SSD diskusija

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by GW, Mar 21, 2009.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ma neki bi model, ne mora biti ultra brzi, ali ne bih ni najjeftinije, nesto mid range :) ali hajde, kad bude se moglo vise cu se raspitivati :)

2. igor.g

igor.g Komšija

Bježi od QLC memorije pogotovo ako je namjena sistemski disk, QLC je trenutno ok samo za cold storage a cijena veoma slična kao najjeftiniji tlc.

Picoooka likes this.
  3. Picoooka

Picoooka Komšija

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

5. Picoooka

Picoooka Komšija

6. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja sam nešto malo količine nalagerovao u zadnjih par mjeseci. Ne puno :D

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja kupujem ove od 35-40 KM za 240 GB,tako da tu nema zime...ako i poskupe,to je par KM po komadu :D
    Mada bi mi dobro legao jedan sistemski NVMe od 1TB,ali ajde,nista ni ovom SSDu ne fali...samo da ne crkne ,mada je skoro nov.

8. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

znači da ipak sačekam još sa sata ssd-om?

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prati oglase, ako naleti negdje povoljno uzmi, mozes i polovan, lako se provjeri stanje koliko je radio i sl.

MadbaLL likes this.
  10. dmr

dmr Veteran foruma

11. Picoooka

Picoooka Komšija

12. nivla

nivla Komšija

imas i nv3 koji bi trebao biti nesto bolji za isto para
    imas i taj nv2 ako ti nije obaveza u genelecu kupovati i za manje love npr olx ima nesto oglasa po 170-200km nov u radnjama, a da nije propala firma, to su ovi oglasi prije 4-5 mjeseci sto pise da su objavljeni
    problem sa nv2 je sto sam ja primjetio da su performanse pisanja drasticno losije kad predjes pola kapaciteta, nije to sporo ali nije ni brzo kako je kad je prazan, otprilike kao da imas sata ssd

13. Picoooka

Picoooka Komšija

Veoma je los i NV3,a od kingstona jedino KC3000 je top.

14. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Posluzice, ali nije sreca. Radije br ono sto ne igras.
    Nisam ni za jedno ni za drugo. Jedno je odron QLC/TLC (bukvalno lutrija) low-end SSD, a drugo vec bacanje para. Ono sto treba je pristojan TLC tipa WD 770, nista manje, nista vise.

15. igor.g

igor.g Komšija

WD SN770 ili Lexar NM790, nema dalje za budget drive.

16. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma nije to ni “budget” drive. To je drive koji ce pruzit max performanse cak i za DirectStorage. Ne treba vise od 3000MB/s read.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. dmr

dmr Veteran foruma

Hvala za preporuku, znaci ovaj wdSN770 najbolje za te pare!?

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nisam upratio, koja je cijena SN770 2TB?

19. Picoooka

Picoooka Komšija

Kod nas sa dostavom preko OLX shopova iz BN i BL ispadne oko 250 km sto je besmislena kupovina po meni jer uz manju doplatu moze kupiti najbolji NVMe sa DRAM-om poput gore navedenih,ali svako zna najbolje sta mu treba i sta hoce.

Za SN770 2TB sve preko 200 km je preskupo.

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Zbog toga i pitam. Onaj gore 980 pro za 265KM je bolji disk u svakom pogledu. Ja ga imam u racunaru kao storage disk i odlican je.