Ima dobrih parova. Možda najveću pažnju privlači ovaj između Inter-a i Manchester-a, ali jednako zanimljiv i ovaj između Liverpool-a i Madrid-a. Inače navijam za Arsenal i mogu slobodno reći da su i oni dobili jakog protivnika, ali mislim da će tu Arsenal proći jer će im se tada vratiti mnogi igrači. Dao bih prednost Chelsea-i protiv Juventus-a.
Chelsea – Juventus // Chelsea Villarreal – Panathinaikos // Villarreal Sporting Lisabon – Bayern München // Bayern Atletico Madrid – Porto // Atletico Lyon – Barcelona // Barcelona Real Madrid – Liverpool // Real Arsenal – Roma // Arsenal Inter – Manchester United // Man Utd
Enise, pa pratiš fudbal godinama (pretpostavljam), kad bi od osam parova ispoštovalo ovih osam favorita to bi bilo čudo, a ja bih bio pun para dobivenih na kladionici. Redovno nepisano pravilo je da će ovdje biti barem dva iznenađenja.
Uh...Liverpool...Oni su poznati većinom po ne tako dobroj igri u Premier ligi, ali zato veoma dobroj igri u Ligi Prvaka. Međutim ove godine igraju dobro i u domaćem takmičenju i ako je uzimati taj odnos, onda su u LP veoma opasni. Englezi su to i to predvođeni pravim stručnjakom, slobodno reći majstorom. Oni u LP imaju jednu specifičnu igru gdje se vrše maksimalni pritisak na protivnika igrajući kombinovani stil, kroz sredinu i po krilima sa čak dva target igrača gdje doprinose 200% svaki igrač od sebe. Jednom je neki stručnjak rekao da bi igrajući svaki put tu taktiku igrači popadali nakon 3-4 utakmice jer se, kao što rekoh, troše i fizički a i psihički maksimalno. Valja imati ultra mentalitet pa se vratiti nakon 3:0 i to od Milana.
imal ko snimljen cijeli mec wimbeldona 2008 finale Nadal vs Federer, ako ima da se cujemo, dogovorimo da mi to prosljedi. nemam predstave gdje da trazim, da skinem (iskreno nisam bash googlo, sto cu nastojat u toku jutra)... ako ima ko pojma nek mi javi :wink:
Liga prvaka, 1/4: Villareal - Arsenal -- Arsenal Manchester United - Porto -- Man Utd Liverpool - Chelsea -- Chelsea Barcelona - Bayern -- Barcelona Je l' posteno?
Jedino si umjesto Chelsea trebao staviti prolaz Liverpool-a jer ipak oni igraju fenomenalno u LP odnosno igraju 200%. Volio bih vidjeti Arsenal u finalu protiv Barcelone.