Trik je ustvari da masina ne ostavlja konekciju po strani,vec da je odmah cita. U run-u ukucaj: gpedit.msc, otvorit ce se prozor i idi na:aministrative templates, nakon toga na :network pa na: QoS Packet Scheduler onda na :Limit reservable bandwith.Na njegovom propertiesu podesi na enable i na bandwith limitu podesi na nula procenata.Pritisni ok i to bi trebalo biti to..
Masina ti do 20% skine konekcije,ovo joj samo da da nista ne cuva za sebe.. ako nista,sigurno ne skodi eo film http://www.youtube.com/watch?v=d42mf9gwqw4 :mrgreen:
mozes li malo pojasniti mehanizam...ova recenica meni nema smisla 'masina ti do 20% skine konekcije'...takodjer link ne radi
Hajde ti meni reci, ako imas konekciju 128kb/s i sa rapida skidas 128 kb/s kako ubrzati konekciju? Konekcija ti zavisi od servera sa kojeg skidas, kakvi mumbo-jumbo fazoni.
to je druga stvar,ovo nije neka kerefeka koliko ja vidim, covjek kaze da masina nekad zna zvaknut 20% konekcije, da je ovo samo vrati u original.
Ovo se odnosi samo na ove modemske 56k konekcije gdje realno serveri mogu brze isporucit nego sto PC moze primit. Npr. na 56k modemu max teorijski je download 7KBps (nesto malo manje) pa 20% od toga je 1.4KBps i ima smisla. Na DSL konekcijama nema potrebe gasit jer i tak, i tak taj bandwith je neiskoristen. A tweak je OK. Ima i u onom guide-u sa tweakguides.com, jednom ga je neko ovdje i preporucio. :mrgreen:
Za svakoga ko je sumnjicav i dalje,neka provjeri svoj d/u na http://www.speedtest.net, prije i poslije ove djidje.
ma nije to mjerodavno nikako ... jer nikako ne mozes potrefiti 100% indeticne uslove u kojima ces izvrsiti test.... a ipak poznat je taj trik... tako da su dobici tako maleni da se i ne vide....Ja ih ne vidim....
De samo da se razumijemo malo b je bit, a veliko B je byte. :smt006 Prema tome kako si ti napisao slaba ti je veza. :mrgreen: Mozda je ISDN. :smt003
Naravno ima i u Tuneup-u djidja za optimizaciju internet konekcije.. Ako koristite neki poseban download menager,treba skinuti firewall sa njega za svaki slucaj.. Meni naprimjer torrent ide brze bez firewalla.. i IDM :wink: