Windows 7

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Esh, May 26, 2008.

1. ColdFire

ColdFire Overclocker

@masinac - Nema extenziju u imenu samo ono deafult . Stavim .iso doadatk i opet nista . Mislim da ga je zenuo glupi Get Flash ili Nero jer kad ga otvorim u winraru imaju fajlovi nekakvi . Imao sam Neru nekih 10 minuta na kompu i izbrisao , i posle toga me je za svaki tip fajla pitao cime da ga otvorim , pa je mozda to u pitanju . Ajde javi kad ti skine sta si ti dobio :lol:

2. Reznor

Reznor Overclocker

Jedino sto mozes da probas je da izvadis iz arhive u neki folder pa snimis sa diska. Uzmi Custom instalaciju i snimi, jer mislim da upgrade je moguc samo sa Viste, a da sprzis tako da prvo izvadis pa dragndrop u neru nece biti bootabilno. Ovo ti je najbolje ako moze tako da ne moras opet da skidas.

3. Samir_Masinac

Samir_Masinac Aktivista

Ja sam dobio iso file, kad se zavrsilo.

4. ColdFire

ColdFire Overclocker

skinuo sam opet . ISO fajl . ovaj put nisam goristio glupi get flash .

5. dejson

dejson Aktivista

Ma evo ja je instalirao ( naravno dual boot ) i ako ne nadjem drivere za marvel yukon gigabitni mrezni adapter ja cu, ja cu, ja cu.... pokusati sa wireless-om :)

6. nFare

nFare Komšija

7. Samir_Masinac

Samir_Masinac Aktivista

Nisam jos stigao da instaliram, ali je tek danas 16. dosla obavijest na download notifications da ima i Win 7 beta. Malo kasne ove e-mail obavijesti.

Sto se tice marvel yukon gigabitnog mreznog adaptera kod mene je na builovima 6956 i 6801 bio prepoznat pa i nisu trebali driveri.

8. JVC

JVC Overclocker

Kako ti nije nasao drajver za marvel, kod mene je ista ta mrezna i normalno mi je win7 dodjelio drajver cak ga updejtovao sa neta.

9. ColdFire

ColdFire Overclocker

koji AV preprucuje te za ovo čudo?

10. Esh

Esh HWB

Kaspersky je ponudio neku betu za Win 7 posebno, dok bi i ostali AV programi trebali raditi bez problema. U prevodu, sta koristis na XP/Vista OS-u, mozes i ovdje.

11. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Vista je poprilicno sigurna sa zadnjim updateima, dok nisam zaglavio na nekakvom warezu (slucajno) nije bilo virusa :D

12. ColdFire

ColdFire Overclocker

hvala

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Samo se nadam da ne horga po disku kao vista

14. ColdFire

ColdFire Overclocker

nije lose ovo cudo . samo se jos trazi player koji prikazuje titlove ( srt , sub ext ) . probao WMP , WMP classic i nece da si pita .

EDIT:
    VLC player fercera ko lud . ne zam dje mi je glava bila :)

Evo malo detalja , instaliran je na laptop , C2D 1,76ghz 1GB 80GB HDD (2x40 particije) . Instalacija je obavljena na frisko formatiranu particiju . Instalirani softwer : Avast , Ashampoo , Firefox , Winrar , qTorrent , MSN 2009 , VLC player .
    Task manager bez ikakvo opterečenja :
    Task manager pod opterečenjem , svi prorami su aktivni osim pržača , firefox 5 tabova i u pozadini se vrti Avast :

U praxi , koristio sam ove dostupne programe i moze se reci da je ok . Surf , muzika i chat odjednom idu bez problema , mada ko je navikao da mu je sve smooth nece bas uzivati . Može se ali nije to :)
    Kad uhvatim vremena stavicu jos jeda keks od 1GB pa da vidim kako ce tako fercerati , mada ne zam koliko i CPU koči :)
    I da , diže ga 65 sec i slobodno dodati jos jedno 10-15 sec dok laptop doce sebi :D Instalirao se oko 70 min ali tu sam i uračuao ove dodatne programe .

15. Esh

Esh HWB

16. pac

pac Komšija

Imam problem sa instalacion win7 beta.

Znaci htio sam istalirati win 7 na drugoj particiji da dobijem dual boot. Kao prvo sam pokusao da instaliram win 7 iz startup-a i doje mi do ove slike [​IMG] bez ovog ''Install Windows'' izbornika. Cekao sam nekih 5-10 min ali se nista nedesava.
    Tako da sam prob win7 instalirati dok sam u win xp i sve je islo dobro.
    Prvi zadatak instalacije se zavrsio dok je drugi dosao negdje do 25-30% i comp se resetovao. Poslje restarta se instalacija nastavila dok se nije pojavila neka slika sa onom plavom podlogom (trazio sam je na netu ali nisam mogao naci) i tu mi se pojavi BSOD :shock: .
    I tako sam jedno 3-4 puta probao na ova dva nacina da instaliram win 7 ali nece. Dali neko zna kako mogu ovu instalaciju zavrsiti do kraja.

PS: win xp sam frisko instalirao, a dok je setup od win 7 bio u toku surfao sam po netu dali ovo mozda ima neke veze?

17. GW

GW Moderator

Jeli neko uspio instalirati Motorola surfboard modem na Win7 ?

18. Moncho

Moncho Komšija

ja sam LAN konekciju pravi bez pol beda. Sada ne znam za USB varijatnu spajanja na PC.

19. Reznor

Reznor Overclocker

USB je najgori. Ja sam trazio drivere za doticni Zyxel P630-11 dok sam bio u Svicarskoj, i nema vece gnjavaze kad je neki proizvodjac ili lijen ili bezobrazan da ne pravi drivere za nadolazece operativne sisteme. Primjerice, ovaj Zyxel je zadnje drivere izdao samo za XP, a to radi da potakne kupce da kupe nove modele.

20. GW

GW Moderator

Priključivanje Surfboarda preko mrežne kartice (Marvell) = instant freeze. :D