Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

 1. Piroman

  Piroman Komšija

  Radi ovaj EON dobro, jedino još da poprave ovaj PIN kod koji se koristi za određene kanale/sadržaje, jer koji god ukucam kaže da nije pravi, mada isti provjereno radi i na d3go i na resiveru!
   
 2. zippoo

  zippoo Overclocker

  ako sam dobro shvatio,jer nisam korisnik telemacha,taj EON sluzi za gledanje SVIH programa na vise razlicitih uredjaja,preko browsera ?
  da li se ta usluga dodatno placa ili je besplatna ?
   
 3. lolak

  lolak Aktivista

  Besplatna za korisnike Telemacha, trenutno u testnom periodu mogu pristupiti ljudi sa drugih providera, ako im neko posudi account login..
   
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  Oni koji su ti u paketu. Ne doslovno svi.
   
 5. zippoo

  zippoo Overclocker

  pa dobro,na to i mislim,koji paket imas,te sve programe mozes gledati znaci
  logicno da neces imati sve,jer bi onda svi uzeli najmanji paket a preko browsera gledali sve kanale :D
  ja sam negdje do januara vezan ugovorom,mati uzela telefon na godinu a evo vec godinama telekom ne dize brzine neta,moja tv ocajna,nema uopste HD kanala u osnovnom paketu pa polahko kalkulisem...ako budem u radnom odnosu i pri parama,da razmotrim telemach,jer sada imaju i u mom gradu...a dobio bi i neke pogodnosti od 3 ili 6 mjeseci jeftinije pretplate,ako se vezem ugovorom
  jedino su skuplji nekih 7-8 KM od moja tv net paketa a ako uzmeme dodatni paket,onda cu imati brzinu kao i kod telemacha i neke HD kanale,sto je opet u pet deka :D
  treba dobro izvagati da li se vrijedi zahebavati oko prelaska za par kanala i 2-3 km ustede
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Kazem ne svi da ne bude zabune jer sada, u testnom periodu, neki korisnici imaju pojedine kanale na koje nisu pretplaceni kao HBO pa da raja ne misli da se sve dobije bez obzira na paket. Sa druge strane, nema Hayat kanala dok ne znam da li su oni jedini koji ne dozvoljavaju svoj sadrzaj na ovoj platformi.
   
 7. anel007

  anel007 Komšija

  Sumnjam da ce hayat dozvoliti jer onda konkurisu sebi i onoj kozi koja pojma nema kako sta radi i koja se cak voza autobusom ebo je konj dosadnu kad pocne laprdat prebacujem 100 kanala naprijed

  Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Moram da pohvalim tehničku podršku. Prošle sedmice zvao informativno za black screen. Za vikend me zvali da vide da li je i dalje isti slucaj i da prikupe jos informacija. U ponedjeljak je proradilo a evo danas me zovu da li radi i da li imam još kakvih pitanja i poteškoca.
   
  Patton2410 and dams82 like this.
 9. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Prikupljaju se bugovi, bice uskoro radovi na ispravljanju detektovanih gresaka.

  Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
   
 10. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Hamo, reci im da nam puste vise kanala za 'Murica :D
   
 11. Nyxem

  Nyxem Novi član

  Da li Cisco EPC3928 ima 5GHz ?
  U meniju Radio settings pored 802.11 Band: stoji samo Enabled 2.4 GHz i strelica kao da se izabere nešto drugo, ali ne reaguje. Kada idem na View page source u Chrome, ima neki code za 5GHz( https://imgur.com/5msvARp ) ali ne znam čitati ja to.
  [​IMG]
   
 12. lolak

  lolak Aktivista

  Mislim da nema..
   
 13. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Nemaju Cisco, ovi koje koristi Telemach. Ima Ubee serija modema ima i 2.4 i 5, imam ga ja kuci i nije los modem, cak sta vise. Medjutim trebas imati na umu da 5 ghz wifi ima slabiji domet testirano. Jedino mozda gdje bi bio korisniji u zgradama gdje je veliko zagusenje na 2.4 ghz.

  Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
   
  Nyxem likes this.
 14. Nyxem

  Nyxem Novi član

  Aha, živim u zgradi, ali je mala pa nema smetnji ni na 2.4. Već ugleda na drugom forumu o tome raspravljaju, ali niko nije gledao html, a tamo stoji da ima i 5GHz samo je opcija sakrivena i onemogućena. Vjerovatno je neka komanda da sakrije opciju ako hardware ne podržava.
   
 15. Benq

  Benq Komšija

  Zanimljiva je stvar da neki Cisco EPC3928 imaju 5GHz a neki nemaju , iako je fw potpuno isti. Naravno u slucaju da odaberete 5GHz u tom slucaju se gubi 2,4GHz mreza.
   
 16. Esh

  Esh HWB

  @Benq vjerovatno je onda vezano za reviziju set-top boxa pa na to treba obratiti paznju.
   
 17. Benq

  Benq Komšija

  Ja koristim UBEE , ali sam primijetio kod raje koja ima Cisco , model je tacnije EPC3928S , ista hardware rev. 2.0 i ista verzija softvera na oba modema , na jednom je moguce odabrati 5GHz mrezu a na drugom ne.

  Ista je situacija sa EPC3925
   
  Nyxem likes this.
 18. Nyxem

  Nyxem Novi član

  Možda ima veze i ono je li Cisco ili trchnicolor. Meni je prvo bio TC pa ga zamijenili za Cisco. Isti model, samo na jednom pisalo TC a na drugo Cisco
   
 19. Sena

  Sena Veteran foruma

  Dobro gure kod mene ovaj 200Mbs paket, oko 190 Mbs kad bezicno testiram na svome 5 Ghz routeru.
  Zicano isto veoma stabilno, iako je bilo par prekida na xbone.
  Pitanje je sljedece, jeli telemach uvodi optiku u Sarajevu?
   
 20. hamo pipa

  hamo pipa Komšija

  Malo ti je pitanje nejasno vezano za optiku. Telemach koristi tzv Hybrid Fiber Coaxial (HFC) , laicki receno dovede se optika u jedno naselje i dalje se signal provodi coaxom prema krajnjim korisnicima (da sad ne detaljisemo). Zbog toga i mozes imati do 200 Mbps na tom modemu.

  Ako si mislio da imas optiku u stanu moguce je i to mada je potrebno prvo provjeriti tehnicku mogucnost samo kosta dosta, dosta vise nego ovaj paket koji koristis. Optiku obicno koriste malo veci poslovni sistemi i ima ih poprilican broj sto u Sarajevu sto u drugim mjestima gdje je dostupan Telemach.

  Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk