Po čemu nula? 0 stvari koje tebe interesuju ili objektivno nula? Turn 10 je radio na engineu, sljedeća forza Motorsport je next gen only.
Avowed od Obsidiana bi trebalo da je duže u razvoju, spominju da je ta igra prevagnula da ih MS kupi, ali generalno upravu si, jer ipak nisu toliko davno kupili sve te studije, pa ne mogu odmah izbaciti igre. Ne bih se složio za Halo, nije mind blowing ali ni "mnogo loše", pogotovo jer je 60fps. Sve u svemu, nije više samo halo gears forza
Pa od next gena očekujem neki pomak u grafici. Ovdje nit jedan naslov nije mogao ni prismrditi npr. Rachetu sa PS5. A MSova konzola dosta jača. Novi Halo vidi se da je 1.3TF Xbone igra, detalji nula, model puške nula, texture prosjek itd, eto jedino sto je 4K@60fps. Fable trailer nije in game tako da to ne mogu pikati. A grafiku na stranu, koliko su studija pokupovali, mislio sam da će me bar jedan pokazani naslov "natjerati" da uzmem i novi Xbox.. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Jasta, ovaj novi Halo bas nije bio naslov za show off next. gen konzola. Izgleda kao neka prosjek igra sa ove generacije. Realno, nismo vidjeli nista impresivno ni od Sony-a. Vjerovatno ni jedan developer nije spreman pokazati malo kompleksnije AAA naslove. Jedino sto me obradovalo je Stalker 2, a to cu na PC-u odigrati. Nista od jacih igri jos par godina. Makar od onog sto mi ocekujemo, sto ce biti pravi next. gen. Ja cu kupiti PS 5 odmah na launchu, pa nek se kiseli, dok ne dodju dobri naslovi. Svakako ce mi koristiti kao glavni streming uredjaj u kuci.
Mene najvise interesovala cijena. Kontao oni ce reci svoju, pa ce Sony odmah svoju izbacit za koji dan, ali corak. Prezentacija pristojna. Negdje su tu Sony, i Mic. sa ovim Covid prezentacijama. Mada je XB u startu u minusu jer sve igre ce biti dostupne i za PC na izlasku.
Aha, i ja gledam reko sad ce ubacit na kraju makar datum, ali jok, nista prije septembra/oktobra.. Za Halo ce biti sva prica vezana za kakav je mp, vecina ostalih, novih naslova ce biti dostupna barem 2 godine..
U augustu idu i jedni i drugi sa cijenom. Ne može ms reći cijenu series x dok ne predstavi Lockhart, tj series s konzolu, koja treba biti 1080p budžet varijanta. Puno je bolje bilo sa E3, svi idu na sve kad je E3, a ovako samo neka kalkukisanja. Kažu da ni Sony ni MS namjerno nisu predstavili sve igre da kasnije opet mogu još pokazati To je MS i rekao sinoć na kraju prezentacije.
Upravo igram Shadow of the Tomb Raider na PCu, i igra izgleda više next-gen od bilo koje prikazane igre na ovom eventu, hype nikakav Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Dobra igra, ali Uncharted je nivo iznad sto se tice dijaloga, price, likova. Ne da je kvalitetno napisano, nego je produkcija vrh. Pricu i likove i TR zaboravis poslije 2min.
Vala ja sam i uncharteda zaboravio, ali je bolji. Lara je imala potencijala posebno da su gameplay fokusirali više na stealth nego na jeftinu akciju Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Eh Vedo ti poredis igru koja je graficki sigurno u prva 3 mjesta ikad i koja je tehnolosko cudo...PC ima vec next gen, Tomb Raider, RDR2, Metro sa Ray Tracingom, cak bih dodao i Borderlands 3, po meni je ovo next gen naslov, ja u zivotu nisam vidio bolje osvjetljenje u igri, cak i RTX je ponekad smjesan sta moze Borderlands 3 sa UE4...
343 Industries has confirmed that Halo Infinite’s multiplayer will be free-to-play and will support 120fps on Xbox Series X. https://www.ign.com/articles/halo-infinite-multiplayer-is-free-to-play-343-confirms
koliko ce proc dok neko ne napravi halo battle royale ? Citao sam negdje da su stavili free to play jer ce ubacit battle pass sistem kao npr apex.
Problem je sto svi pokusavaju da budu unikatni pa dobijes retardirane BR igre. Umjesto da se vrate krojenima, zasto je BR postao popularan, imaš onu Ubisoftovu skalameriju ili BR tetris. Ja bih prije igrao Player Unknow Battleroyale nego bilo sta na trzistu (osim PUBG i COD-a). Samo za COD ipak treba jaca grafa jer je na nizim postavkama preruzna igra.
Naravno da će biti battle pass, pa moraju od nečega zarađivati, mada nisam vidio da je negdje potvrđen. Potvrdili su da neće biti real money loot boxes, a kozmetika i to je sastavni dio svake multi-player igre danas, bila pay ili free to play. Koliko znam rekli su da neće biti battle Royale u halo, makar na launchu, a možda kasnije dodaju kao call of Duty. Mada, ako Forge bude dobar, napravit će ga neko od fanova ako ga 343i ne napravi.