Upustvo za TP-LINK - MojaTV Net

Discussion in 'Internet i mobilni provideri, umrežavanje' started by SamiRX-8, Feb 25, 2011.

  1. Vedo

    Vedo Moderator

    drzi duze od 10 sec cackalicu
     
  2. genetsko.mekinje

    genetsko.mekinje Novi član


    hvala, uspjelo je :) vratio sam sve u normalu :D
     
  3. ZbUNjeN

    ZbUNjeN Novi član

    drugovi imam problem i pokusat cu objasniti u naj kracim mogucim crtama
    Kupio sam novi racunar i digao sistem i skopcao kabal kad ono lan conectiviti sa uzvicnikom. tv i telefon su mi radili

    uzmem cackalicu resetujem modem tp link wireles i isao po ovim njihovim postavkama http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... l_novo.pdf

    al izgleda to nije to. Sada nemam nista od troje tv full je paket.
    goglam vec dva sata nisam nista nasao ako ima kakva pomoc bio bi zahvalan.
     
  4. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Da si ovdje pogledao vidio bi da sam x puta ponovio da ta uputstva nisu tačna. Isto tako i uputstvo za full paket sam postavio, http://www.mediafire.com/?3a5armltmyq1byn. Što se tiče uzvičnika, pretpostavljam da je nestalo samo od sebe nakon reseta modema, inače pogledaj network properties, adrese se trebaju automatski dodijeliti, a i device manager, ne bi trebalo biti uzvičnika pod "netowork adapter".
     
  5. ZbUNjeN

    ZbUNjeN Novi član

    da polije restarta je nesta uzvicnik i hvala na uputstvima sad idem probati javim ako budem uspio.
     
  6. mirseth

    mirseth Aktivista

    Pozdrav svima..

    Ne znam da li je bilo ovo pitanje prije ali posto ima puno nedoumica poslije pretrazivanja foruma najbolje je da direktno pitam nekoga ko zna...

    Imam slijedeci ruter

    http://www.tp-link.com/en/products/deta ... R720N#over

    i Moja TV full paket...
    Pokusavao sam preko quick setupa da konfigurisem ruter ali su mi se desavali razni problemi od toga da se konekcija na desktopu (preko kabla) izgubi poslije par minuta a da radi wirelless na mobitelima a da ne radi wirelles na laptopu do toga da mi se poslije restarta rutera nijedna konekcija ne moze ostvariti preko rutera(uradio opciju save i reboot na ruteru )..Ovaj gore link sa mediafire od samirax-8 za moja tv full ne radi..

    Hvala unaprijed
     
  7. mirseth

    mirseth Aktivista

    Jos jedan problem..pristup ruteru na njegovu adresu radi samo kad restartiram komp dok je ruter prikljucen i onda se i ta konekcija izgubi i nemam vise pristupa ruter opcijama... :roll:
     
  8. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Koji ti je modem
     
  9. mirseth

    mirseth Aktivista

    Modem je Paradigm ali problem se sam rijesio..Samo proradilo odjednom sve..Ja nisam nista cackao :)

    Sent from my ST21i using Tapatalk 2
     
  10. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

    Podesio sam modem kako je ovdje navedeno, imam izlaz na prva 3 porta za internet i 4 port za moju tv.
    Sve radi ok, ali cim aktiviram wireless slika na tv pocne da trza..Ima li ko ideju i gdje sam gresku napravio ?
     
  11. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Pogledaj opet kroz slike i uporedi sa svojim postavkama. Jel trza čim ga upališ, ili tek onda kada počneš koristiti wlan ?
     
  12. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

    Ma cim ga aktiviram, znaci niko nije spojen na WLAN. Slika krece svakih 5 sekundi da trza.
    A evo postavke VLAN
    [​IMG]
     
  13. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    Čudno, ako si sve uradio po uputstvu onda bi trebalo raditi. Jedino da opet uradiš hard reset pa konfigurišeš ponovo. Gledao sam po netu, i drugi su imali taj problem sa sasvim drugim hardware-om te ga nisu riješili. Valjda se javi neko s konkretnijim prijedlogom :)
     
  14. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

    Ma caprkat cu kasnije, za sada mi i ne treba toliko wireless, a ako dodje do toga da mi treba, naci cu neki jeftini wifi router i ubost u jedan port ovog routera.
     
  15. kAcA

    kAcA Aktivista

    Upali Multicast u LAN postavkama routera (kod mene je IGMP v2) i IGMP snoop
     
  16. Bio_Sam_Zmijanac

    Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

    zar je moglo biti ovako lagano :D
    ko bi rekao da je do te sitnice, koja je po defaultu drugacija
     
  17. kAcA

    kAcA Aktivista

    Hahah ti si saznao lagano, ja sam se ipak namucio dok nisam skontao :D

    Sent from Xperia Arc S using Tapatalk
     
  18. SamiRX-8

    SamiRX-8 Komšija

    E svašta :D, to Motorolin STB ili drugi ? Dodao sam ovo u prvi post, pa nek se nađe :)
     
  19. kAcA

    kAcA Aktivista

    Nije bitno koji STB, ja sam na Logosoftu...

    Sent from Xperia Arc S using Tapatalk
     
  20. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    pozdrav raja. molio bih vas za pomoc. zna li neko koji je default password za TP Link TD-W8901GB? prema uputstvu je admin/admin. probao i admin/vr10vr10tajn1pa55, ali to ne prolazi ccccc....