platio? 600 KM je limit kada prenosiš.

16. selvin

selvin Moderator

Pa 730 je vise od 600 :) Ako si mislio da ce ti gledat iznos bez pdv-a, nece.

zoi likes this.
  17. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ne gledaju ništa, Hrvati. Naši jos manje.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. bojler

bojler Aktivista

Nisam, pitao me naš na carini imal šta, kažem samo lične stvari i to je to. A na hrvatskoj granici sam tražio povrat za tablet i miš koji su zajedno koštali 250€, nazad ću dobiti 50€. Dosta strogo provjeravaju i postavljaju pitanja zašto su kupljeni ti artikli, pa moraš objašnjavati kako je crni petak i kako ti određeni artikli dosta skuplji u bosni, onda ide kontra pitanje zar se isplati putovati itd.
    A što se tiče plejke odmah mi rekli u šopu da je gornja granica 300€ ali opet su mi dali onaj obrazac, ali u međuvremenu pitam na carini koliki je max iznos i kažu 300€ tako da je plejka ostala u gepeku xD

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

A samo su trebali otvoriti gepek :D:D:D

bojler likes this.
  20. bojler

bojler Aktivista

Ima li negdje tutorial ili se može na brzinu razjasniti gdje mi je najjeftinije igre kupovat digitalne? Logovo sam se na stari profil kojeg sam napravio dok sam živio u Hrvatskoj i tad kupovo tamo ako to ima kakvog značaja.