Ultimativni filmski vodic

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Aug 15, 2007.

 1. Haker

  Haker Veteran foruma

  I meni je dobar bio, old school hollywood
   
 2. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  E ja cu veceras to pristavit. My kind of movie.
   
 3. aNaToMiC !

  aNaToMiC ! Overclocker

  Dobar bas, samo podug majku mu..

  Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
   
 4. donjapa

  donjapa Overclocker

  Lijep filmic ali daleko od toga da je remek djelo. Mozda imamo drukciji pogled na definiciju "remek djelo" ali mislim da je odlican filmic na isti kalup kao Goodfellas, Scarface i mnogi drugi (odlicni mafijozo filmovi).

  Jeste podug, ali isplati se pogledati. Meni dosta vuce na dokumentarac tako da to olaksava gledanje :D
   
 5. ming

  ming Veteran foruma

  Isti glumci i režiser kao Goodfellas, ne mogu se vala zajebavati sa 3.5h


  Ovo dođe kao fan service.
   
  aNaToMiC ! likes this.
 6. Haker

  Haker Veteran foruma

  Ne bih rekao da ovo dođe kao nastavak goodfellas, ima drugačiji šmek, mada se ne može mjeriti da goodfellas. U svakom slučaju u moru smeća ovo je odličan movie.

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
  Stevie_Ray and Aldiin like this.
 7. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

 8. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Dobar Irac. Daleko od toga da je na nivou goodfellas ali kako je tesko danas pogledati dobar film, ovo je desetka. Meni je bas sjeo. Pogledao ga u dva puta. Nije smorio.

  Sa druge strane, Angel Has Fallen (2019) jedva sagledah iz 3-4x. Cijeli film je green screen i CGI. Radnja jako tanka. Ali su eto vratili 3x budjet.
   
 9. zippoo

  zippoo Overclocker

  je li to ima narodna verzija u dobroj kvalitet ili ste gledali preko neke pretplate ?
   
 10. aNaToMiC !

  aNaToMiC ! Overclocker

  Ima

  Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
   
 11. donjapa

  donjapa Overclocker

  Cim je na pretplati odmah ima i narodna u roku od par sati, ali treba i Netflix ispostovati :)
   
  dams82 likes this.
 12. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Pregledao The Irishman i moram reći da sam baš razočaran u CGI/deaging do toga da ga nisam mogao ignorisati i uživati u filmu koliko treba. Trebali su mlađe glumce uzeti, 35godišnjaka za ulogu DeNira, i nekoga od 50ak godina za uloge Pacina i Pescia. Neuporedivo je lakše i jednostavnije nekoga kroz makeup učiniti starijim nego starce podmladiti 30/40 god godina što je čak i nemoguće. Da ne spoilam previše, smiješno je bilo kako, navodno 35godišnji DeNiro pretuče nekog lika ispred prodavnice gdje se tako jasno vidi da starac glumi na osnovu pokreta i teško se uživiti u film kada znam kako su ovi glumci u mladosti izgledali. Ovaj "podmlađeni" DeNiro u filmu treba biti nekako hronološki u 30im, 50im i osamdesetim ali vrlo teško je to prodati kada se zna kako je DeNiro izgledao recimo u filmovima tipa Taxi Driver/Deer Hunter i Casino/Heat ili Al Pacino u Scent of a Woman/Carlitos Way ... Joe Pesci kada govori DeNiru "kid" je baš bilo meni totalno off. Znam da u Once upon a Time in America ima scena gdje su učinili DeNira kao nekoga od 60ak godina i ništa nije bilo off, samo šminka na mlađem glumcu. DeNiro/Pacino/Pesci su legende i odglumili su zaista odlično, ali film je mogao biti definitivno realniji i bolji da su uzeli mlađe glumce i samo kroz make up ih učinili starijima.
   
  Haker and nFare like this.
 13. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Da su bili mladji glumci, film bi prosao neopaženo. I jeste u centru pažnje jer je stara postava. Ali se slazem, ima par situacija gdje De Niro izgleda k'o invalid.
   
 14. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Podmladjeni De Niro je bio kao onaj mačak iz Shreka
  [​IMG]

  hahaha, takav sam imao dojam.
   
 15. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Realno ako ćemo, Scorsese je taj koji je tata mata za filmove. DeNiro i Pacino su imali bruku promašaja filmova zadnjih 20ak godina. Ogroman sam fan obojice, ali ako vidim film nije vrijedan gledanja, neću ga gledati zbog glumaca kakvi god da su. Ne znam da li Scorsese ima ijedan loš film ? Ima dosta talentovanih glumaca ispod 40 godina, kao i A listera koji imaju 45-50 god koji su mogli glat upasti u uloge Al Pacina/Pescia. Recimo, Stephen Graham koji glumi u filmu je tek tako mogao upasti na mjesto Pesci-a gdje bi bio idealnih godina da glumi Bufalina. Meni ne bi ništa smetalo da su bolje CGI uradili, ali očajno izgleda DeNiro u prvim scenama gdje izgleda i dalje kao dedo a krsti novorodženće u crkvi ...

  https://theplaylist.net/wp-content/...rishman-De-aging-Robert-De-Niro-1200x520.jpeg
  25-35-52-70+

  procjenite ...
   
 16. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Meni je drago da su u filmu bas zbog gomile odron filmova. De Niro sve u nekim komedijama i SNL skecevima. Scorsese kao director nije imao loseg filma.
   
 17. Haker

  Haker Veteran foruma

  JA to nisam htio napisati kontam svi će napasti. De Niro ima par filova dobrih a da nisu uloga gangstera, meni svako jedan od najprecjenjenijih glumaca, posebno u drugoj polovini karijere. Na svaki dobar ima barem jedan ili dva teška flopa.
   
 18. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Dobar film. Koliko reziser znaci za glumce. Deniro i Pacino u starom sjaju. Izvukao je iz njih onaj stari smek. CGI mi nije smetao, niti kvario imerziju.
   
 19. Aldiin

  Aldiin Komšija

  Da. Najbolji dokaz je Breaking Bad gdje je Vince imao ogromnu pomoc i onda El Camino koji je sam radio.
   
 20. Aldiin

  Aldiin Komšija