All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Jer su ga strpali pod noge i okruzili sasijom, dignes haubu i ne vidis nista osim gornje plastike.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Gdje ćeš to porediti. Vjerujem da kod tebe to iskusan mehaničar odradi za 1,5-2h
    Sva auta sa remenom su napravljena da se relativno jednostavno zamjeni jer se mjenja, ovi na lanac se kao fol ne mjenjaju još motor okrenu ka mjenjaču.

Hoćeš mecku platis mecku. U nekoj drugoj zemlji bi to bilo x3

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Uvijek kazem ako ces premium onda ga uzmi ko covjek sa 6 cilindara, ovo sa 4 se samo jebes a ne dobijes nista posebno vise.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima i 4 cilindra a da pruza puno. Skoro mi bio volvo s90 sa 4 cilindra al ima kilovata bruku. 170-180kw ne sjecam se tacno.

Iznenadjujuce kako dobro grabi. Jos je i pogon na sve tockove.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Volvo je jos posebna prica, kod njih 4 kosta ko 6, i jos poprecno ugradjen.
    Jeste S90 luksuzan ali koliko ce tako nategnut motor izdrzati.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Samo da napomenem, motor mora vani, jer je kao kod BMWa isto lanac nazad ispod sajbe... Sve napolje :) auto ko lada niva bilo odignuto kad je izvadio motor...

7. Haker

Haker Veteran foruma

Sa tim motorom ništa osim problema, barem ih je pun Internet.

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ukucaj toyotoa problemi pa ces vidjeti.

Puno problema. A inace auta sa najmanje.

Ovaj je na skoro 300k km. Za sad ok. Samo redovno odrzavanje

Haker likes this.
  9. dams82

dams82 Overclocker

6 cilindara već dobro više troši od 4, a sa 4 bruka motora koji imaju 200 konja, ako nemaju ide remap i onda ima.... Da ne pričam o znatno skupljem održavanju šestaka... Mada ko ima novca za bacanje može i 8 cilindara da hrani i da mu bude lijepo... Ali ako ganjaš premium ne mora biti šestak da budeš sretan...

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Znam iz blize familije za 525d M57 sa 150kw koji je trosio cak i manje nego 318d M47 sa 90kw.
    I ovi danas sa 4 klipa oko 200 konja nisu nista znacajno manji potrosaci od sestaka sa 250-280, gorivo je tu mizeran faktor razlike osim ako imas bijesnog benzinca sa 350-400 konja.

Golaci sa 4 klipa i 150 konja su bas ono vidi mi znaka.

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zavisi sta se trazi od motora. Mali motor na limitu ce smazat osjetno vise goriva od velikog na optimimu.

12. kvaju

kvaju Komšija

Kako gledam w204 sebi, negdje sam naletio na netu da postoji valjda alat da se zamjeni lanac bez vađenja motora, valjda lanac se na određenim mjestu otkači, zakači novi, i provuče skroz i zatvori novi, a stari izađe van. Dosta manje vremena se potroši. E sad jesu li ti alati skupi, to pojma nemam

13. Haker

Haker Veteran foruma

Da ali mjenja se i vodilice lanca, zatezac i td valjda to ne moze bez vadjenja

Sent from my iPad using Tapatalk

dams82 likes this.
  14. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

15. Qler

Qler Veteran foruma

Burazer je sve zamijenio što ide, jebaji ga, kad se radi, da se radi jednom. A kakvo je auto, kad smo došli po njega kod Željka, kaže ti ono hoćeš da ga prodaš, kaže brat ja, kad odlučiš, imaš moj broj, javi prvo meni :) imam kaže mušteriju. Fakat je C klasa boca.

16. nFare

nFare Overclocker

Bussu izvadiš onako jednom godišnje iz ćejfa, da se diviš inženjeringu, zapališ jednu, zamijeniš filter zraka i vratiš nazad :D

17. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Ne valja, puno troši što bi rekli :D

18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Eto i ja se vraćam na lava.
    Octa će suprugi. Pregledao sam sve u ovlastenom, kažu da nema potrebe za promjenom lanca bregastih.

p4ja, zippoo, dmr and 3 others like this.
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Auuuu znaci od danas je pezo opet najbolje auto ja svijetu. Hajde nek je sa srećom, vozio ga 200kmh još dugo

20. zoi

zoi Veteran foruma

"kolega" :D Nek je sa srećom, da pametnije voziš, boljim zamjenio ;)