SSD diskusija

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by GW, Mar 21, 2009.

1. dmr

dmr Veteran foruma

da, ovaj 4TB 680 :D KC3000 je 285KM, je li to onda najbolja kupnja?

EDIT: Kaze da KC3000 moze raditi bez heatsinka!? Ovaj SAMSUNG 2TB 990 PRO with Heatsink je 380KM

Last edited: Sep 29, 2024
  2. Picoooka

Picoooka Komšija

Sto lupaju cijene jbt prije ove drame sa inspekcijom su spustali po 20-ak km od cijene u ipon,a sada dizu 20-ak km.

Mislio sam da ce KC3000 biti oko 250 najvise.

Naruci od ovog lika SvetTehnikeSA jer iskreno svejedno od koga kupujes zato sto svi iz iste veleprodaje uzimaju.

https://olx.ba/artikal/63608275

3. dmr

dmr Veteran foruma

4. Picoooka

Picoooka Komšija

5. dmr

dmr Veteran foruma

Aha a onaj link sto si poslao na ipon ne otvara a ja sam gledao sad pise da je 55 190 ft, to je 270KM?

6. Picoooka

Picoooka Komšija

Taj lik izgleda sve spusta po 20-ak km i najbolje ti je od njega jer ostali koriste situaciju i dizu cijene.

7. dmr

dmr Veteran foruma

Da proslijedim samo link bez obzira sto ne mogu otvoriti? OK :D

8. dmr

dmr Veteran foruma

Evo pito peropa kod njega je kc3000 255KM. Haman ce to i bit.

Picoooka likes this.
  9. Picoooka

Picoooka Komšija

10. dmr

dmr Veteran foruma

Last edited: Sep 29, 2024
  11. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne znam sta da ti kazem jer sva polemika je bila sto jeftinije,a sto bolji drive da se potkaci tako da ti sada kazem uzmi 990 Pro with heatsnink nema smisla :D

12. dmr

dmr Veteran foruma

Znaci ako uzmem 990pro vrijedilo bi na njega nabaciti sistem sa kc3000? :D

13. Picoooka

Picoooka Komšija

Odlican je i KC3000,ali ja sam navikao godinama na Samsung i nikada nisam imao drugi drive pa sam odluci jer ne bih da te nagovaram da se zavalis 70 km vise :)

14. dmr

dmr Veteran foruma

Ja sam na Crucial od pocetka, nisma nikad imao samsung, onda ce ici Kingston :D Hvala na svemu!!!

Picoooka likes this.
  15. igor.g

igor.g Komšija

Nijanse su u pitanju idi na najjeftinije, heatsink je preporuka za high-end gen4 i gen5, ali rijetko je da će throthlat dok igraš igre, koristiš OS ili prebacuješ manje fajlove. Throthle threshold za Samsung npr. je mislim 70C kao i na ostalima.

16. Almir

Almir Komšija

kod mene je kc3000 os , na drugom istom su programi, a planiram i jedan veći uzeti za igre od 2tb

ali sam uzeo sad saget baracuda na piku za 105km 1tb za tmp work fajlove a drugi isti takav sam uzeo i ubacio u ext kućite i na usb c taj koristim isto za tmp folder dok sam na laptopu. mislim služi svrsi a solidna cijena bila, brzine isto ok...

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Mislim da sam najvecu temperaturu vidio sa 990 Pro pod heatsinkom ljetos 64c,a nemam klime tako da nece biti problema u igrama pogotovo sa KC3000 koji se znatno manje grije.